دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1399 - 11:14
بر اساس مطالعات تخصصی؛

عربستان دارنده رتبه اول در نقض آزادی‌های مدنی در منطقه خلیج‌فارس است

بر اساس نظرسنجی تخصصی یک مرکز مطالعات درزمینهٔ اندازه‌گیری مشارکت سیاسی، عربستان در میان کشورهای حوزه خلیج‌فارس در رده آخر قرار گرفت.
کد خبر : 564581
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از سعودی لیکس، بر اساس نظرسنجی تخصصی مرکز مطالعات و انتشارات خلیج‌فارس که به‌عنوان اولین نشریه تحقیقاتی تخصصی مربوط به‌اندازه گیری شاخص مشارکت سیاسی در کشورهای حوزه خلیج‌فارس به شمار می‌رود، عربستان سعودی پادشاهی ظالم و مستبد دارد.


بر اساس این نظرسنجی عربستان سعودی با توجه به منع آزادی‌های عمومی، در شاخص مشارکت سیاسی در میان کشورهای خلیج‌فارس رتبه آخر را گرفت.


این نظرسنجی تخصصی واقعیت ظلم و استبداد را در عربستان تأیید کرد.


بدین ترتیب عربستان سعودی درزمینهٔ مشارکت سیاسی در رتبه ششم خلیج‌فارس قرار گرفت و در چندین اقدام افت چشمگیر را ثبت کرد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:


-علامت صفر در مقیاس مشارکت سازمان‌های سیاسی


- نمرات بسیار کم در اقداماتی ازجمله انتخابات عمومی و آزادی بیان


- مشکلات فوق‌العاده پیچیده در استانداردهای مختلف، به‌ویژه در مورد آزادی‌های عمومی و آزادی عقیده و بیان


تیمی از محققان از کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس و متخصصان در مطالعه منطقه خلیج‌فارس، به‌ویژه محققان مرتبط با علوم سیاسی و انسانی، در تهیه این فهرست کار کردند. بر اساس این گزارش‌ها کویت با کسب 535 امتیاز از 1000 امتیاز در رده اول و پادشاهی بحرین با 451 امتیاز در مکان دوم قرار گرفت. همچنین سلطان‌نشین عمان با 440 امتیاز در جایگاه سوم درحالی‌که کشور قطر با کسب 405 امتیاز در رده چهارم قرار گرفت. سپس امارات با 316 امتیاز پنجمین و عربستان با 192 امتیاز آخرین کشور اعلام شد.


نتایج این نظرسنجی کاهش چشمگیر میزان مشارکت سیاسی و کاهش توانایی شهروندان در کشورهای عربی خلیج‌فارس برای مشارکت و کمک به تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری عمومی در کشورهای خود را نشان می‌دهد.


این نظرسنجی نشان می‌دهد که هیچ‌یک از کشورهای حوزه خلیج‌فارس نتوانسته‌اند از 500 امتیاز عبور کنند. بدین ترتیب نهادهای جامعه مدنی و سازمان‌های جامعه بشری برای اصلاح وضعیت وخیم آزادی بیان و همچنین کاهش مشارکت سیاسی در برخی کشورهای خلیج‌فارس به‌ویژه عربستان باید تلاش کنند.


این شاخص حاکی از آن است که مشارکت سیاسی مردم در عربستان سعودی به دلیل حضور گسترده اعضای خانواده‌های حاکم در مناصب ارشد، کاهش یافته است.


عربستان از ابتدا کارنامه درخشانی درزمینهٔ حقوق بشر نداشت، اما از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی این کارنامه به‌مراتب سیاه‌تر شد. طی 3 سال ولیعهدی بن سلمان، عربستان همواره صحنه بازداشت‌ و سرکوبگری‌ علیه مخالفان نظام سعودی بود.


پس‌ازآن کمپین دستگیری توسط مقامات سعودی آغاز شد که این کمپین روحانیون برجسته، روشنفکران، دانشگاهیان و فعالان حقوق بشر را در سپتامبر 2017 هدف قرار داد، سپس بازرگانان برجسته و اعضای خانواده سلطنتی در نوامبر 2017 به فساد متهم شدند. موج دستگیری مخالفان اغلب با افترا و اتهام علیه بازداشت‌شدگان در رسانه‌های حامی رژیم عربستان همراه بود.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب