گامهای بلند دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه علمی استانها/ سفرهای استانی ادامه مییابد
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پایان هفته گذشته واحدهای استانهای شرقی کشور میزبان معاونان دانشگاه آزاد اسلامی بودند. این سفر به دنبال مصوبه هیئترئیسه دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است تا معاونان از نزدیک در جریان مسائل و دغدغه رؤسای واحدها، کارکنان و اعضای هیئتعلمی قرار گیرند و در صورت نیاز تصمیمهای لازم را در همانجا اتخاذ کنند.
به گفته احمد حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی؛ به دلیل همزمانی با ماه رجب و به برکت امام رضا (ع) تصمیم گرفته شد که اولین سفر به استان خراسان رضوی و استانهای خراسان جنوبی و شمالی انجام شود.
بر این اساس بیژن رنجبر، قائممقام رئیس دانشگاه، علی سروری مجد، مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانها، محمدمهدی فداکار، معاون توسعه مدیریت و منابع، احمد حیدری، معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی، جواد علمایی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیر ایرانی و فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی و دانشجویی طی روزهای چهارشنبه (29 بهمن) و پنجشنبه (30 بهمن) از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی بازدید کردند.
رنجبر: راهاندازی شرکتهای دانشبنیان یکی از جدیترین برنامههای دانشگاه آزاد
رنجبر در این سفر با اشاره به پتانسیلهای بسیار زیاد دانشگاه آزاد اسلامی در زمینههای مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی، گفت: درآمدزایی از منابع غیر شهریهای باید بهطورجدی در دستور کار واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.
وی با تأکید بر لزوم آیندهنگری در برنامهریزیهای کلان دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: در شرایط خاص اقتصادی کشور تورم بار سنگینی به اقشار مختلف جامعه وارد کرده که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این قاعده مستثنا نیست و باید در جهت کسب درآمد از منابع غیر شهریهای گام بردارد.
قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه راهاندازی شرکتهای دانشبنیان یکی از جدیترین برنامههای مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی است، گفت: با بهرهگیری از توانمندیهای دانشجویان پژوهشگر و اساتید مجرب و متعهد و نیز حمایت از صندوقهای فناوری دانشگاه، این امر با سرعت خوبی در حال پیگیری و انجام است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: توجه به ارتقای مرتبه اعضای هیئتعلمی از دیگر اهداف این دانشگاه است.
رنجبر با بیان اینکه در حال حاضر حدود 460 واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در کشور مشغول فعالیت هستند، گفت: با تفویض اختیار به استانها و تشکیل کمیته انتصابات و انتخاب رؤسای واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت استانی، کمک شایانی به چابکسازی و بهبود این روند شده است.
سروری مجد: لزوم توجه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به استفاده از ظرفیتها و برندسازی
سروری مجد، مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانهای دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان خراسان رضوی، فعالیت کارگروه اقتصادی در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی را ازجمله اقدامات تأثیرگذار در این استان عنوان کرد و افزود: در این کارگروه، تمام ظرفیتها و منابع واحدها و مراکز استانها بهعنوان ظرفیتهای مولد، شناسایی شد تا از آن برای رفع نیازها به نحو شایسته استفاده شود.
مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانهای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: توجه به پتانسیلها و برندسازی، اقدامی مهم در جهت استقلال مالی و رشد و بالندگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی ادامه داد: در این سفر قرار بود که دکتر طهرانچی نیز حضور داشته باشند اما به دلیل بیماری کرونا و قرنطینه، این امکان فراهم نشد، ضمن آرزوی سلامتی و شفای عاجل از خداوند برای ایشان در سفرهای آینده ان شاءالله حتماً رئیس دانشگاه آزاد اسلامی حضور خواهند داشت و در جریان جزئیات مسائل واحدها قرار میگیرند.
فداکار: آییننامه حقوق و دستمزد کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی اصلاح و نهایی شد
فداکار، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان خراسان رضوی، در واحد مشهد حضور یافت و با تعدادی از کارکنان و اعضای هیئتعلمی این واحد دیدار و گفتوگو کرد.
فداکار از اصلاح و نهایی شدن آییننامه حقوق و دستمزد کارکنان دانشگاه خبر داد و گفت: این آییننامه پس از تصویب در هیئتامنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، از ابتدای سال 1400 اجرایی خواهد شد.
وی همچنین از اجرایی شدن آییننامه الف و ب اعضای هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدای ترم جاری خبر داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در خدمات بیمه تکمیلی جدید، شرایط بهتری برای کارکنان و اعضای هیئتعلمی در نظر گرفته شده است، گفت: همچنین در آییننامه حق تخصص، بازبینی صورت پذیرفته و چارت جدید سازمانی بهزودی به واحدها ابلاغ میشود.
حیدری: تلاش شبانهروزی مدیران دانشگاه آزاد اسلامی جهت تحقق مطالبات کارکنان، اعضای هیئتعلمی و دانشجویان
حیدری، معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان خراسان رضوی تمرکززدایی در دانشگاه آزاد اسلامی را از دستاوردهای این مجموعه بزرگ علمی عنوان کرد و افزود: چنین مجموعه عظیمی که آموزش عالی را به دورافتادهترین نقاط کشور برده و توسعه داده، در سطح دنیا کمنظیر است. در کشورهای توسعهیافته، از ظرفیت دانشگاهها برای شکوفایی علمی، درآمدزایی و رفع مشکلات و نیازهای مردم استفاده میشود.
حیدری با بیان اینکه بومیسازی و مهندسی معکوس در بحث فناوری و درآمدزایی، حلقه مفقوده آموزش عالی در کشور است، تصریح کرد: با توجه به این حوزه، دانشگاهها ضمن رهایی از وابستگی به شهریه دانشجویی، میتوانند تسهیلات مناسبتری به کارکنان و اعضای هیئتعلمی خود ارائه دهند.
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: نگاه دانشگاه آزاد اسلامی به درآمدزایی نگاهی بلندمدت است. این مجموعه بزرگ با ظرفیتهای بالای خود میتواند با هدفگذاری 5 ساله، حدود یکمیلیون فرصت شغلی پایدار ایجاد کند.
علمایی: نحوه برگزاری کلاسهای عملی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی
علمایی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این سفر با تأکید بر اهمیت برگزاری کلاسهای عملی بهصورت حضوری برای دانشجویان، گفت: اگر دروس عملی بهصورت حضوری برگزار نشود، دانشجویان نمیتوانند از نزدیک با نحوه استفاده از تجهیزات و امکانات رشته خود آشنایی پیدا کنند.
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: طی بررسیهای کارشناسی انجامشده، مقرر شد کلاسهای عملی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق زرد و آبی، با حفظ کامل پروتکلهای بهداشتی، بهصورت حضوری برگزار شود. بر این اساس، دانشجویان در مناطق زرد و آبی به گروههای کوچک تقسیم شده و در سه روز متوالی بهصورت جداگانه، تعداد کل جلسات واحد عملی خود را گذرانده و سپس در آزمون واحدهای عملی خود شرکت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: این راهکار بهمنظور ارتقای سطح علمی دانشجویان است. البته این دستورالعمل برای مناطق قرمز و نارنجی اجرا نخواهد شد.
بروجردی: پذیرش حدود 20 هزار دانشجوی بینالمللی در دانشگاه آزاد اسلامی
بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رشد قابلتوجه پذیرش دانشجوی بینالمللی در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: تعداد دانشجویان بینالمللی غیرمقیم ورودی امسال با نیمسال مشابه سال گذشته در مقاطع مختلف تحصیلی بیش از 400 درصد رشد داشته است. در سال گذشته ۲ هزار دانشجوی خارجی غیرمقیم و در سال جاری حدود 20 هزار شامل 9 هزار دانشجو در مهرماه و حدود ۱۱ هزار دانشجوی خارجی غیرمقیم در ترم بهمنماه دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش شدهاند.
معاون بینالملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز در پذیرش دانشجوی بینالمللی رقابتی جدی وجود دارد. البته تأثیرگذاری دانشگاه در پذیرش دانشجو بسیار مهمتر از جذب دانشجوی بینالمللی است که در این زمینه باید بتوانیم سفیران ایرانی خبرهای تربیت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت مهیا شدن زیرساختهای لازم برای پذیرش و جذب دانشجوی غیر ایرانی، گفت: ابتدا باید زیرساختها بهخوبی مهیا شود تا اقدامات مؤثر و باکیفیت برای جذب دانشجو انجام گیرد.
نشست مشترک هیئترئیسه دانشگاه آزاد اسلامی در مشهد و مصوبات
نشست مشترک هیئترئیسه دانشگاه آزاد اسلامی و روسای استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی بعدازظهر روز پنجشنبه در واحد مشهد با حضور روسای واحدهای استانی برگزار شد.
تأسیس پردیس بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی مشروط به اخذ مجوز شورای گسترش، تأسیس و راهاندازی مرکز تحقیقات زمینشناسی و اکتشاف معدن خراسان جنوبی در نهبندان با محوریت بیرجند، تأسیس چهار رشته جدید در خراسان جنوبی پس از اخذ مجوز شورای گسترش، اصلاح آییننامه تخفیف شهریه برای فرزندان همکاران دانشگاه آزاد اسلامی و افزایش سقف وام صندوق پسانداز کارکنان برای واحدهای جامع و سودده از جمله مصوبات این نشست چهار ساعته بود.
ادامه سفرهای استانی اعضای هیئترئیسه
قرار است این سفرها ادامه داشته باشد و همه استانهای کشور را در برگیرد. سروری مجد، رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانهای دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با آنا با اعلام اینکه سفر اعضای هیئترئیسه به مابقی استانها نیز ادامه خواهد داشت، گفت: به دلیل ساختار دانشگاه آزاد اسلامی روسای استانها و معاونان مدام ناگزیر بودند که برای دریافت مجوزهای لازم به سازمان مرکزی مراجعه کنند، گاهی برای صدور یک مجوز باید ماهها یا سالها صبر میکردند، با تصمیم اخیر هیئترئیسه و دکتر طهرانچی قرار شد این روند تسهیل شود.
سروری مجد اضافه کرد: پیش از این معاونان همواره به استانهای مختلف سفر میکردند و در جریان مسائل آنها قرار میگرفتند اما این بازدیدها پراکنده صورت میگرفت و بعضاً معاونان فرصت نمیکردند که از همه واحدها بازدید کنند اما اکنون قرار است که همه اعضای هیئترئیسه در یک یا دو استان همجوار حاضر شوند و به همه واحدها و مراکز سرکشی کنند. اینگونه اعضای هیئترئیسه میتوانند بهصورت مستقیم با کارکنان و اعضای هیئتعلمی دیدار داشته باشند و از نزدیک در جریان مشکلات آنها قرار گیرند تا تصمیمهای لازم در زمینههای مختلف اتخاذ شود.
وی ادامه داد: در سفرهای آینده حتماً رئیس دانشگاه آزاد اسلامی حضور خواهد داشت و در جریان جزئیات مسائل واحدها قرار میگیرند.
رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استانها دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تا قبل از پایان سال سفر اعضای هیئترئیسه از واحدهای استانی دانشگاه آزاد اسلامی نیز ادامه خواهد داشت. در این زمینه بازدید از واحدهای استانهای تهران و خوزستان در اولویت قرار دارد.
یکی از رسالتهای مهم دانشگاه آزاد اسلامی پاسخگو بودن آن است به نظر میرسد که رویکرد سفرهای استانی از همین هدف مهم نشئت گرفته و ادامه آن میتواند آثار پربرکتی را برای دانشگاه به همراه داشته باشد چراکه معاونان دانشگاه آزاد اسلامی در جریان مشکلات زیرودرشت واحدها قرار میگیرند و میتوانند تصمیمهای کاربردی در جهت رفع این مشکلات اتخاذ کنند.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/