دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با صدور بخشنامه‌ای؛

جزئیات نحوه همکاری اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طی بخشنامه‌ای جزئیات نحوه همکاری اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی نوع (الف) و (ب) را اعلام کرد.
کد خبر : 567943
637246278586360382.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طی بخشنامه‌ای «شیوه‌نامه همکاری اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی نوع (الف) و (ب)» را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها ابلاغ کرد.


دکتر طهرانچی در این بخشنامه تأکید کرده است که در راستای تحقق اهداف عالی دانشگاه آزاد اسلامی و سیاست ابلاغی هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی، نحوه همکاری اعضای هیئت‌علمی تمام‌وقت دانشگاه در دو نوع (الف) و (ب) ابلاغ می‌شود.


بر اساس این بخشنامه، اجرای دقیق «شیوه‌نامه همکاری اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی نوع (الف) و (ب)» برعهده رؤسای واحدهای دانشگاهی و نظارت بر حسن اجرای آن برعهده دبیرخانه جذب استان‌ها، رؤسای استان‌ها و مرکز جذب و امور هیئت‌علمی سازمان مرکزی است.


بر اساس بندهای این شیوه‌نامه، نحوه همکاری اعضای هیئت‌علمی تمام‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی به دو نوع (الف) و (ب) تقسیم می‌شود و اعضای هیئت‌علمی می‌توانند در صورت داشتن شرایط لازم متناسب با جزییات ارائه شده در شیوه‌نامه، نحوه همکاری خود را انتخاب کنند.


نحوه همکاری اعضای هیئت‌علمی تمام‌وقت نوع (الف)


در این شیوه‌نامه آمده است: عضو هیئت‌علمی تمام‌وقت نوع (الف) موظف به انجام نظام‌مند 32 ساعت کار علمی یا معادل آن در هفته متناسب با جدول ذیل مشتمل بر 1 ـ تدریس 2 ـ پژوهش تحصیلات تکمیلی (راهنمایی پایان‌نامه و رساله دکتری) و 3 ـ پژوهش‌های درون و برون‌سازمانی فعالیت‌های فناورانه، مشاوره، داوری مقاله یا رساله، مشاوره آموزشی و فرهنگی تربیتی دانشجویان، مشارکت در تحصیل درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه، مشارکت در شوراهای علمی و آموزشی، انجام امور اجرایی و نظارتی، آموزش‌های کوتاه‌مدت، مدیریت آزمایشگاه و کارگاه یا کلینیک و انجام امور محوله از سوی دانشگاه است.


جدول تقسیم‌بندی ساعات فعالیت اعضای هیئت‌علمی نوع الف دانشگاه آزاد اسلامی










































مرتبه



موظفی آموزشی



موظفی پژوهش تحصیلات تکمیلی



موظفی حضور



ساعات مازاد



استاد



10 ساعت



2 پایان‌نامه کارشناسی ارشد 6 واحد یا معادل بخشی از رساله دکتری در سال



14 ساعت یا معادل آن مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی



حداکثر 24 ساعت حق‌التدریس یا معادل آن حق‌التحقیق به‌شرط تکمیل ساعات موظفی آموزشی و پژوهشی



دانشیار



12 ساعت



2 پایان‌نامه کارشناسی ارشد 6 واحد یا معادل بخشی از رساله دکتری در سال



12 ساعت یا معادل آن مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی



حداکثر 24 ساعت حق‌التدریس یا معادل آن حق‌التحقیق به‌شرط تکمیل ساعات موظفی آموزشی و پژوهشی



استادیار



13 ساعت



2 پایان‌نامه کارشناسی ارشد 6 واحد یا معادل بخشی از رساله دکتری در سال



11 ساعت یا معادل آن مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی



حداکثر 24 ساعت حق‌التدریس یا معادل آن حق‌التحقیق به‌شرط تکمیل ساعات موظفی آموزشی و پژوهشی



مربی



16 ساعت



ـ



16 ساعت یا معادل آن مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی



حداکثر 24 ساعت حق‌التدریس یا معادل آن حق‌التحقیق به‌شرط تکمیل ساعات موظفی آموزشی و پژوهشی




بر اساس بندهای این شیوه‌نامه، هیئت‌علمی تمام‌وقت نوع (الف) امکان فعالیت آموزشی، پژوهشی و فناوری خارج از دانشگاه آزاد بدون هماهنگی با واحد دانشگاهی را ندارد و سایر فعالیت‌ها در چارچوب مقررات اداری و استخدامی با هماهنگی رئیس واحد امکان‌پذیر است.


نحوه و زمان حضور موظفی هیئت‌علمی باید از قبل مشخص و قابل کنترل توسط واحد دانشگاهی باشد و زمان حضور موظفی نباید با زمان تدریس تداخل داشته باشد.


بر اساس آیین‌نامه‌های ابلاغی در حوزه‌های پژوهش، فناوری، فرهنگی و آموزشی و بر اساس موافقت رئیس واحد دانشگاهی محل خدمت در چارچوب آیین‌نامه‌های ابلاغی ساعت موظفی و حضور قابل معادل‌سازی است.


در این شیوه‌نامه تأکید شده، نحوه محاسبه واحدهای نظری و عملی تابع مقررات اعلامی از سوی سازمان مرکزی و مطابق روال قبل است. درصورتی‌که اخذ پایان‌نامه بر اساس ضوابط ابلاغی حوزه پژوهش و فناوری میسر نشود، دو ساعت به ساعات موظفی تدریس و 6 ساعت به موظفی حضور اضافه می‌شود. همچنین درصورتی‌که پایان‌نامه موظفی منجر به دستاورد علمی یا در چارچوب سیاست‌های نظام پایش قرار گرفت، به‌نحوی‌که مشمول حق‌التدریس مازاد یا مبلغ تشویقی شد، پرداخت آن مطابق بخشنامه‌های ابلاغی بلامانع است.


بر اساس بندهای این شیوه‌نامه، عضو هیئت‌علمی نوع الف درترم تابستان موظفی تدریس ندارد، اما فعالیت‌های علمی و پژوهشی تداوم می‌یابد. امکان اخذ مرخصی یا تبدیل ساعات حضور به مأموریت‌های ابلاغی در چارچوب ضوابط و مقررات بر اساس تائید رئیس واحد محل خدمت میسر است. میزان ساعات حق‌التدریس‌ترم تابستان حداکثر 12 ساعت است.


همچنین تدریس غیرحضوری یا ساعات موظفی دورکاری در شرایط خاص همانند شرایط شیوع بیماری یا آلودگی هوا تابع دستورات ابلاغی استان است. در موارد تحصیل درآمدهای غیر شهریه‌ای برای دانشگاه به‌واسطه عضو هیئت‌علمی، واحد می‌تواند بر اساس ضوابطی که سازمان مرکزی تعیین می‌کند، ضمن منظور نمودن درآمد مکمل برای ایشان، متناسب با میزان درآمدزایی، تمام یا بخشی از موظفی غیرتدریس وی را به این امر اختصاص دهد. در هر صورت عضو هیئت‌علمی موظف به مشاوره و رفع اشکال دانشجویان خود به‌صورت منظم و به شکل حضوری و مجازی است.


در این شیوه‌نامه آمده است: در صورت عدم تکمیل ساعات موظفی تدریس هر عضو هیئت‌علمی در هر واحد دانشگاهی، ارائه خدمت به شکل طرح تعاون، پژوهش تحصیلات تکمیلی، دوره‌های کوتاه‌مدت، فعالیت‌های پژوهش و فناوری، همکاری در سما و مأموریت آموزشی و پژوهشی به دیگر مؤسسات و پرداخت حقوق معادل به دانشگاه شود.


همچنین مربیان پایه 10 به بالا که دارای مجوز راهنمایی مقاطع کارشناسی ارشد همانند سایر اعضای هیئت‌علمی در مرتبه‌های بالاتر هستند، می‌توانند با اخذ دو پایان‌نامه موظفی 6 واحدی در سال، کاهش 2 واحد موظفی تدریس و 6 ساعت موظفی حضور در هفته، موظفی پژوهشی داشته باشند. در صورت کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای در حوزه‌های مختلف که متناسب با آیین‌نامه‌های مرتبط باشد، عضو هیئت‌علمی می‌تواند از درآمدهای آن منتفع شود.


