حسین قرهداغی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد //////گفتگوی نوروزی///////////
۱- شاخص ترین فعالیت و دستاورد واحد دانشگاهی متبوع شما به ویژه در حوزه پژوهش و فناوری در سال ۹۹ چیست؟
دستاوردهای پژوهشی در هر واحد اصل و اساس است بالطبع برای ما نیز موضوع پژوهش، فناوری و نوآوری و فعالیتهای دانش بنیان در اولویت است.
در سال گذشته اولویت نخست ما بالا بردن اثر بخشی پیوند با جامعه، صنعت و دولت بود که با چندین مرکز صنعتی وارد مذاکره شدیم و در حد مدیران و و کارشناسان نشستهای مختلفی برگزار شد تا بتوانیم با آن ها به تفاهم نامه هایی برسیم که هم ما بتوانیم بخشی از نیازهای آنها را مرتفع کنیم و هم آنها بتوانند از امکانات و قابلیتهای دانشگاه استفاده کنند.
خوشبختانه برخی از آن ها دارد منجر به تفاهم نامه هایی می شود. در ارتباط با دستگاههای مختلف تلاش ما بر این بوده که با این ادارات متناسب با نیازشان با رشته های موجود در واحد ارتباط برقرار گردد. از جمله با جهاد کشاورزی جلساتی داشتیم.
اداره منابع طبیعی و سازمان صمت از دیگر ارگان هایی هستند که با آنها گفتگوهایی در همین زمینه ها برگزار کرده ایم.
با جهاد کشاورزی تا آنجا پیش رفته ایم که جلساتی را نه تنها در شهرستان، بلکه در سطح استان و با حضور معاونت حفظ نباتات برگزار کردیم و دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد به عنوان متولی و پیشقراول مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی انتخاب شده و کل استان را پوشش خواهد داد.
جهاد استان و معاونت حفظ نباتات و واحد فیروزآباد به عنوان مجری آمایش استفاده از علف کش های شیمیایی جهت مبارزه با علف های هرز انتخاب شده است.
تمرکز بر فعالیتهای دانش بنیان با هدف درآمدهای غیر شهریه ای بوده و در همین راستا مرکز رشد واحد فیروزاباد مجوز فعالیت دریافت کرده، همچنین توفیق اخذ مجوز سرای نوآوری اسانس و عصاره گیاهی حاصل گردیده است که کارگروه های مربوطه تشکیل شده و در حال فعالیت می باشند.
۲- سال ۹۹ را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت تشریح فرمایید؟
➖ با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد دارای رشته های پیراپزشکی ازجمله بهداشت است، کانون هلال احمر دانشجویان و استادان دانشگاه با هدف آگاهی بخشی و ایجاد امید در جامعه اقدامات مثمر ثمری را انجام دادند که از جمله آنها که با استقبال فراوان نیز روبرو گردید، برگزاری چندین دوره اردوی جهادی در اطراف شهرستان و برپایی ایستگاههای سلامت در روزهای جمعه در محل مصلای نماز جمعه شهرستان است که تلاش گردید با آگاهیبخشی و اطلاعرسانی صحیح به کاهش ابتلا به این ویروس کمکهای شود. نیز برخی از استادان با چاپ مقالاتی به زبانهای فارسی و انگلیسی در مجلات مختلف در رابطه با بیماری کووید ۱۹ فعالیتهایی داشتهاند.
۳- با ورود به سال ۱۴۰۵ تاکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد به عنوان انتخاب اول داوطلبان در سال ۱۴۰۴ چگونه و با چه سیاست ها و برنامه هایی باید به این هدف نزدیک شویم؟
تدوین برنامه پنج ساله در دانشگاه با هدف اینکه تا سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان اولین انتخاب داوطلبان قرار بگیرد. ازنظر ما تنها راه دستیابی به این مهم بهبود کیفی آموزشهای عملی و مهارت آموزی دانشجویان و افزایش فعالیتهای دانش بنیان، چه توسط دانشگاه و چه با همراهی و همکاری دانشجویان و اساتید است. اگر دانشگاه بتواند به شعار هر دانشجو یک مهارت عمل کرده و آن را محقق سازد و برنامههای اجرایی آن را شروع کند قطعاً میتواند به این هدف دست پیدا کند.
یکی از برنامههایی که از استان اصفهان و آذربایجان شرقی آغاز شد طرح پویش بود که دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد نیز با رایزنیهایی که با مرکز آموزش فنی و حرفهای و شهرک صنعتی داشته هم برای آموزشکده سما و هم برای برخی رشتههای واحد، این پیشبینی شده است که دوره های کارآموزی و مهارت آموزی در راستای طرح پویش برای دانشجویان علاقه مند آموزش مهارتهای عملی داشته باشد.قطعا این روند را ما در ترم های آینده با توان بیشتری ادامه خواهیم داد و این می تواند منجر به بهبود کیفی مهارتآموزی و آموزشهای عملی برای دانشجویان بشود و قطعاً در فعالیتهای دانش بنیان، مرکز رشد و سرای نوآوری دانشگاه دانشجویان و استادان را وارد خواهیم کرد تا بتوانند توان عملی خود را ارتقا دهند.
۴- در حوزه آموزش چه برنامهای برای ایجاد و افزایش رشته در واحد متبوع خود در سال ۱۴۰۰ دارید؟ آیا رشته های جدیدی در راه هستند؟
خوشبختانه در حالی که به پایان سال نزدیک شده ایم از نظر جذب دانشجو پس از واحدهای جامع مرودشت و شیراز در استان رتبه اول را داشته ایم. صد البته به این قانع نیستیم و همه توانمان را به کار گرفته ایم تا با گسترش بیشتر رشتهها، جذب دانشجوی بیشتری داشته باشیم. اگرچه اخیراً تصویب رشته ها به کندی انجام می پذیرد ولی حدود سه رشته کارشناسی ایمنی صنعتی، مهندسی پزشکی و کامپیوتر و سه رشته ارشد مهندسی شیمی، مدیریت بازرگانی و شیمی دارویی در رشتههای غیر پزشکی در استان مصوب شده تا به سازمان ارسال گردد و در رشته های پیراپزشکی هم رشته کارشناسی ارشد بهداشت به استان فرستاده شده تا پس از اخذ شرایط لازم جهت تصویب نهایی به سازمان ارسال شود. ضمن این که رشته کارشناسی ناپیوسته مامایی هم در شرف تکمیل پرونده هستیم که پیگیری میکنیم برای تصویب.
ان انشاالله تلاش می کنیم تا سال ۱۴۰۰ بتوانیم تعدادی از این رشته ها را وارد دفترچه بکنیم و جذب دانشجو داشته باشیم.
۵- در حوزه مدارس سما و مدارس مهارتی چه اتفاقات خوبی در سال ۱۴۰۰ رخ خواهد داد.؟
در حوزه سما برای آموزشکده ها و مدارس در سال ۱۴۰۰ برنامه ریزی هایی انجام داده ایم که بتوانیم رشته های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و رشته هایی که بیشتر مهارتی و فنی هستند را دایر بکنیم و بتوانیم جذب دانشجو داشته باشیم همچنین پیگیر راه اندازی هنرستان پسرانه و پیش دبستانی در شهرستان هستیم که برای دریافت مجوزهای لازم اقدامات ضروری صورت گرفته است و امیدواریم تا مهرماه سال ۱۴۰۰ به نتیجه مطلوب برسیم.
توسعه فضای آموزشی مدارس در زمینههایی که از قبل تأمین شده از دیگر اهداف ما است که در دستور کار قرار گرفته است تا بتوانیم برای مدارس فضای آموزشی بیشتر و مطلوب تری را فراهم کنیم. همچنین برگزاری تورهای علمی، آزمایشها و پک های آزمایشگاهی برای دانش آموزان مدارس در آزمایشگاه ها و مجموعه آزمایشگاهی دانشگاه از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
۶- سال ۱۴۰۰ با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز خواهید کرد
➖ در رابطه با اولویت برنامهها برای سال ۱۴۰۰ افزایش مضاعف فعالیت های دانش بنیان و ارتباط با مراکز صنعتی و سازمان ها با هدف درآمدزایی، عقد تفاهم نامه همکاری های علمی و پژوهشی، توسعه و گسترش رشته ها در گروه هایی که شرایط لازم را دارند، اطلاع رسانی ظرفیت ها و رشته های واحد، قابلیت و توانایی های استادان، امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی و کلیه پتانسیل های موجود در خارج از شهرستان. شایان ذکر است که اطلاع رسانی امکانات واحد، تنها منحصر به شهرستان فیروزآباد نخواهند بود و این فعالیت ها در شهرستان های همجوار از جمله قیروکارزین، کوار، میمند و فراشبند نیز گسترش خواهد یافت و امیدواریم بتوانیم با شناساندن امکانات و ظرفیت ها و پتانسیل های کم نظیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزاباد مانند آزمایشگاهها و کارگاهها، مزرعه تحقیقاتی و زمین های کشاورزی و باغات زیتون و گردو بتوانیم استفاده بهینه تری را به عمل آوریم.
انتهای پیام/