ایجاد شبکه یکپارچه اطلاعاتی در دانشگاه آزاد اسلامی ضرورتی آنی بود/ سامانههای جدید دانشگاه چه مزیتی دارند؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ورامین، بهروز طهماسبکاظمی در جلسه هماندیشی با استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا و قرچک در راستای سفر استانی معاونان دانشگاه آزاد اسلامی به واحدهای دانشگاهی استان تهران اظهار کرد: برای تغییر سازمان مدیریت سنتی، بروکرات، صلب، سنگین و پرهزینه و متمرکز دانشگاه آزاد اسلامی به سازمان پیشرو، چابک، سبک، یکپارچه، شبکهای و کمهزینه باید هرچه سریعتر سازمان اطلاعاتی متمرکز و شبکه یکپارچه اطلاعاتی دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد و راهاندازی میشد.
وی افزود: پرهزینه بودن، لختی، انعطافناپذیری و تمرکز بیشازحد از ویژگیهای سازمان مدیریت گذشته دانشگاه بود که زیر سایه سنگین نظم حاصل از بروکراسی آهنین بین واحدها و سازمان مرکزی پنهان شده بود. اضافه کردن مأموریتها و فعالیتهای سیستم هر روز به پیچیدگی و سنگینی سازمان در تصمیمگیری میافزود.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: کوچکسازی ساختار در واحدها و سازمان مرکزی و سبککردن بار نیروی انسانی در این سیستم بدون داشتن نظام هوشمند اطلاعاتی، نتیجهای جز قفل شدن سیستم، به تأخیر افتادن امور، از دست رفتن فرصتها و ایجاد چالشهای بزرگتر در پی نداشت.
طهماسبکاظمی عنوان کرد: تنها علاج راهبردی این چالشها که در اثر ساختار تصمیمگیری غیریکپارچه؛ اما متمرکز مدیریت دانشگاه به وجود آمده بود، ایجاد هرچه سریعتر سامانههای یکپارچه دادهها و اطلاعات دانشگاه و متناسبسازی و هماهنگ کردن سازمان مدیریت دانشگاه با این سامانهها است.
مشکلات موجود در سامانههای آموزشی و پژوهشی
وی درباره بعضی از مشکلات موجود در سامانههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه گفت: مدیران و در رأس همه رئیس دانشگاه بر همه مشکلات وارده در گزارشهای واصله از واحدها و دانشجویان واقف بوده و با هماهنگی با متخصصان این سامانهها در حال عیبیابی و جاگذاری سیستم در نظام مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی است.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این مشکلات به چهار دسته مشکلات ناشی از دادههای ناهمگن و نامنظم موجود در سیستمهای غیرمتمرکز واحدهای دانشگاهی، زمانبر بودن بومیسازی سامانه با سازمان علمی آموزشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و آشنایی نداشتن همکاران واحدها با سامانه جدید و از همه مهمتر اثرات ناشی از جابهجایی تقویم آموزش عالی کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا تقسیم میشوند.
طهماسبکاظمی مطرح کرد: بسیاری از همکاران هنوز توقع دارند مدیریت اقدامات در دو بخش درونواحدی توسط سامانههای غیریکپارچه و مکاتبات رسمی بین واحدها و سازمان مرکزی انجام شود. این در حالی است که با رفع مشکلات موجود بسیاری از فعالیتها و اشتباهات فعلی موجود در مدیریت علمی و پژوهشی دانشگاه برای همیشه به صفر خواهد رسید و فعالیتهای جدیدی متناظر با سازمان جدید مدیریتی بدون هرگونه خطا به وجود خواهد آمد.
وی خاطرنشان کرد: همکاران بهمنظور رفع مشکلات موجود، مواردی را که در سیستم با آن روبهرو میشوند با دلسوزی به مدیران مربوطه منتقل کنند تا شاهد تولد دوباره دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان سازمان یکپارچه دادهها و اطلاعات و شبکه هوشمند علمی- آموزشی باشیم. امیدواریم با پیگیری همکاران ذیربط سامانه، مشکلات جزئی هرچه سریعتر مرتفع شوند.
نتایج بهکارگیری از سامانههای جدید در دانشگاهها
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با تبیین مزیتهای اصلی تبدیل دانشگاه به شبکه واقعی از طریق سامانههای جدید، توضیح داد: ساماندهی، نظارت و رصد دقیق وضعیت دانشگاه و برنامهریزی مطلوب و متناسب با واقعیات در همه حوزهها از نتایج بهکارگیری این سامانههاست و با تکمیل زنجیره این سامانهها چرخه میرایی سازمان که در اثر نظام بروکراتیک و سنتی اداره دانشگاه به وجود آمده بود، رفع شده و دانشگاه وارد فاز جدیدی از رشد و بالندگی خود خواهد شد.
طهماسبکاظمی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مولود پربرکت انقلاب و یکی از افتخارات کمنظیر نظام جمهوری اسلامی ایران بوده که با داشتن بیش از یک میلیون دانشجو و هزاران عضو هیئت علمی و تربیت بیش از هفت میلیون متخصص برای کشور، ظرفیتهای بیبدیلی را برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: این دانشگاه اکنون روند رشد و بالندگی خود را با رویکرد جهادی و با همه توان ادامه میدهد و مفتخریم همه تلاش خود را مصروف این میکنیم تا مطالبات رهبر معظم انقلاب از دانشگاه آزاد اسلامی که ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه است را پیگیری و بهصورت مستمر گزارش اقدامات راهبردی مدیریت دانشگاه برای استحضار و رهنمودهای ایشان ارسال میشود و مورد توجه قرار میگیرد.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی درباره رصد مستمر و روزانه دکتر طهرانچی از وضعیت موجود همه واحدهای دانشگاهی عنوان کرد: پیگیری مسائل دانشجویان، استادان و کارکنان یکی از دغدغههای مهم رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی بوده و برگزاری این جلسات به همین منظور و با هدف تبادل نظرات، احصای مسائل و پیگیری در جلسات هیئت رئیسه در واحدهای مختلف در کشور تشکیل میشود.
به گزارش آنا، در این جلسه، مدیران گروههای آموزشی به نمایندگی از استادان و جمعی از کارکنان دانشگاه مسائل، مشکلات، مطالبات و پیشنهادها خود را برای پیگیری از سوی هیئت رئیسه دانشگاه مطرح کردند و در گفتوگوهای چندساعته مسائل و مشکلات جاری و صنفی همکاران و راهکارهای پیشنهادی آنها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و طهماسبکاظمی به همراه حامد زارعی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک از مجتمع مدارس سما و حوزههای ستادی و خدمات آموزشی واحد بازدید کرده و از نزدیک با دانشجویان، کارکنان و استادان گفتوگو کرد.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/