نحوه همکاری اعضای هیئت‌علمی تمام‌وقت نوع (ب)


بر اساس بندهای این شیوه‌نامه، عضو هیئت‌علمی تمام‌وقت (ب) موظف به انجام نظام‌مند 16 ساعت کار علمی در هفته مطابق جدول ذیل و مشتمل بر 1 ـ تدریس 2 ـ پژوهش تحصیلات تکمیلی (راهنمایی پایان‌نامه و رساله دکتری) و 3 ـ پژوهش‌های برون‌سازمانی، فعالیت‌های فناورانه و مشاوره، داوری مقاله یا رساله، مشاوره فرهنگی تربیتی دانشجویان، مشارکت در تحصیل درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه، مشارکت در شوراهای علمی و آموزشی، انجام امور اجرایی و نظارتی، آموزش‌های کوتاه‌مدت، مدیریت آزمایشگاه و کارگاه یا کلینیک و انجام امور محوله از سوی دانشگاه است.


جدول میزان ساعات عضو هیئت‌علمی تمام‌وقت نوع (ب) دانشگاه آزاد اسلامی










































مرتبه



موظفی آموزشی



موظفی پژوهش تحصیلات تکمیلی



موظفی حضور



ساعات مازاد



استاد



7 ساعت



یک پایان‌نامه کارشناسی ارشد یا معادل بخشی از رساله دکتری در سال



5 ساعت یا معادل آن مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی



حداکثر 24 ساعت حق‌التدریس
یا معادل آن حق‌التحقیق به‌شرط تکمیل ساعات موظفی آموزشی و پژوهشی



دانشیار



8 ساعت



یک پایان‌نامه کارشناسی ارشد یا معادل بخشی از رساله دکتری در سال



4 ساعت یا معادل آن مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی



حداکثر 24 ساعت حق‌التدریس
یا معادل آن حق‌التحقیق به‌شرط تکمیل ساعات موظفی آموزشی و پژوهشی



استادیار



9 ساعت



یک پایان‌نامه کارشناسی ارشد یا معادل بخشی از رساله دکتری در سال



3 ساعت یا معادل آن مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی



حداکثر 24 ساعت حق‌التدریس
یا معادل آن حق‌التحقیق به‌شرط تکمیل ساعات موظفی آموزشی و پژوهشی



مربی



12 ساعت



-



4 ساعت یا معادل آن مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی



حداکثر 24 ساعت حق‌التدریس
یا معادل آن حق‌التحقیق به‌شرط تکمیل ساعات موظفی آموزشی و پژوهشی




در این شیوه‌نامه آمده است: هیئت‌علمی تمام‌وقت نوع (ب) امکان فعالیت تمام‌وقت در مؤسسات آموزشی دیگری را ندارد. فعالیت تمام‌وقت در سایر مؤسسات غیرآموزشی، نیازمند اخذ مجوز از رئیس استان، به‌شرط عدم مغایرت با قوانین اداری و استخدامی میسر است.


همچنین نحوه و زمان حضور موظفی هیئت‌علمی باید از قبل مشخص و قابل کنترل توسط واحد دانشگاهی باشد و زمان حضور موظف نباید با زمان تدریس تداخل داشته باشد. بر اساس آیین‌نامه‌های ابلاغی در حوزه‌های پژوهش، فناوری، فرهنگی و آموزشی و بر اساس موافقت رئیس واحد دانشگاهی محل خدمت در چارچوب آیین‌نامه‌های ابلاغی، ساعات موظفی و حضور قابل معادل‌سازی است.


در این شیوه‌نامه تأکید شده است: درصورتی‌که اخذ پایان‌نامه بر اساس ضوابط ابلاغی حوزه پژوهش و فناوری میسر نشود، یک ساعت به ساعات موظفی تدریس و 3 ساعت به موظفی حضور اضافه می‌شود.


عضو هیئت‌علمی (ب) درترم تابستان موظفی تدریس ندارد، اما موظفی حضور و فعالیت‌های علمی و پژوهشی تداوم می‌یابد. امکان اخذ مرخصی یا تبدیل ساعات حضور به مأموریت‌های ابلاغی در چارچوب ضوابط و مقررات بر اساس تائید رئیس واحد محل خدمت میسر است. میزان ساعات حق‌التدریس‌ترم تابستان حداکثر 12 ساعت است.


همچنین در موارد تحصیل درآمدهای غیرشهریه‌ای برای دانشگاه به‌واسطه عضو هیئت‌علمی، واحد می‌تواند بر اساس ضوابطی که سازمان مرکزی تعیین می‌کند، ضمن منظور کردن درآمد مکمل برای ایشان، متناسب با میزان درآمدزایی، تمام یا بخشی از موظفی غیرتدریس وی را به این امر اختصاص دهد. در هر صورت، عضو هیئت‌علمی موظف به مشاوره و رفع اشکال دانشجویان خود به‌صورت منظم و به شکل حضوری و مجازی هست.


بر اساس بندهایی از این شیوه‌نامه، در صورت عدم تکمیل ساعات موظفی تدریس هر عضو هیئت‌علمی در هر واحد دانشگاهی، ارائه خدمت به شکل طرح تعاون، پژوهش تحصیلات تکمیلی، دوره‌های کوتاه‌مدت، فعالیت‌های پژوهش و فناوری، همکاری در سما و مأموریت آموزشی و پژوهشی به دیگر مؤسسات و پرداخت حقوق معادل به دانشگاه شود.


همچنین مربیان پایه 10 به بالا که دارای مجوز راهنمایی مقاطع کارشناسی ارشد همانند سایر اعضای هیئت‌علمی در مرتبه‌های بالاتر هستند، می‌توانند با کاهش 1 واحد موظفی تدریس و 3 ساعت موظفی حضور، موظفی پژوهشی (معادل یک راهنمایی پایان‌نامه 6 واحدی در سال) داشته باشند.


در صورت کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای در حوزه‌های مختلف که متناسب با آیین‌نامه‌های مرتبط باشد، عضو هیئت‌علمی می‌تواند از درآمدهای آن منتفع شود.


«شیوه‌نامه همکاری اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی نوع (الف) و (ب)» از نیمسال دوم 1400-1399 قابل اجراست. در این مقطع، انتخاب نحوه همکاری به شکل نوع (الف) در سامانه ساجد پس از تائید موافقت‌نامه و گردش کار، میسر می‌گردد و سایرین، نوع ب خواهند بود.


بر اساس این شیوه‌نامه، هیئت‌علمی متقاضی نوع الف در شروع طرح در سامانه ساجد فرم درخواست را تکمیل می‌کند. در ابتدای طرح، نحوه همکاری از اسفندماه 1399 تا تابستان 1400 تداوم می‌یابد. از تابستان 1400 به بعد، نحوه همکاری برای سال تحصیلی بعد، از 15 تیرماه هر سال، فرآیند اداری آن آغاز، تا 30 تیرماه تداوم می‌یابد و از اول شهریور به‌صورت سالیانه اجرا می‌شود.


در این مدت، لازم است عملکرد عضو هیئت‌علمی در سال گذشته (از اول تیرماه سال تحصیلی قبل از آن تا اول تیرماه سال ارزیابی) جهت حق جذب، توسط هیئت‌علمی وارد و توسط استان محاسبه شود.


لازم به ذکر است، تغییر وضعیت حق جذب در سال اول نیز در تابستان مشابه سال‌های آتی خواهد بود و از اول شهریور 1400 اجرا می‌شود.


همچنین مدیران اجرایی سازمان مرکزی، استان‌ها و واحدها به شکل 44 ساعته، نیازی به انتخاب نحوه همکاری ندارند و الزاماً نوع الف خواهند بود.


بر اساس این شیوه‌نامه و ازآنجایی‌که برنامه‌ها یک ساله تنظیم می‌شود، بازگشت عضو هیئت‌علمی نوع ب به الف و بر عکس در فاصله دو نیمسال در موارد خاص مورد تقاضای واحد و استان، تنها در صورت تائید امور هیئت‌علمی سازمان و آن هم قبل از پایان نیمسال میسر است.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب