با همسایه مزاحم چه کنیم؟+ قانون همسایگی
به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، برای خرید یا اجاره یک خانه هزینه زیادی میکنید و بنگاههای معاملات ملکی را زیرپا میگذارید و با هزار امید و آرزو خانه رویاهای خود را پیدا مییابید و تصور میکنید بهترین خاطرات زندگی خود را در آن خانه خواهید ساخت. وسایل خود را جمع و به منزل نو نقل مکان میکنید اما در مدت کوتاهی متوجه میشوید خانه رویاهای شما که همه ویژگیهای خوبی که در نظر داشتید را دارد یک مشکل اساسی و احتمالا غیر قابل چشم پوشی نیز دارد؛ همسایه مزاحم!
بنابراین اگر میخواهید نقشههای برای ساختن خاطرات زیبا در این خانه به خاطر حضور یک همسایه مزاحم نقش برآب نشود این مطلب را بخوانید.
شنیدن صدای بلند موسیقی، تعمیرات ساختمانی، نگهداری حیوان در خانه و بسیاری مورد دیگر همه باهم منجر به این میشوند تا مشکلات در ساختمان بیشتر شود اختلافهای آپارتمان نشینی به وجود بیاید.
البته همیشه بهترین و اولین راه برای حل هر مشکلی در این رابطه صحبت کردن و حل مساله به صورت مسالمتآمیز است، اما اگر این موضوع آنقدر ادامه پیدا کند که نتوان با صحبت آن را برطرف کرد میتوان از طریق شکایت و مراجعه به قانون آپارتمان نشینی راه حلی مناسب برای آن پیدا کرد.
برای شکایت از همسایهای که سر و صدا میکند و آسایش دیگران را مختل میکند میتوانید ابتدا با پلیس تماس بگیرد و پس از گزارش مشکل سر و صدا آن را حل کنید، اما اگر همسایه همچنان به کار خود ادامه دهد میتوان از طریق طرح دعوا در محاکم قضایی مشکل را برطرف کرد.
برای شکایت از همسایه مزاحم به کجا باید مراجعه کرد؟
برای شکایت از همسایه مزاحم میتوان ابتدا به دادسرا یا شورای حل اختلاف محل خانه خود بروید و سپس دعوایی علیه همسایهای که سر و صدا میکند داشته باشید.
برای شکایت علیه همسایهای که سروصدا میکند پس از مراجعه به دادسرا و شورای حل اختلاف مدارک و شاهد سایر همسایگان را هم با خود ببرید؛ در دادخواست باید ابتدا مشخصات فردی، آدرس پستی دو طرف اختلاف و همچنین دلیل شکایت به طور کامل ذکر شود البته توجه به این نکته بسیار ضروری است که اگر مشکل سر و صدا از مستاجر باشد صاحب خانه باید اوضاع را بررسی کند و در صورت لزوم اقدامات پیگیری را انجام دهد.
سر و صدا همسایه مزاحم به انواع مختلفی تقسیم میشود؛ صدای بلند موسیقی و تلویزیون، دویدن و کوبیدن پا روی زمین، فریاد کشیدن، سر و صدای ناشی از دعوا، مهمانی، حیوان خانگی و صدای آن، تجمع مقابل درب آپارتمان و ساختمان و ورود و خروج مکرر و مشکوک در آپارتمان و همچنین سر و صدای ناشی از تعمیرات خانه از جمله مواردی هستند که میتوانید علیه آن شکایت کنید.
اگر یکی از اهالی ساختمان اقدام به آزار و اذیت سایر همسایهها کند، مجرم شناخته میشود و دادگاه به او حکم حبس خواهد داد.
باید به این موضوع توجه داشته باشید که سر و صدا در مجتمعهای مسکونی که موجب سلب آسایش خانههای دیگر شود، مسئولیت کیفری خواهد داشت.
در صورت شکایت همسایهها، فردی که موجب آزار و اذیت دیگران شده به یک ماه تا یک سال حبس و علاوه بر آن شخص مزاحم به رفع مزاحمت محکوم میشود. البته مجازات حبس میتواند به جزای نقدی تبدیل شود، اما الزام به رفع مزاحمت پابرجا خواهد بود.
اگر فردی که محکوم به رفع مزاحمت است پس از اجرای حکم باز هم مزاحمت ایجاد کند، علاوه بر رفع مزاحمت به ۶ ماه تا ۲ سال حبس هم محکوم خواهد شد.
برای اثبات این پرونده و جرم در دادسرا شهادت شهود دلیل بسیار خوبی است و البته اگر شاهد هم ندارید مشکلی نیست و میتوانید در زمان وقوع جرم با پلیس تماس بگیرید تا مشاهدات عینی شما توسط مأمور نیروی انتظامی صورتجلسه شود.
انتهای پیام/۴۱۵۹/
انتهای پیام/