دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 اسفند 1399 - 00:05
عضو مجمع روحانیون مبارز در گفت‌وگو با آنا:

مردم دیگر گول نهاد اجماع‌ساز را نمی‌خورند/ در نهادهای جمعی اصلاح‌طلبان دموکراسی وجود ندارد

عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: مردم دیگر شخصی مثل روحانی را قبول نمی‌کنند که رحمانی فضلی را با آن نوع مدیریت هشت سال در وزارت کشور کاشته و یا استانداری را که بی‌کفایتی‌اش به اثبات رسیده به‌عنوان رئیس سازمان استاندارد منصوب می‌کند.
کد خبر : 564863
ناصر قوامی.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا- فرشته صائمی؛ حدود یک ماه از عمر نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان می‌گذرد؛ اما این نهاد در همین عمر کوتاه مورد انتقادات فراوانی قرار گرفته از شخص‌محوری تا تضعیف احزاب از جمله انتقادات احتمالی است که منتقدان به این نهادها وارد کردند. بسیاری از خُرده‌گیران این نهاد را با شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان مقایسه کرده و معتقدند که اگر مراقبت صورت نگیرد این نهاد هم به سرانجام شعسا گرفتار خواهد شد.


در میان نقد و انتقادات مطرح‌شده نسبت به نهاد اجماع‌ساز که با عنوان جبهه اصلاح‌طلبان ایران فعالیت خود را آغاز کرده، نقد نماینده مجلس ششم و عضو بنیاد باران رنگ و بوی دیگری دارد. ناصر قوامی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا معتقد است اعضای این نهاد با انتخاب بهزاد نبوی به عنوان رئیس سنی، به نوعی دنبال احیای سازمان منحل شده مجاهدین انقلاب اسلامی هستند، چنانکه در این رابطه می‌گوید: اگر هدف اعضای این نهاد از انتخاب وی این باشد که حزبی را به مجاهدین انقلاب اسلامی وصل کنند و بر همین اساس اسم دیگری روی مجاهدین اسلام گذاشتند، این اقدام صحیح نیست.


ناصر قوامی درنهایت ضعف ارتباط اصلاح‌طلبان را به عنوان پاشنه آشیل این جریان در عقیم شدن جبهه اصلاح‌طلبان قلمداد می‌کند و یادآور می‌شود: اگر نهاد مذکور به عنوان اجماع‌ساز احزاب اصلاح‌طلب فعالیت می‌کند، به جایی نمی‌رسد چراکه احزاب فعالیتی ندارند و اساساً در شهرستان‌ها و استان‌ها موقعیتی ندارند.


متن گفت‌وگوی تفصیلی ناصر قوامی با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا به شرح زیر است:


آنا: ارزیابی شما در مورد شکل‌گیری نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان چیست؟ آیا این نهاد می‌تواند به عنوان وزنه مؤثری در عرصه رقابت انتخابات 1400حضور پیدا کند؟


قوامی:اگر نهاد اجماع‌ساز یک نهاد واقعی و فراگیر باشد، کار بسیار خوب و صحیحی است. اگر این نهاد منحصر به همان احزابی که فقط نام احزاب را به یدک می‌کشند و فعالیتی در جامعه ندارند شود، صحیح نیست. در حقیقت برخی از احزاب مانند نیروهای خط امام یک نفر در آن بالا نشسته و در هر استان هم دو یا سه نفر نیرو دارند، که این مورد مورد قبول نیست.


اگر هدف از انتخاب نبوی ایجاد حزب مجاهدین باشد، اشتباه محض است!


اگر بنا باشد اجماع‌سازان تهران تنها با مسئولان احزابی که در استان‌ها کاشته‌اند، ارتباط بگیرند، از این اجماع نتیجه درستی حاصل نمی‌شود. اجماع‌سازانی که در تهران هستند و جلسه تشکیل دادند، باید با شخصیت‌های تأثیرگذار استان‌ها هم هماهنگ باشند. اگر این کار را انجام دهند، کار بسیار خوبی است و نتیجه خوبی خواهد داشت اما اگر اشتباه کنند و به افرادی که در استان‌ها به عنوان دبیران حزب انتخاب کرده‌اند، اکتفا کنند نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود. لذا این اجماع، باید یک اجماعِ فراگیر باشد. اگر فراگیر باشد، بسیار خوب و صحیح است که تحقق پیدا کند و نتیجه خوبی هم خواهد داشت.


آنا: انتخاب بهزاد نبوی به عنوان رئیس سنی نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان تا چه اندازه در وحدت احزاب اصلاح‌طلب حول محور نهاد مذکور مثمر ثمر است؟


قوامی: اگر هدف اعضای این نهاد از انتخاب وی این باشد که حزبی را به مجاهدین انقلاب اسلامی وصل کنند و برهمین اساس اسم دیگری روی مجاهدین اسلام گذاشتند، این اقدام صحیح نیست. بنابراین چه  نبوی باشد و چه هر فرد دیگری، نهاد اجماع‌ساز باید فراگیر باشد و به این چند حزب اکتفا نکند که بخواهند از دریچه فکر کسانی که در استان‌ها کاشته‌اند، اجماع را حاصل کنند، این نوع اجماع درست نیست و نتیجه خوبی هم ندارد.


شخص‌محوری دامن جبهه اصلاح‌طلبان ایران را می‌گیرد/ عارف، موسوی لاری و بهزاد نبوی بر اساس دموکراسی انتخاب نشدند


هم موسوی‌لاری و عارف در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و هم بهزاد نبوی در جبهه اصلاح‌طلبان ایران بر اساس یک دموکراسی انتخاب نشدند. حقیقت امر این است که احزاب سازوکاری دارد و باید از پایین به بالا رشد کند نه اینکه از بالا به پایین بیاید. به این صورت که احزاب در شهرستان‌ها فردی را به‌عنوان نماینده انتخاب کنند، در مرحله بعدی این فرد یا افراد در سطح استان نمایندگی حزب را برعهده بگیرد و در نهایت عضو شورای مرکزی حزب شود.


در حال حاضر یک نفر برای احزاب تصمیم می‌گیرد


در حال حاضر همه احزاب اعم از اصلاح‌طلب نگاه تکوّن از پایین به بالا را ندارند، بلکه یک نفر در تهران می‌نشیند و تصمیم می‌گیرد که چه حزبی را تشکیل دهد و همان حزبی را هم که تشکیل می‌دهد، هیچ سازوکاری ندارد، به این ترتیب که امور مالی، فرهنگی و سیاسی‌ درستی ندارد و علاوه براین فاقد مرام‌نامه و برنامه‌ است. این روند منجر به این می‌شود که احزاب دچار شخص‌محوری شوند و به عنوان حزب به معنای دقیق کلمه عمل نکند.در مورد نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان هم همین مورد مطرح است اگر نهاد مذکور به عنوان اجماع‌ساز احزاب اصلاح‌طلب فعالیت می‌کند، به جایی نمی‌رسد چراکه احزاب فعالیتی ندارند و اساساً در شهرستان‌ها و استان‌ها موقعیتی ندارند.


آنا: شانس اصلاح‌طلبان برای پیروزی در انتخابات 1400 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


قوامی: اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری سراغ اجماع‌سازی رفتند اما در این راه ابتدا باید ارزیابی کنند که چه کسی در میان اصلا‌ح‌طلبان مقبولیت و طرفدار بیشتری دارد.اگر جریان اصلاح‌طلب برای انتخابات 1400 بخواهد پشت سر فردی مثل روحانی برود، کسانی که تفکر اصلاح‌طلبی دارند، به آن فرد رأی نمی‌دهند و در حقیقت مردم شخصی مثل روحانی که رحمانی فضلی را با آن نوع مدیریت خود اوضاع را تا این اندازه خراب کرده، هشت سال در وزارت کشور نگه می‌دارد و یا استانداری که بی‌کفایتی‌اش به اثبات رسیده به عنوان رئیس سازمان استاندارد منصوب می‌کند، را قبول نمی‌کنند.


مردم همیشه گول نمی‌خورند!


در مجموع اگر نهاد اجماع‌ساز بخواهد پشت سر فردی مثل روحانی و تفکر روحانی برود، طبعاً شانسی برای پیروزی در انتخابات آینده ندارد، مردم که همیشه گول نمی‌خورند و دنباله‌روی نمی‌کنند. یک بار، دو بار دنباله‌روی کردند و نتیجه‌اش این شد اما اگر گزینه‌هایی را که مورد مقبولیت تفکر اصلاح‌طلبی است، به عنوان کاندیدا برای انتخابات 1400 معرفی کنند، افرادی که تفکر اصلاح‌طلبی دارند اعم از آنهایی که در استان‌ها، شهرستان‌ها و حتی روستاها، حضور دارند، به آن فرد رأی خواهند داد.


انتهای پیام/4158/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب