مروری بر مقاله ﭼﺎرﭼﻮبﻫﺎی ﻓﻠﺰی-آﻟﯽ: ابزارهای پیشرفته برای واکنشهای چندجزئی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قم، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم مقالهای با عنوان «ﭼﺎرﭼﻮبﻫﺎی ﻓﻠﺰی-آﻟﯽ: ابزارهای پیشرفته برای واکنشهای چندجزئی» در ژورنال معتبر Green Chemistry با ایمپکت فاکتور 48.9 به چاپ رسانده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اینباره اظهار کرد: انتخاب و گزینش هدف صحیح و منسجم در فعالیتهای پژوهشی و دانشگاهی حائز اهمیت است؛ بنابراین باید توانمندیها و ابزارهای موجود و در دسترس را قبل از انتخاب یک کار پژوهشی شناسایی کنیم و در راستای آن گام برداریم.
محمدعلی قاسمزاده اضافه کرد: در این مطالعه مروری با گردآوری پژوهشهای صورت گرفته مبتنی بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی بهعنوان نانوکاتالیزگر در واکنشهای چندجزئی به بررسی ابعاد گوناگون آن پرداختیم.
وی عنوان کرد: در روشهای ذکر شده تلاش کردیم روشی آسان، دوستدار محیط زیست با سهولت جداسازی و خالصسازی محصولها برای تهیه هتروسیکلها با بازده مطلوب معرفی شود.
نگارش مقالات علمی یک روند یادگیری است
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی استان قم بیان کرد: مهمترین بخش در دانشگاه فعالیتهای علمی و پژوهشی است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید داشتند؛ در حالی که دانشگاهها وارد عرصه پژوهش به مفهوم تبدیل پژوهشها به فناوری و تولید شدهاند و متأسفانه کاهش اعتبارات و بودجه مشکلاتی را در حوزه پژوهش بهوجود آورده است.
قاسمزاده عنوان کرد: یکی از رویکردهای درآمدزایی، تجاریسازی پژوهشی و تولید ثروت از علم و دانش بوده که خود مستلزم تخصیص بودجه بیشتر به این بخش است. فرصتهای شغلی زیادی نیز در حوزه پژوهشگری وجود دارد که خود برای فرد یا گروه درآمدزاست.
وی با بیان اینکه نگارش مقالات علمی یک روند یادگیری است، تبیین کرد: با نگارش مقالات علمی، نویسندگان تواناییهای علمی و پژوهشی خود را ارتقا میدهند و با جستوجو در منابع موجود به اطمینان میرسند که یافتههای علمی آنان قبلاً توسط فرد یا افراد دیگری گزارش نشده است.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی استان قم تبیین کرد: با شناخت نقاط تاریک یا تناقضات موجود در حوزه تخصص خود، سعی در ارائه یافتههای نوین میکند که این نقاط تاریک را روشن کرده و یا تناقضات موجود را تفهیم کند.
قاسمزاده با توجه به چکیده مقاله نوشتهشده با عنوان «ﭼﺎرﭼﻮبﻫﺎی ﻓﻠﺰی-آﻟﯽ: ابزارهای پیشرفته برای واکنشهای چندجزئی» در ژورنال معتبر Green Chemistry با ایمپکت فاکتور 48/9 گفت: افزایش تقاضا برای پروتکلهای ساده، سبز و پایدار برای تهیه مولکولهای آلی پیچیده همواره محققان را به کشف و طراحی روشهای مدرن ترغیب کرده است.
وی ادامه داد: سالهای اخیر همواره توجه گستردهای به سنتز ترکیبات هتروسیکلی بهدلیل کاربرد آنها در داروسازی و فعالیتهای زیستشناسی وجود داشته است.
نویسنده مقاله «ﭼﺎرﭼﻮبﻫﺎی ﻓﻠﺰی-آﻟﯽ: ابزارهای پیشرفته برای واکنشهای چندجزئی» تشریح کرد: بخشی از پیشرفت شیمی در واکنشهای چندجزئی به توسعه روشهای سنتز ترکیبات هتروسیکلی مربوط میشود و ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻫﺘﺮوﺳﯿﮑﻞ بهطور ﮔﺴﺘﺮدهای در ﻃﺒﯿﻌﺖ ﯾﺎﻓﺖ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ، از اﯾﻦ رو ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺷﯿﻤﯽ ﺳﯿﺴﺘﻢﻫﺎی ﻫﺘﺮوﺳﯿﮑﻞ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ در ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺷﯿﻤﯽ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺣﺎﺋﺰ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺎﺷﺪ.
چارچوبهای فلزی-آلی کاراییشان را در واکنشهای چندجزئی نشان دادهاند
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی استان قم یادآور شد: اﯾﻦ دﺳﺘﻪ از ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﺑﺴﯿﺎری از شیمیدانان ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و روی ﺳﻨﺘﺰ ﻣﺸﺘﻘﺎت ﻣﺘﻨﻮﻋﯽ از آﻧﻬﺎ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ. از سوی دیگر تلاش محققان بر آن بوده که بتوانند با ابداع روشهای کارآمد، مفید و مؤثر ترکیبات هتروسیکلی با ویژگیهای دارویی را با بازده بالا و در زمانهای کوتاهتر تهیه کنند.
قاسمزاده افزود: واکنشهای چندجزئی کاتالیزشده با فلزات، کاربرد گستردهای در سنتز محصولات طبیعی و داروهای متعدد دارند. از مزایای این دسته از واکنشها میتوان تنوع مولکولی عالی و سطح بالایی از بازده اتمی بههمراه صرفهجویی در انرژی را نام برد.
وی بیان کرد: با اینکه بیشتر واکنشهای چندجزئی کاتالیزشده با فلزات مبتنی بر استفاده از کاتالیزورهای برپایه فلزات واسطه مانند پالادیوم و مس بوده با این وجود کنکاش برای سیستمهای کاتالیزوری پایدار همواره مورد توجه تحقیقات گستردهای بوده است.
نویسنده مقاله «ﭼﺎرﭼﻮبﻫﺎی ﻓﻠﺰی-آﻟﯽ: ابزارهای پیشرفته برای واکنشهای چندجزئی» تأکید کرد: از این نظر، چارچوبهای فلزی-آلی بهتازگی توجه زیادی را بهعنوان گزینههایی با ویژگیهای منحصر به فرد و چشمگیر نظیر مساحت بالا، قابلیت تنظیم گسترده، میل زیاد به جذب و سازگاری با محیط زیست به خود جلب کردهاند که قسمتهای کاتالیزوری فراوانی را در ساختار بلورین فراهم میکند.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی استان قم متذکر شد: چارچوبهای فلزی-آلی کارایی خود را در واکنشهای چندجزئی نشان دادهاند و هدف از این مطالعه مروری، ارائه و به تصویر کشیدین کاربرد، اهمیت و توسعه چارچوبهای فلزی-آلی برای انجام واکنشهای چندجزئی است.
به گزارش آنا، قاسمزاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم به همراه جمعی از دانشآموختگان دکتری شیمی آلی متشکل از بشری میرحسینی اشکوری دانشآموخته مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال و قم، مونا توکلی دانشآموخته مقطع دکتری دانشگاه کاشان و فرزاد زمانی دانشآموخته مقطع دکتری دانشگاه ولونگونگ استرالیا در سال 1399 موفق به چاپ مقاله مروری در ژورنال معتبر Green Chemistry با ایمپکت فاکتور 48.9 شدند.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/