دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 اسفند 1399 - 10:33

پاندمی کرونا مصرف مواد مخدر را افزایش داد

شیوع کووید-۱۹ و خانه‌نشینی میلیون‌ها انسان، حس کسالت و اضطراب ناشی از همه‌گیری، سبب افزایش روی آوردن بسیاری از افراد به مواد روان‌گردان شده است.
کد خبر : 568454
a1-800x445.png

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از کادراس، با آغاز پاندمی کرونا در اواخر دسامبر ۲۰۱۹، ما شاهد تغییرات شگرفی در تمام عادات و شئون زندگی انسان‌ها هستیم. یکی از ابعاد تاریک زندگی بشر که در طی این ماه‌ها اخیر دچار تغییرات بسیار زیادی شده است؛ مسئله تغییر در هرم مصرف مواد غیرقانونی یا غیرمجاز از سوی مصرف‌کنندگان مواد مخدر بوده است.


به گزارش اکونومیست [۱] وقتی از بازیگر معروف ست روگن [۲] پرسیدند که دوران قرنطینه را چگونه می‌گذارند، وی گفت: مقداری ماری جوانا [۳] واقعاً لعنتی دود کردم. گزارش‌های جدید حاکی از آن است که او در این زمینه تنها نیست.


طبق آخرین پیمایش‌های بین‌المللی درباره مواد مخدر و مطالعه سالانه روند مصرف جهانی مواد مخدر، به دلیل شیوع کووید-۱۹ و خانه‌نشینی میلیون‌ها انسان، حس کسالت و اضطراب ناشی از همه‌گیری، سبب افزایش روی آوردن بسیاری از افراد به مواد روان‌گردان شده است. [۴] ظاهراً مواد موردعلاقه آقای روگن، بیشترین میزان مصرف را در پیمایش‌ها نشان می‌دهد. بر اساس پیمایش آنلاینی که از جامعه آماری 55 هزار نفری در ۱۱ کشور ثروتمند جهان صورت گرفته است؛ به‌طور میانگین از هر ۵ پاسخ‌دهنده به این پیمایش ۲ نفر از ابتدا دوران پاندمی کرونا مصرف کانابیس [۵] را افزایش دادند.


در کشورهای استرالیا ۴۹ درصد، آمریکا ۴۶ درصد و انگلیس نزدیک به ۴۴ درصد پاسخ‌دهندگان مصرف کانابیس را افزایش دادند. پاسخ‌دهندگان به این پیمایش افزایش مصرف این مواد را به عواملی همچون افزایش اوقات بیکاری و بی‌حوصلگی ناشی از قرنطینه نسبت می‌دهند. البته علاوه بر قرنطینه، وضعیت سلامت و بهداشت روانی افراد نیز در شکل‌گیری این وضعیت مؤثر بوده است. در میان کسانی که سابقه بیماری روانی داشتند، حدود ۴۱ درصد به استرس و ۳۸ درصد به افسردگی اشاره کردند. (در میان مصرف‌کنندگان کانابیس که این علائم را نداشتند، به ترتیب اعداد ۲۰ درصد و ۱۵ درصد ثبت‌شده است)


در همین حال عمده مواد مخدری که بیشتر در مهمانی مورداستفاده قرار می‌گیرند به دلیل سخت شدن دیدار با فروشندگان مواد در دوران قرنطینه، مورد استقبال قرار نگرفتند. این تحقیقات نشان می‌دهد که میزان مصرف اکستازی حدود ۴۱ درصد کاهش‌یافته است. این در حالی است که میزان مصرف کوکائین [۶] ۳۸ درصد و کتامین [۷] ۳۴ درصد کاهش‌یافته است. در این پیمایش تقریباً یک‌سوم از مصرف‌کنندگان کوکائین معتقدند که درنتیجه کاهش مصرف این مواد، سلامت روانی آن‌ها بهبودیافته است. همچنین یک‌چهارم مصرف‌کنندگان اکستازی [۸] نیز چنین نظری داشتند. حدود دوپنجم از کسانی که به یک یا چند مواد مخدر اعتیاد داشتند، اعلام کردند که دیگر علاقه‌ای به مصرف مواد در دوران پاندمی کرونا ندارند.


باید منتظر ماند و دید که آیا این تغییرات در عادات مخدری سبب افزایش شیوع همه‌گیری کرونا می‌شود یا خیر، اما به نظر می‌رسد با بازگشایی مجدد کلوپ‌های شبانه و ازسرگیری جشن‌ها، احتمالاً میزان مصرف مواد غیرمجاز دوباره افزایش خواهد یافت. در حال حاضر متخصصان درباره پدیده خود درمانی با حشیش هشدار می‌دهند. تبادل و به اشتراک گذاشتن مواد که از طریق استعمال مصرف می‌شود، می‌تواند میزان شیوع کووید-۱۹ را افزایش دهد.


پی‌نوشت‌ها


[۱].https://www.economist.com/graphic-detail/2020/09/11/how-the-pandemic-has-changed-illegal-drug-habits


[۲]. Seth Rogen


[۳].weed


[۴]. https://www.globaldrugsurvey.com/gds-covid-19-special-edition-key-findings-report/


[۵].cannabis


[۶] cocaine


[۷] ketamine


[۸] ecstasy


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب