بازنمایی تاریخ تحولات ایران در دوره معاصر در «برگی از یک کتاب»
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی سیما، یادگیری تاریخ صرفاً به حافظهسپاری گزارش انبوهی از اطلاعات روایی درباره تاریخ کنشهای سیاسی گذشتگان نیست، بلکه هدف آن برآورده کردن انتظارات جامعه معاصر از مطالعه تاریخ است و بر این اساس بر سویههای فرهنگی، تمدنی، علمی، ادبی، هنری و شیوههای زندگی اجتماعی روزمره گذشتگان باید بیشتر متمرکز شد.
«برگی از یک کتاب» عنوان برنامه است که از طرف گروه فرهنگ، ادب و هنر شبکه جهانی جامجم با هدف بازنمایی تاریخ تحولات ایران در دوره معاصر تقدیم علاقمندان مباحث تاریخی و بینندگان جام جم میشود.
این برنامه به واکاوی اسناد تاریخی، ایران پژوهان و خارجیان مقیم ایران پرداخته و در هر قسمت صفحهایی از یک کتاب که مربوط به تاریخ معاصر ایران خصوصاً دوران پهلوی که عمدتاً نویسنده آن غیر ایرانی بوده و یا از نزدیکان و وابستگان رژیم پهلوی بوده است خوانش و معرفی میشود. همچنین به تعدادی کتاب در مورد تحولات منطقه و جهان که نویسندگان آن غیرایرانی هستند نیز پرداخته میشود.
داوود نماینده بازخوانی این کتب را بر عهده داشته و در هر برنامه صفحهای از قسمتهای جذاب و شنیدنی را قرائت میکند.
امیرحسین محمودیفرد کارگردان و مجری طرح درباره این برنامه گفت: «برگی از یک کتاب» یک برنامه گرافیکی 3 دقیقهای است که پخش آن پیش از دهه فجر آغاز شد.
وی افزود: کتابها را اتاق فکر و پژوهشگران انتخاب میکند و جعفر روغنی به عنوان محقق و کارشناس در این حوزه ما را همراهی میکنند و در این برنامه کتابهایی که مربوط به حکومت رضاشاه و محمدرضا پهلوی است مورد بررسی قرار میگیرد. بخشی هم مربوط به مباحث آمریکاستیزی است.
محمودیفرد خاطرنشان کرد: برگی از کتب نویسندگان خارجی که برداشتهای خود را از حکومت پهلوی به تحریر درآوردند در این برنامه خوانده میشود. علاوه بر نویسندگان و مولفان خارجی، از کتب وزراء یا نزدیکان شاه مثل کتاب خاطرات فریدون هویدا که سفیر ایران در سازمان ملل یا خاطرات اسدالله اعلم از وزرای دربار که درخصوص محمدرضا شاه کتابی نوشتهاند، در «برگی از یک کتاب» خوانش میشود.
در کنار خوانش این صفحه از کتاب که گوینده میخواند تصاویری هم مرتبط با آن نمایش داده میشود.
کارگردان این برنامه تأکید کرد: از آن جایی که شبکههای معاند به دنبال تحریف تاریخ معاصر و به دنبال تطهیر حکومت پهلوی هستند ما سعی کردیم با تولید این برنامه کوتاه و انتخاب کتابهایی که همگی نویسندگان آن خارجی و از نزدیکان شاه هستند از این تصور که این برنامه با خط فکری خاصی، مسائل را مطرح میکند، فاصله بگیریم و شبهههای احتمالی را شفافسازی و واقعیت تاریخ را برای مخاطبان به خصوص نسل جوان بازگو کنیم.
وی به عنوان نمونه به کتاب «آخرین سفر شاه» اثر ویلیام شوکراس یا «مأموریت در ایران» نوشته «ویلیام سالیوان» آخرین سفیر آمریکا در ایران بوده اشاره کرد که برداشتهای خود را از حکومت پهلوی به نگارش درآورده و در این برنامه مورد استفاده قرار گرفته است.
کارگردان «برگی از کتاب» خاطرنشان کرد: صفحههایی که انتخاب میشود بدون هیچ دخل و تصرفی خوانده و در آخر هم کتاب و نویسنده برای علاقهمندان معرفی میشود.
تاکنون کتابهای «آمریکا در بند» نوشته پیر سالینجر، «سقوط شاه» تألیف فریدون هویدا، «آخرین سفر شاه» اثر ویلیام شوکراس، «مرگ غرب» نوشته پاتریک جی بوکانان در «برگی از یک کتاب» مورد مطالعه قرار گرفته است.
این برنامه به کارگردانی امیرحسین محمودیفرد و تهیه کنندگی مهدی خداداد از ششم بهمن ماه روی آنتن رفته و تا پانزدهم اسفند روی آنتن شبکه جام جم بوده و از برخی شبکههای سیما نیز پخش شده است.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/