دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1399 - 10:53

روایت جدید نیروهای آمریکایی از کابوس حمله موشکی به عین‌الاسد

یک شبکه آمریکایی در مصاحبه با برخی نیروهای آمریکایی که در شب حمله موشکی سال گذشته ایران به پایگاه عین‌الاسد حضور داشتند، به ابعادی تازه از این حمله پرداخته است.
کد خبر : 567865
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شبکه خبری سی‌.بی‌.اس‌نیوز در مصاحبه با برخی نیروهای آمریکایی که در شب حمله موشکی سال گذشته ایران به پایگاه عین‌الاسد حضور داشتند، به ابعادی تازه از این حمله پرداخته است که به گفته ژنرال مکنزی یکی از نظامیان ارشد آمریکا، تهران و واشنگتن را حتی تا آستانه جنگ پیش برد.


دیوید مارتین از خبرنگاران سی.بی.اس، با سربازانی که در زمانی حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد، در آنجا حضور داشتند، صحبت کرده است.


به نوشته سی.بی.اس، در ۱۳ ماه گذشته دو کشور به طرز خطرناکی به جنگ نزدیک شدند. ماجرا از حمله (تروریستی) هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی آغاز شد. طی آن، سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی سپاه قدس این به شهادت رسید و این ماجرا، با حمله موشکی ایران به پایگاه نظامی آمریکایی عین‌الاسد در عراق پایان یافت. این بزرگ‌ترین حمله موشکی بالستیک به آمریکایی‌ها بوده است.


ژنرال فرانک مکنزی، فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه در مورد حمله موشکی سال گذشته ایران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد عراق گفت: در صورت تخلیه نشدن این پایگاه، ممکن بود ۲۰ تا ۳۰ هواپیما و ۱۵۰ نیروی آمریکایی را در آن حمله از دست دهیم.


تارنمای شبکه سی.بی.اس آمریکا نوشت حمله موشک سال گذشته ایران به پایگاه نظامی عین‌الاسد متعلق به نیروهای آمریکایی در عراق، بزرگ‌ترین حمله موشکی بود که تاکنون علیه آمریکایی‌ها انجام‌شده است. یازده موشک ایران به این پایگاه که تا قبل از حمله دو هزار نیروی آمریکایی در آن مستقر بود، اصابت کرد.


ژنرال مکنزی یک سال بعد از حمله موشکی ایران، مدعی شده است اگر در آن حمله نیروهای آمریکایی جان خود را از دست می‌دادند، ما دست به اقدام تلافی‌جویانه می‌زدیم.


این فرمانده عالی‌رتبه با بیان اینکه ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا دستور ترور سردار سلیمانی را صادر کرد، مدعی شد: ما گزارش‌های اطلاعاتی دریافت کردیم مبنی بر اینکه سردار قاسم سلیمانی جریان‌های مختلف حمله علیه نیروهای ما در عراق، سفارت ما و پایگاه‌های ما در آن کشور را احتمالاً در عرض چند ساعت و شاید چند روز هدایت می‌کرد.


وی تأکید کرد که اگر آمریکایی‌ها در جریان آن حمله کشته می‌شدند، ما برنامه‌ای برای تلافی داشتیم.


بر اساس این گزارش، بیش از یک‌صد نیروی آمریکایی که در معرض حمله عین‌الاسد قرار گرفتند، دچار آسیب‌های مغزی شدید ناشی از انفجارهای قوی موشک‌های ایران شدند.


پایگاه عین الاسد


آلن جانسون، سرگرد ارتش آمریکا گفت که هنوز سردرد دارد، گوش‌هایش زنگ می‌زند و کابوس می‌بیند. وی نمی‌داند که چطور زنده مانده است.


به گفته منابع آمریکایی، بیش از یک‌صد سرباز آمریکایی باوجوداینکه در پیشرفته‌ترین سنگرهای زیرزمینی مخفی‌شده بودند، اما به دلیل شدت بسیار بالای انفجارها، دچار آسیب‌های مغزی جدی شدند.


 شبکه سی.بی.اس نیوز برای نخستین بار فیلم حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد را منتشر کرده و با نیروهایی که در آن شب در پایگاه حضور داشتند، صحبت کرده است.


آلن جانسون سرگرد ارتش آمریکا و از کسانی که در عین‌الاسد حضور داشت، همان شب در فیلمی که برای پسرش ضبط کرده است، می‌گوید: سلام رفیق. هنگامی‌که این فیلم را می‌بینی اتفاق بدی برای پدر تو در شب قبل رخ‌داده است.


چند ساعت پس‌ازآنکه سرگرد جانسون آن پیام را برای پسرش ضبط کرد، موشک‌های بالستیک ایرانی بر روی پایگاه هوایی الاسد در عراق که دو هزار سرباز آمریکایی در آن مستقر بودند، فرود آمدند. هم‌زمان با ضبط حمله توسط یک پهپاد، آمریکایی‌های گرفتار نمی‌توانستند کاری کنند جز دویدن یا پناه گرفتن. هر موشک کلاهکی به وزن بیش از یک هزار پوند داشت.


آلن جانسون در این خصوص گفت: کلمات نمی‌توانند میزان انرژی آزادشده توسط این موشک‌ها را توصیف کنند و افزود: من در حال پناه گرفتن در پناهگاهی بودم که برای محافظت از سربازان در برابر کلاهک‌های بسیار کوچک‌تر با وزن تنها ۶۰ پوند طراحی‌شده بود. پس از موج انفجار و آوار حالا نوبت شعله‌های آتش بود.


جانسون در مورد آتش پس از انفجار توضیح داد: آتش بالای سنگرها در حال شعله‌ور شدن بود و مساحتی به‌اندازه ۷۰ فوت را در هوا گرفته بود و پناهگاه‌های ما هیچ حفاظی در برابر آتش نداشت.


ما قرار بود در آتش بسوزیم تا بمیریم. به همین دلیل شروع به پایین رفتن به سمت زیرزمین کردیم و از همه سربازان دیگر می‌خواستیم که پناه بگیرند که در همین حین بار دیگر صدای انفجار بزرگی آمد.


جانسون در ادامه افزود: هنگامی‌که به پناهگاه رسیدیم متوجه شدیم ۴۰ نفر دیگر هم در تلاش هستند خود را به این پناهگاه که برای ۱۰ نفر ساخته‌شده، برسانند. آنجا بود که من به خودم گفتم باید به این پناهگاه بروم و شروع به هل دادن جمعیت کردم.


سرگرد جانسون می‌گوید هنوز سردرد دارد، گوش‌هایش زنگ می‌زند و کابوس می‌بیند. او می‌گوید که نمی‌داند که چطور زنده مانده است.


به گفته منابع آمریکایی، بیش از یک‌صد سرباز آمریکایی باوجوداینکه در پیشرفته‌ترین سنگرهای زیرزمینی مخفی‌شده بودند، اما به دلیل شدت بسیار بالای انفجارها، دچار آسیب‌های مغزی جدی شدند.


 شبکه سی.بی.اس. نیوز برای نخستین بار فیلم حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد را منتشر کرده و با نیروهایی که در آن شب در پایگاه حضور داشتند صحبت کرده است.


پایگاه عین الاسد


در بخشی از این گزارش، خبرنگار سی.بی.اس از تجربه سرگرد جانسون در زمان حمله موشکی ایران سؤال می‌کند.


دیوید مارتین خبرنگار سی.بی.اس: اما هنگامی‌که شما در حال دویدن میان سنگرها بودید، شانس بود که شما زنده ماندید؟


جانسون: شانس. تنها چیزی که درواقع می‌توانم به آن فکر کنم این است که دست خدا ما را محافظت کرده است. زیرا واقعاً هیچ‌کس نباید چنین تجربه‌ای داشته باشد.


فرانک مکنزی در این خصوص گفت: اگر حرکت صحیحی انجام نمی‌دادیم، اتفاقاتی رخ می‌داد که می‌توانست ما را به‌سوی جنگ بکشاند.


مکنزی که فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه بر عهده داشت و در زمان حمله به ‌عین الاسد از مقر خود در تامپای فلوریدا این وضعیت را رصد می‌کرد افزود: با آغاز حمله، وزیر دفاع ورود کرد و کمی بعد رئیس‌جمهوری وارد گفت‌وگو شد و ما در حال گوش دادن به گزارش حمله موشکی بودیم.


مارتین: آیا شما تابه‌حال شاهد چنین حمله‌ای بودید؟


مکنزی: من هرگز چنین چیزی ندیده بودم که موشک‌های واقعی به سمت نیروهای ما شلیک شوند.


حمله ایران به‌عین الاسد به‌ تلافی عملیات ناگهانی آمریکا انجام شد که ترامپ 6 شب پیش‌تر دستور آن را داده بود؛ حمله پهپادی که سردار قاسم سلیمانی را به شهادت رساند.


جانسون به یاد می‌آورد که افسر اطلاعاتی او کنار کشید و گفت: من خبرهای بدی برای شما دارم. ما اطلاعاتی داریم که ایران در حال سوخت‌رسانی به 27 موشک بالستیک میان برد است و هدف آن‌ها با خاک یکسان کردن این پایگاه است و ممکن است زنده نمانیم.


سرهنگ دوم تیم گارلند از دیگر نیروهای حاضر در عین الاسد گفت: این یک تهدید کاملاً متفاوت بود.


گارلند که فرماندهی یک گردان را در عین الاسد بر عهده داشت، در پاسخ به این سؤال که آیا پایگاه قابلیت دفاع در برابر موشک‌های بالستیک را داشت، گفت: خیر، این یک تهدید بی‌سابقه بود.


سرهنگ دوم استیسی کالمن که از دیگر حاضران در عین الاسد در زمان حمله ایران بود، تنها دفاع واقعی در برابر حمله موشک‌های بالستیک را فرار عنوان کرد و گفت: ما باید کاری می‌کردیم که نیروها بمانند و از توان جنگی خود بهره ببریم.


مارتین: فکر می‌کردی قرار است برای افرادی که می‌گفتی بمانند چه اتفاقی خواهد افتاد؟


کالمن: صادقانه بگویم فکر نمی‌کردم زنده بمانیم.


جان هینز هم که در شب حمله در عین الاسد بود، می‌گوید زمان حمله ساعت 1:45 دقیقه نیمه‌شب بود اما با فرود نخستین موشک مثل این است که خورشید بلافاصله طلوع کرد.


درنهایت پس از 80 دقیقه حمله به پایان رسید و تلفات بررسی شد.


پس از پایان حمله، پزشکان نظامی برای بیش از 100 نفر ضربه مغزی تشخیص دادند.


مارتین از جانسون پرسید: آیا هنوز اثرات آن حمله باقی‌مانده است؟


جانسون: هر روز سردرد دارم، گوشم سوت می‌کشد. دچار اختلال اضطراب پس از سانحه شده‌ام و سعی می‌کنم آن را بپذیرم. من هنوز کابوس می‌بینم.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب