دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1399 - 11:46
سخنگوی دولت:

باید از جدیت آمریکا برای بازگشت به برجام مطمئن شویم/ تصویب‌نشدن FATF زیان‌بار است

سخنگوی دولت گفت: پیش از هر مذاکره‌ای باید به جدیت آمریکا برای بازگشت به برجام مطمئن شویم.
کد خبر : 568161
AG8I0213.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی ربیعی امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری  خود با اشاره به روز نیکوکاری گفت: ایران در شرایط سخت تحریم بیش از هر دوره دیگری نیاز به بازخوانی نیکوکاری به عنوان یک حرکت اجتماعی دارد. روزهای کرونا دستگیری از یکدیگر و کمک به هم نوع را گوشزد می‌کند.


سخنگوی دولت افزود: رشد سمن‌ها و تلاش برای حمایت از فعالیت آنها در دستور کار دولت بوده و در این راستا همواره اقدام کرده است.


ربیعی در با تاکید بر اینکه درختکاری تنها به معنای کاشت درخت نیست، تصریح کرد: درختکاری در معنای وسیع به معنای آبادانی است. گسترش درخت با گونه‌های مختلف به کیفیت زندگی ایرانیان ارتباط دارد. باید مراقب باشیم که روحیه تهاجمی و تقابلی با طبیعت را به روحیه نگهداری از آن تبدیل کنیم.


سخنگوی دولت با اشاره به فوت یکی از روزنامه‌نگاران بر اثر ابتلا به کرونا ادامه داد: بعد از روح‌الله رجایی، سهیل گوهری چند روز گذشته علی اکرمی را هم از دست دادیم و به همین دلیل به جامعه رسانه‌ای کشور تسلیت می‌گویم.


ربیعی در مورد برگزاری نشست 1+4 با مشارکت آمریکا گفت: پیشنهاد سه کشور اروپایی به حضور ایران و اروپا ابتکار مناسبی بود. اما زمان مناسبی برای این نشست نیست چراکه بدون رفع تحریم‌ها این اقدام آمریکا یک لفاظی است و نباید جای ظالم و مظلوم تغییر کند. زمان زیادی از ظلم ترامپ به جامعه جهانی نگذشته است. پیش از هر مذاکره‌ای باید به جدیت آمریکا برای بازگشت به برجام مطمئن شویم.


ربیعی افزود: ما از هر اقدامی از سوی اعضای باقیمانده در برجام برای سوق دادن آمریکا در رسیدن ایران به چنین اطمینانی استقبال می‌کنیم و به دیپلماسی به‌عنوان تنها راه‌حل خروج از بن‌بستی که آمریکا ایجاد کرده پایبند هستیم.


دولت بایدن با اجرای سیاست ترامپ نمی‌تواند توقع نتیجه متفاوت داشته باشد


وی درعین‌حال خاطرنشان کرد: آغاز یک فرایند دیپلماتیک مؤثر به ‌حداقلی از حسن نیت نیاز دارد که آمریکا مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون از آن سرباز زده است. منتظر اقدام آمریکا هستیم و دولت آقای بایدن نمی‌تواند سیاست ترامپ را اجرا کند و توقع نتیجه متفاوت داشته باشند.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری اضافه کرد: اولین قدم آمریکا اعلام بازگشت به برجام و انجام تعهداتش است و ایران در بالاترین سطح اعلام کرد پس از اجرای تعهدات آمریکا، همه اقدامات جبرانی خود را متوقف می‌کند.


سخنگوی دولت در واکنش به‌پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی و نشست پیش روی شورای حکام آژانس گفت: توقف اجرای پروتکل الحاقی بر اساس قانون مصوب مجلس، اقدامی توازن بخش‌بر مبنای بند ۳۶ برجام بود که به یک طرف حق می‌دهد در صورت عدم پایبندی طرف‌های دیگر به تعهدات، متقابلاً تعهداتش را به‌طور جزئی یا کلی متوقف کند. ما هم در همین چارچوب عمل کردیم.


وی تصریح کرد: در پاسخ به این زمزمه‌ای که کشورهای اروپایی راه انداختند، نماینده کشورمان طی بیانیه‌ای اعلام کرد در صورت تصویب هر قطعنامه علیه ایران قطعاً واکنش مناسب اعمال و تصمیمات مقتضی اتخاذ خواهد شد، ازجمله بازنگری در توافق‌نامه بین آژانس و سازمان انرژی اتمی. نماینده ما در آژانس هم این هشدار را داد.


ربیعی با تأکید بر اینکه همچنان به برجام پایبندیم، گفت: در صورت از سرگیری تعهدات سایر طرف‌ها، به سرعت و بدون فوت وقت تمامی تعهدات خود ازجمله اجرای کامل پروتکل الحاقی را از سر خواهیم گرفت.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری اضافه کرد: توافق اخیر صورت گرفته بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نشان‌دهنده حسن نیت ایران و ثبات قدم ما برای اطمینان بخشیدن به جامعه بین‌المللی درباره تعهد خدشه‌ناپذیر ما در صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای است.


دلیلی برای نگرانی از توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی وجود ندارد


وی افزود: ما انتظار داریم که این حسن نیت با حسن نیت متقابل از سوی اعضای شورای حکام مواجه شود. از نظر ما با توافق انجام شده، هیچ دلیلی برای نگرانی از توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی وجود ندارد.


سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: بااین‌حال، اگر آمریکا واقعاً دلیلی برای نگرانی دارد باید با بازگشت به تعهداتش در برجام زمینه را برای عمل متقابل ایران و این نگرانی مصنوعی برطرف کند. رفع نگرانی در دستان خودشان است. ما برای اعلام موضع و گام‌های جبرانی عجله نداریم اما هر اقدام مثبت یا منفی را با اقدامی متناظر و متناسب و در زمان خود و به شیوه مقتضی پاسخ خواهیم داد.


دستیار ارتباطات اجتماعی بابیان اینکه تکرار تاریخ چند سال گذشته فایده‌ای ندارد و فشار حداکثری جواب نداده است، گفت: بیانیه‌ها و بردن به سمت ادامه فشارها، به صلح جهانی کمک نمی‌کند و نمی‌تواند امنیت جهانی را متضمن شود. ما راه دیپلماسی را توصیه کردیم و در این زمینه حرف‌های قانون‌مند داریم. هیچ‌کسی به‌طور حقوقی، خللی در قانونمندی مباحثی که داریم وارد نکرده است و بیشتر لفاظی‌های سیاسی به کار گرفته می‌شود.


هپکو مدیریت مستمر پیدا می‌کند و بازار برای تولیدات آن فراهم می‌شود


سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت تهاتر بدهی‌های هپکو گفت: پس از برگزاری جلسات مختلف کارشناسی در وزارت اقتصاد پیرو دستور معاون اول رئیس‌جمهوری، جلسه‌ای با حضور وزیر اقتصاد، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خزانه‌دار کل کشور، ریاست سازمان تأمین اجتماعی، مدیران عامل بانک‌های مرتبط که هر کدام دخیل بوده‌اند و سایر مسئولان ذی‌ربط موضوع تهاتر برگزار شد و در آن جلسه بدهی شرکت هپکو به بانک‌ها با بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.


وی افزود: سازوکارهای لازم برای تهاتر بدهی شرکت هپکو به بانک‌های تجارت ملی و مسکن با بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی و دیگر پیشنهادات لازم برای طی مراحل قانونی و تصویب در هیئت وزیران ارائه شد.


ربیعی با اشاره به استفاده از ظرفیت بند و تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۹ مصوب در جلسه هیات وزیران اظهار کرد: با استفاده از این ظرفیت نگرانی در این زمینه وجود ندارد. با این تصمیم هم امنیت شغلی کارگران تأمین خواهد شد و هم هپکو یک مدیریت مستمر پیدا خواهد کرد و بازار برای تولیدات آن نیز فراهم خواهد شد.


موتاسیون یا جهش ایرانی کرونا مورد تائید وزارت بهداشت نیست


سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی نسبت به اظهارات درباره کرونا جهش یافته ایرانی و برنامه دولت برای کنترل این بیماری گفت: یک موضوع واکسن در ارتباط با تضمین سلامت در برابر کرونا است. تزریق و نوبت‌بندی آن یک امر اجتماعی است و همه باید احساس عدالت کنند و احساسی که هیچ تبعیضی در این زمینه نیست.


وی با اشاره به تأکیدات رئیس‌جمهوری بر این موضوع ادامه داد: براین اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا را نوشتیم که این سند در دو جلسه ستاد ملی بحث شد و قطعاً چیزی خلاف این سند توسط وزارت بهداشت عمل نخواهد شد.


ربیعی با اشاره به اینکه فاز یک واکسن کرونا شامل کادر درمان، کارکنان سلامت و جانبازان و مشاغلی مانند غسال‌ها و سالمندان مقیم آسایشگاه‌ها، ‌ می‌شود، اظهار کرد: واکسیناسیون این افراد در فاز یک آغاز شد و تا قبل از پایان این فاز هیچ واکسیناسیونی آغاز نخواهد شد.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه واژه موتاسیون ایرانی یا جهش ایرانی ویروس کرونا که به نقل از نایب رئیس مجلس منتشر شده، درست نیست و صحت ندارد، گفت: تا امروز از میان گونه‌هایی که با مبدأ انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیل و کالیفرنیا وجود دارند، صرفاً کرونای انگلیسی در ایران مشاهده شده است.


وی افزود: متأسفانه انتقال ناقص مطالب مطروحه هفتگی در ستاد ملی مقابله با کرونا آن هم از جانب افراد غیر از سخنگوی رسمی این ستاد و یا پوشش خبری ناقص آن در مواردی موجب سوءتفاهم و سوءبرداشت شده است و امیدواریم دیگر شاهد تکرار این نوع موارد نباشیم.


پرداخت یک میلیارد دلار از پول ایران توسط کره در حال عملیاتی شدن است


سخنگوی دولت در پاسخ به ایرنا درباره آخرین وضعیت اقدامات انجام شده برای آزادسازی پول ایران توسط کره جنوبی گفت: بحث آزادسازی منابع که با فشارهای غیرقانونی دولت آمریکا در کشورهایی مانند کره جنوبی، عراق و ژاپن مسدود شده است، توسط بانک مرکزی و وزارت امور خارجه در حال پیگیری است.


وی ادامه داد:‌ این پیگیری‌ها در روزهای اخیر سرعت بیشتری گرفته و تمایل کشورها برای همکاری بیشتر شده و گشایش‌های خوبی هم به وجود آمده است. در این راستا بانک مرکزی توافقاتی با کره جنوبی و عراق در مورد نحوه استفاده از منابع و مقاصدی که باید منتقل شوند، انجام داده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه بانک مرکزی برای خرید کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی سالانه باید بیش از ۱۰ میلیارد ارز تأمین کند، گفت: بدیهی است اولویت دولت و بانک مرکزی در استفاده از این منابع، در درجه اول برای تأمین کالاهای اساسی و تأمین نهاده‌های کشاورزی و دامی و دارو و تجهیزات پزشکی است.


ربیعی بابیان اینکه بر اساس مذاکرات انجام شده استفاده از منابع به‌صورت تدریجی خواهد بود،‌گفت: در مورد کره جنوبی بر اساس تفاهم انجام شده دستور پرداخت یک میلیارد دلار به بانک کره داده‌شده و در حال عملیاتی شدن است.


ارجاع لوایح مرتبط با FATF به مجلس موضوعیت ندارد


سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر بررسی رفع ابهامات FATF در کمیته مشترکی بین دولت و مجمع و این اظهارنظر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که در حال بررسی پیشنهادات ارسالی به مجلس هستند، گفت: تاکنون چهار جلسه بین نمایندگان دولت در بالاترین سطح برگزارشده است و سه وزیر اقتصاد، امور خارجه و نفت به همراه معاون حقوقی رئیس‌جمهوری و رئیس‌کل بانک مرکزی در جلسات مجمع شرکت کرده و ابعاد زیان‌بار عدم تصویب این لایحه را مورد بحث قرار داده‌اند.


وی بابیان اینکه قرار شده نقطه‌نظرهای جمع‌بندی شده بر اساس ابهامات مجمع، توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی تدوین و ارائه شده و در اختیار مجمع قرار گیرد، گفت: از اینکه شرایطی ایجاد شد تا همکاران ما در دولت بتوانند نقطه نظرات خود را بیان نمایند، از مجمع تشخیص مصلحت سپاسگزاریم و همه ما امیدواریم تصمیمی اتخاذ شود که منافع ملی و زندگی اقتصادی مردم را تضمین کند.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری درباره اظهارات دبیر مجمع و طرح برخی مسائل مبنی بر احتمال ارجاع این لوایح به مجلس اظهار کرد: این اظهارات را در رسانه‌ها دیدم و اطلاعی ندارم. اما با توجه به اینکه موضوع از طریق مقام معظم رهبری به مجمع ارجاع شده و ایشان با تمدید زمان بررسی هم موافقت کرده‌اند و این لوایح در مجلس قبل تصویب شده است، ارجاع به مجلس و هرگونه بحث جدید موضوعیتی ندارد.


وی بابیان اینکه تصور نمی‌کنم این جمع‌بندی مجمع باشد، گفت: اجازه دهید ابعاد این قضیه باز شود و دوستان در رسانه‌ها کار کارشناسی کنند تا به تصمیم مناسب برسیم.


سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: برداشت و دیدگاه‌های بدنه کارشناسی دولت در بخش‌های سیاست خارجی، حقوقی و بانکی بیان شده است.


سفرهای نوروزی در جلسه روز شنبه تعیین تکلیف می‌شود


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوالی درباره تصمیمات کرونایی دولت با توجه به تعطیلات نوروز و وضعیت کرونا در کشور گفت: کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا جلساتی با وزارت بهداشت در قرارگاه برگزار کردند و کارها آماده شده است و روز شنبه در جلسه آتی ستاد ملی مقابله با کرونا سفرهای نوروزی تعیین تکلیف می‌شود. البته بر اساس طرح هوشمند حتماً شهرهای قرمز و نارنجی با محدودیت سفر مواجه خواهند شد.


وی افزود: همچنین در این جلسه در خصوص نحوه سفر و اقامت و حضور در مناطق پرجمعیت و تفرجگاه‌ها و نقاط تاریخی و زیارتی، تصمیم‌گیری شده و مشخص خواهد شد. روز شنبه نهایی شده را همکاران من اعلام خواهند کرد.


ربیعی در پاسخ به این سؤال که آیا آقای لاریجانی قرار است به چین سفری داشته باشند و در صورت مثبت بودن آیا برنامه‌های ایشان در راستای سند ایران و چین از طرف دولت است؟ گفت: این یک سنت پسندیده‌ای است که نظام بتواند از همه ظرفیت‌های انسانی خود برای ارتباطات خارجی استفاده کند بنابراین استفاده از آقای دکتر لاریجانی هم بر اساس همین قاعده و سنت بوده است.


سخنگوی دولت ادامه داد: در این مورد نیز همین طور که آقای دکتر واعظی گفتند؛ آقای لاریجانی پیگیری سند ۲۵ ساله راهبردی همکاری‌های ایران و چین را پیگیری می‌کنند. ضمناً فعلاً هیچ برنامه سفری به کشور چین برای این موضوع مطرح نیست.


نتانیاهو از بازگشت دیپلماسی و احیای برجام نگران است


سخنگوی دولت در واکنش به اتهام وزیر دفاع اسرائیل به ایران برای حمله علیه کشتی اسرائیلی در خلیج عمان گفت: استراتژی ما در منطقه ایجاد آرامش و ثبات است و امنیت آب راه‌های تجاری، اولویت همیشگی ما بوده است. خلیج‌فارس و دریای عمان حوزه امنیتی بلافصل ماست و ما در تأمین امنیت منطقه، خلیج‌فارس و دریای عمان پیشگام بوده‌ایم و طرح صلح هرمز بر مبنای همین استراتژی بوده است.


وی افزود: نه تنها ایران بلکه همه دنیا بر فرافکنی رژیم اسرائیل واقف‌اند. نتانیاهو با این ادعاها چه هدفی در سیاست داخلی و خارجی دارد. دم خروس از اظهارات نتانیاهو پیدا شد. نگرانی او از بازگشت دیپلماسی و احیای برجام است. او وحشت‌زده از برداشته شدن فشار ترامپ از کشورهای منطقه و ایجاد وفقه در روند عادی‌سازی این رژیم در منطقه است. تحرکات مشکوک اسرائیل در منطقه را با دقت رصد می‌کنیم.


ربیعی با اشاره به اینکه به لحاظ اصولی اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت ملل متحد نیازی به مذاکره ندارد، اظهار کرد: همان‌طور که اجرای تعهدات همه طرف‌ها در برجام نیازمند مذاکره مجدد نیست، مذاکره درباره قانون و مقررات بین‌المللی نوعی بدعت‌گذاری است که پایه‌های ثبات بر اساس قانون را سست می‌کند. هرچند پیشنهاد آقای بورل را مبتنی بر حسن نیت ایشان می‌دانیم اما هنوز به دلایل مجاب‌کننده و اطمینان بخشی که از ضررهای چنین نشستی جلوگیری کند، نرسیده‌ایم.


وی با ابراز تأسف از ادامه دادن دولت جدید آمریکا به روال دولت پیشین در نقض قطعنامه ۲۳۳۱ شورای امنیت و تحریم مردم ایران که نتایج ضد انسانی بر زندگی روزمره مردم داشته است، گفت: از نظر ما شعار «بازگشت آمریکا» که دولت آقای بایدن آن را تکرار می‌کند چیزی جز حرف‌های توخالی نیست. آمریکا همچنان از جامعه بین‌المللی منزوی است و میراث رژیم ترامپ را با ارزش می‌داند. ما منتظر گام‌های عملی دولت آمریکا برای اثبات حسن نیت در پایبندی به قوانین و توافقات پیشین هستیم.


انتهای پیام/4158/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب