پیامها و پیامدهای حمله به پایگاه آمریکا در اربیل/ حضور نظامیان کاخ سفید برای اقلیم کردستان امنیت نمیآورد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم در گزارشی به موضوع حمله راکتی به پایگاه نظامیان آمریکا در فرودگاه بینالمللی اربیل پرداخت و نوشت: نمیتوان حمله به پایگاه نظامی آمریكا در فرودگاه اربیل را كه به كشته شدن یک پیمانکار خارجی و 9 غیرنظامی، ازجمله یک آمریکایی منجر شد بیارتباط با افزایش تنش میان آمریكا و ایران دانست.
ضربالاجل ایران به آمریکا در 21 فوریه (سوم اسفندماه سال جاری) برای خروج از پروتکل الحاقی توافق هستهای رو به پایان است، میزان غنیسازی اورانیوم افزایش یافته، همکاری با بازرسان بینالمللی انرژی اتمی متوقف شده و ایران اعلام کرده است باید تحریمهای اعمالشده بهطور کامل و بلافاصله لغو شوند.
فرودگاه بینالمللی اربیل
طبق این گزارش، گروه ناشناسی به نام گردانهای «اولیاء الدم» مسئولیت حمله راکتی و موشکی به اربیل را که دومین حمله در نوع خود پس از سپتامبر 2019 است، برعهده گرفت و در بیانیهای اعلام کرد در این حمله با پنج موشک پایگاه نظامی آمریکا را هدف قرار دادند. آنها خواستار خروج همه نیروهای آمریکایی حاضر در خاک عراق که نیروهای اشغالگر محسوب میشوند، شدهاند.
روزهای آینده تحولات دشوار و خطرناکی در نقاط مختلف عراق رخ خواهد داد و به نظر میآید زمان انتقام ترور سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نزدیک شده است.
رأیالیوم نوشت: برخی منابع مدعی شدند این گروه ناشناس با تهران ارتباط دارد، اما سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این حمله را محکوم و آن را مشکوک توصیف کرد و از دولت عراق خواست تحقیقات انجام دهد و افرادی را که در حادثه دست داشتند و عامل انتشار چنین شایعاتی هستند، دستگیر کند. وی تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران خواهان برقراری امنیت در عراق است.
بیشتر بخوانید:
محکومیت تلاش مشکوک برای انتساب حمله راکتی اربیل به ایران
علاوه بر این، حمله غافلگیرکننده به اربیل باعث بسته شدن فرودگاه بینالمللی اربیل به مدت حدود 24 ساعت شد که میتواند پیامهای زیر را بهدنبال داشته باشد؛
نخست، آشکارا و با تأکید میگوییم کردستان عراق کشوری مستقل نیست و نمیتواند در صلح و امنیت زندگی کند، درحالیکه مردم دیگر نقاط عراق از آن محروم هستند. همچنین تهدید آمریکاییها مبنی بر انتقال سفارتخانه این کشور از بغداد به اربیل هیچ ارزشی ندارد جز اینکه خطرات امنیتی اقلیم کردستان را افزایش میدهد، زیرا موشکها به اربیل نیز میرسند و سفارت آمریکا حتی در قلب اقلیم کردستان امنیت نخواهد داشت.
دوم، بمباران پایگاه هوایی آمریکا در فرودگاه اربیل ممکن است تمرین پوششی ساده برای حمله به سایر پایگاههای آمریکایی در عراق و پایتختهای حاشیه جنوبی خلیجفارس و شهرهایی مانند ریاض، دوحه، منامه، ابوظبی و کویت در صورت هرگونه حمله آمریکایی-صهیونیستی به تأسیسات هستهای ایران بوده باشد.
سوم، حمله موشکی و راکتی همزمان با افزایش حملات موشکی و پهپادی جنبش انصارالله یمن به فرودگاه بینالمللی ابها و پایگاه هوایی خمیس مشیط عربستان انجام شده است و معتقدیم این حملات زمانبندی شده نمیتواند اتفاقی باشد.
چهارم، افزایش حملات موشکی و راکتی به پایگاههای آمریکا و متحدانش در منطقه از سوی جبهه مقاومت انجام شده است. آن هم در زمانی که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر را مأمور کرده است تا حامل پیام واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن ایران باشد.
واشنگتن در تلاش است تا قطر میان ایران و آمریکا نقش واسطه برای کاهش شدت را ایفا کند.
پنجم، اربیل یکی از شهرهایی است که پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در سفر خود به عراق به آنجا خواهد رفت. ممکن است حمله راکتی برای به تعویق انداختن یا لغو این سفر انجام شده باشد.
رأیالیوم مینویسد: حمله موشکی در زمان کنونی با هدف بیثباتی و ناامن کردن اقلیم کردستان عراق از سویی و متوقف کردن تلاشها با هدف برقراری روابط اقلیم با اسرائیل و آمریکا از سوی دیگر انجام شده است. میخواهند هشدار دهند چنین همکاریهایی میتواند عواقب خطرناکی برای اربیل داشته باشد و اگر اقلیم کردستان بخواهد در هر حمله احتمالی واشنگتن و تلآویو به ایران همکاری کند، برای اربیل خطرناک خواهد بود.
این گزارش میافزاید: منابع عراقی و شاهدان عینی در هفته اخیر گزارش کرده بودند کانال هوایی بزرگی برای تردد هواپیماهای غولپیکر و فرود آنها در فرودگاه اربیل بهوجود آمده است. هواپیماهایی که حامل تجهیزات نظامی سنگین هستند و ارزیابی میشود با تنش میان ایران و آمریکا ارتباط داشته باشد، بهویژه پس از آنکه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرد ایران تنها چند هفته با تولید بمب اتمی فاصله دارد. وی اعلام کرد بایدن هرگز اجازه نخواهد داد ایران این بمبها را در اختیار داشته باشد.
در پایان گزارش آمده است: روزهای آینده تحولات دشوار و خطرناکی در نقاط مختلف عراق رخ خواهد داد و به نظر میآید زمان انتقام ترور سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نزدیک شده است؛ ولی سؤالی که پیش میآید درباره گزارش منابع آمریکایی است. چرا پس از حمله به پایگاههای آمریکا در عراق نظامیانشان فقط ضربه مغزی میشوند، مانند آنچه در پایگاه هوایی عینالاسد واقع در غرب عراق رخ داد؟
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/