دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1399 - 14:41
با شعرخوانی شاعران پیشکسوت و راه یافتگان مرحله نهایی؛

شب شعر «جشنواره شعر و داستان انقلاب» برگزار شد/ افتتاح یک تالار به نام زنده‌یاد «طاهره صفارزاده»

در مراسم شب شعر «جشنواره شعر و داستان انقلاب» شاعران پیشکسوت و تعدادی از شاعران منتخب این جشنواره، به شعرخوانی پرداختند.
کد خبر : 564381
cd524c67-bb1f-4641-8a56-80e675d52e38.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی حوزه هنری، در مراسم شب شعر«جشنواره شعر و داستان انقلاب» شاعران پیشکسوت و تعدادی از شاعران راه‌یافته به مرحله نهایی بخش شعر جشنواره، به شعرخوانی پرداختند.


در این مراسم که «سعید بیابانکی» اجرای آن را برعهده داشت، شاعران پیشکسوت صادق رحمانی، علی محمد مودب و علی داوودی اشعار خود را برای حاضران خواندند.


در ادامه این مراسم دادیارحامدی، طیبه شامانی، رضا یزدانی، حسنا محمدزاده، سید سلمان علوی گنابادی ،علی سلیمانی، مائده هاشمی، عاطفه جوشقانیان از شاعران جوان کشورمان که به مرحله نهایی بخش شعر جشنواره راه یافته اند، به شعر خوانی پرداختند، این مراسم به صورت همزمان در فضای مجازی پخش می‌شد.


افتتاح تالار جلسات زنده یاد «طاهره صفارزاده»


در حاشیه این مراسم، تالار جلسات زنده یاد «طاهرصفارزاده» افتتاح شد، در این مراسم که با حضور حجت‌الاسلام سید محمود دعایی، صفارزاده، محمدرضا سهرابی نژاد، صادق رحمانی، عباس محمدی مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی، علی داودی مدیر دفتر شعر و ناصرفیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری و عباس حسین نژاد قائم مقام سپهر سوره هنر و تعدادی از شعرا و پژوهشگران حوزه ادبیات برگزار شد، حاضران به بیان خاطرات خود از فعالیت‌های فرهنگی و سلوک اخلاقی این زن اندیشمند مسلمان پرداختند.


محمد رضا سهرابی نژاد شاعرپیشکسوت درباره زنده یاد صفارزاده با بیان اینکه وی از پایه گذاران حوزه هنری بود، گفت: خانم صفارزاده اگرچه در غرب تحصیل کرده و سال‌ها در دانشگاه‌های کشورهای مختلف تدریس کرده بود، اما مطالعه عمیق و دقیقی در زمینه قرآن و دین پژوهی داشت.


این شاعر پیشکسوت با بیان اینکه افتتاح این تالار، همزمان با جشنواره شعر و داستان انقلاب را باید به فال نیک گرفت، گفت: زنده یاد طاهره صفارزاده با تمام بزرگی و شکوه علمی که داشت خادم دین و انقلاب بود و شاعر عاقبت به خیری بود.


در ادامه این مراسم، صادق رحمانی شاعر پیشکسوت درباره شخصیت این اندیشمند مسلمان گفت: وی زندگی سراسر تلاش و مجاهدت در زمینه ادبیات، دین پژوهی و ترجمه داشت، سال‌های اولیه فعالیت او، بیشتر به ادبیات و شعرمعطوف بود که دوران موفقی بود. از ویژگی های شعر او، زبان بدون پیرایه است، بعدها هم که به ترجمه روی آورد در این زمینه هم بسیار موفق بود.


برادر زنده یاد طاهره صفارزاده نیز در این مراسم،  با بیان اینکه وی هیچ دلبستگی به مال و مقام دنیایی نداشت، گفت: او بابت بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی که انجام داد هیچ حقوقی دریافت نمی‌کرد و حتی از سازمانی که 17 سال در آنجا فعالیت کرد هیچ مبلغی دریافت نکرد.


طاهره صفار زاده، شاعر، نویسنده، محقق و مترجم قرآن کریم است که در سال 1371 از سوی وزارت علوم و آموزش عالی به عنوان استاد نمونه اعلام شد و در سال 1380 پس از انتشار ترجمه «قرآن کریم» به افتخارعنوان خادم القرآن نایل شد.


وی در ماه مارس 2006 همزمان با برپایی جشن روز جهانی زن از سوی سازمان نویسندگان آفریقا و آسیا به عنوان شاعر مبارز و زن نخبه و دانشمند مسلمان برگزیده شد.


از زنده یاد طاهره صفارزاده تاکنون علاوه بر مقالات و مصاحبه‌های علمی و اجتماعی، بیش از 14 مجموعه شعر و 10 کتاب ترجمه یا نقد ترجمه در زمینه‌های ادبیات، علوم، علوم قرآنی و حدیث منتشرشده و گزیده سروده‌های وی به زبان‌های گوناگون جهان ترجمه شده است. وی در آبان 1387 درگذشت.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب