شرایط اقتصادی کشور مزیت شرکتهای دانشبنیان را بسیار افزایش داد/ زنجیره تحریم قطع شود میتوانیم قطب علم و فناوری باشیم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز (سهشنبه) در دیدار روسای پارک علم و فناوری وزارت علوم و تحقیقات و فناوری عنوان کرد: حوزهای که جمهوری اسلامی بهراحتی میتواند در آن وارد شود و توان حضور جهانی دارد، حوزه علم و فناوری است.
وی افزود: این زمینهای است که هیچ دلیلی ندارد جمهوری اسلامی احساس کند که از بقیه کشورهای دنیا مزیت نسبی کمتری دارد. دانشمندان ما در سراسر دنیا برای ایران افتخار میآفرینند و دانشجویان ما بهخوبی در دانشگاههای معتبر خارجی جذب میشوند و اگر بتوانیم محیط را برای رشد و کارآفرینی آنان فراهم کنیم، حتماً یک دانشجوی نخبه ایرانی ترجیح میدهد در کشور خودش در کنار خانوادهاش و درجایی که رگ و پوست آن با آن پیوسته است بماند تا اینکه مهاجرت کند و به کشور بیگانه برود و در یک فضای نامأنوس زندگی کند.
حتماً انتخاب هر فردی ماندن در کشور خودش است
ظریف خاطرنشان کرد: بهعنوان کسی که خودم در زمان شاه رفتم و در خارج زندگی کردم، میتوانم شهادت بدهم که حتماً انتخاب هر فردی ماندن در کشور خودش است.
وی با بیان اینکه این پارکهای علم و فناوری میتواند این فضا را برای نخبگان ایرانی فراهم کند که فراتر از یک محیط صرفاً نظری وارد حوزه کار شوند، اظهار داشت: یکی از جذابیتهایی که دانشگاهها و مراکز تحصیلی خارج دارد همین امکانات تحقیقاتی عملیاتی است که در اختیار اساتید قرار داده و آنها در اختیار دانشجویان قرار میدهند و همین باعث میشود توان اقتصادی دانشگاه و محیط دانشگاهی تقویت شود و در کنار آن دانشجو بتواند احساس مفید بودن کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: مزیت پارکهای علم و فناوری فقط در این نیست که علم و صنعت را توسعه میدهد، بلکه میتواند نیروی کارآمد کشور را حفظ و باعث بالندگی آن شود و کاهش نیاز به رفتن از ایران.
وی گفت: یقین دارم کشور این توان را دارد که نیروهایی را از خارج جذب و روند مهاجرت نخبگان را معکوس کند.
شرایط کنونی اقتصادی کشور مزیت حوزه دانشبنیان را بسیار بالاتر برده
ظریف به شرایط کنونی اقتصادی کشور اشاره و بیان کرد: شرایط کنونی اقتصادی کشور مزیت حوزه دانشبنیان را بسیار بالاتر برده است، نیازمند تولید داخل باشیم ولی امکان صادرات بهخصوص صادرات دانشبنیان در این شرایط برای ما امکان ویژهای است، مخصوصاً در حوزه ارز که با مشکل قیمت ارز مواجهیم، این قیمت ارز میتواند مزیت ویژهای برای صادرات باشد و چون دانشبنیان در حوزه صادرات مزیت قابلتوجهی دارد، برای شرکتهای دانشبنیان ما این امکان فراهم است که از شرایط کنونی حداکثر استفاده را برای صادرات داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: سهم صادرات شرکتهای دانشبنیان حتماً میتواند بسیار بیشتر از این باشد.
وزیر امور خارجه به سفرهای خارجی قبل از کرونا اشاره کرد و گفت: عموماً با هیئتهای اقتصادی سفر میکردم، تقریباً بیش از یکسوم همراهان بنده از شرکتهای دانشبنیان بودند، تقریباً بیشترین میزان توفیق در انعقاد قرارداد، توسط شرکتهای دانشبنیان بود. شرکتهای بزرگی همراهم میآمدند، ولی یک شرکت کوچک خیلی بیشتر شانس داشت قرارداد منعقد کند تا یک شرکت عظیم حتی صنعتی و این یک ویژگی بسیار مهم و قابلتوجه شرکتهای دانشبنیان است.
ظریف به تلاشی که وزارت علوم و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری انجام داده اشاره کرد و افزود: این زمینه را برای جوانان فراهم کرده که استعدادهای خود را تبدیل به اشتغال و تولید و کار کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: اگر زنجیرهای تحریم و فشار اقتصادی را از دست و پای این کشور ببریم، ایران میتواند قطب علم و فناوری در خیلی از حوزهها در منطقه باشد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/