ایران، روسیه و ترکیه بر ادامه آتشبس در ادلب تأکید کردند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، بیانیه پایانی نشست روند آستانه که پانزدهمین دوره آن در شهر سوچی روسیه برگزار شد، با تأکید بر ادامه آتشبس در استان ادلب سوریه صادر شد.
در بیانیه پایانی پانزدهمین نشست کارشناسان ارشد کشورهای عضو روند آستانه در شهر سوچی روسیه، هیئتهای مشارکتکننده بر موارد زیر تأکید کردهاند:
1 -تعهد قوی به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و تأکید بر اهداف و اصول منشور ملل متحد که این اصول باید مورد احترام و رعایت جهانی قرار گیرد.
2 - تأکید بر عزم خود درباره مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال و نمودهای آن و مقابله با دستورکارهای جداییطلبانه که تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را نشانه رفته و امنیت ملی کشورهای همسایه را تهدید میکند.
محکومیت افزایش فعالیتهای تروریستی در بخشهای گوناگون سوریه که به از دست رفتن جان انسانهای بیگناه منجر میشود. توافق بر سر نابودی نهایی داعش، جبهةالنصره و سایر اشخاص، گروهها، تشکلها و موجودیت های مرتبط با القاعده یا داعش و سایر گروههای تروریستی تعیینشده بهوسیله شورای امنیت سازمان ملل متحد.
ادامه همکاریها در محافظت از غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی مطابق با حقوق بینالملل بشردوستانه.
ابراز نگرانی از حضور و فعالیتهای تروریستی فزاینده هیئت تحریر الشام و سایر گروههای وابسته مشخصشده بهوسیله شورای امنیت سازمان ملل متحد که غیرنظامیان داخل و خارج از منطقه کاهش تنش ادلب را تهدید میکنند.
3 - بررسی جزئی اوضاع منطقه کاهش تنش ادلب و تأکید بر لزوم حفظ آرامش در این منطقه با اجرای
کامل تمامی توافقات مرتبط با ادلب.
4- بررسی اوضاع شمال شرق سوریه و اجماع بر سر این موضوع که دستیابی به امنیت و ثبات بلندمدت در این منطقه تنها بر اساس حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی کشور ممکن است و همه تلاشها برای ایجاد واقعیات جدید میدانی به بهانه مبارزه با تروریسم ازجمله ابتکارات غیرمشروع خودمختاری مردود است.
تأکید بر عزم مبنی بر مقابله با دستور کارهای جداییطلبانه در شرق فرات که هدف آن تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است و امنیت ملی کشورهای همسایه را تهدید میکند.
ابراز نگرانی از تشدید مخاصمات علیه غیرنظامیان و مخالفت با تصرف و انتقال غیرقانونی درآمدهای نفتی که باید متعلق به سوریه باشد.
5. محکومیت تداوم حملات نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه که نقض قوانین بینالملل و حقوق بینالملل بشردوستانه است و حاکمیت سوریه و کشورهای همسایه را تضعیف میکند و ثبات و امنیت منطقه را به مخاطره میاندازد.
6 - با بیان اینکه منازعه سوریه هیچ راهحل نظامی ندارد، بر عزم کشورهای ضامن مبنی بر پیشبرد روند سیاسی پایدار و ماندگار تحت مالکیت و راهبری سوری با تسهیل گری سازمان ملل متحد وفق قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل تأکید شد.
7 - بر نقش مهم کمیته قانون اساسی در ژنو که در نتیجه مشارکت سرنوشتساز ضامنان آستانه و برای اجرای تصمیمات کنگره گفتوگوی ملی سوریه در سوچی تشکیل شد، تأکید کردند.
8 - درباره پنجمین دور از جلسات کمیسیون تدوین قانون اساسی که در تاریخ 10-6 بهمن 1399 در ژنو برگزار شد، گفتوگو و بر عزم خود مبنی بر حمایت از کار کمیته از طریق تعامل مستمر با طرفهای سوری، اعضای هیئتهای کمیته قانون اساسی و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه بهعنوان تسهیلگر برای اطمینان از عملکرد پایدار و مؤثر تصریح کردند
9 - بر اهمیت احترام به حیطه اختیارات و اصول آیین کار که کمیته را قادر میسازد وظایف محول خود را در باب تهیه و تدوین مصالح قانون اساسی برای تصویب عامه اجرا کنند و موجب پیشرفت کار کمیته شوند، تأکید کردند.
10 - عنوان کردند کمیته قانون اساسی باید با روحیه سازش و مشارکت سازنده و بدون دخالت خارجی و تحمیل برنامه زمانبندی از بیرون به کار خود ادامه دهد تا اعضای کمیته به توافقی کلی دست یابند.
11 . نگرانی جدی خود را نسبت به شرایط انسانی در سوریه و تأثیر همهگیری کووید-19 ابراز و عنوان کردند این همهگیری میتواند کل نظام سلامت و شرایط اجتماعی-اقتصادی و انسانی سوریه را با چالش جدی مواجه کند.
همه تحریمهای یکجانبه مغایر با حقوق بینالملل، حقوق بینالملل بشردوستانه و منشور ملل متحد را بهویژه در رویارویی با همهگیری کووید-19 مردود دانستند.
در این راستا بیانیههای دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل را مورد ملاحظه قرار دادند؛ از کل نظام سازمان ملل، بهویژه سازمان جهانی بهداشت خواستند برای واکسیناسیون در داخل سوریه ازجمله از طریق برنامه کوواکس اولویت قائل شوند.
12 . بر لزوم افزایش کمکهای بشردوستانه به همه سوریها در سراسر کشور بدون تبعیض، سیاسیکاری و پیششرط تأکید کردند.
برای بهبود اوضاع انسانی در سوریه و پیشرفت در روند حلوفصل سیاسی، از جامعه بینالملل، سازمان ملل متحد و نهادهای بشردوستانه آن تقویت کمکرسانی به سوریه را ازجمله بهوسیله طرحهای بهبود سریع شامل بازسازی زیرساختهای اساسی مانند تأسیسات تأمین آب و برق، مدارس و بیمارستانها و نیز مين زدایی انساندوستانه وفق حقوق بینالملل بشردوستانه خواستار شدند.
13 . بر برخورداری پناهجویان و مهاجران اجباری داخلی از حق بازگشت و حق حمایت تصریح و بر لزوم تسهیل بازگشت امن و داوطلبانه آنان به سکونتگاه اصلی خود در سوریه تأکید کردند.
در این راستا از جامعه بینالملل خواستند کمکهای مناسبی ارائه کنند و برای تداوم تعاملات با همه طرفهای ذیربط، ازجمله کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و سایر نهادهای تخصصی بار دیگر عالم آمادگی کردند.
14. بار دیگر بر عزم خود مبنی بر افزایش و گسترش همکاریها در چارچوب کارگروه آزادی بازداشتشدگان و ربوده شدگان، تحویل اجساد و شناسایی مفقودین تأکید کردند.
15. علاوه بر قدردانی از هیئتهای اردن، عراق و لبنان بهعنوان ناظران روند آستانه و نیز سازمان ملل متحد و کمیته بینالمللی صلیب سرخ، مشارکت آنان را مورد ملاحظه قرار دادند.
16. نمایندگان ایران و ترکیه مراتب قدردانی خود را از میزبانی مقامهای روسیه و برگزاری پانزدهمین نشست بینالمللی سوریه در چارچوب آستانه در سوچی ابراز کردند.
17. تصمیم گرفتند شانزدهمین نشست بینالمللی سوریه در چارچوب آستانه را اواسط سال 2021 میلادی در نورسلطان قزاقستان برگزار کنند.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/