آیتالله نمازی: بحث امر به معروف و نهی از منکر تنها به مساجد و هیئات مذهبی اختصاص ندارد
به گزارش خبرنگار آنا، آیت الله عبدالنبی نمازی، در همایش امر به معروف و نهی از منکر با عنوان «نقش امر به معروف و نهی از منکر در سلامت اخلاقی و روانی جامعه» در سالن غیاث الدین جمشید کاشانی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان با تأکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر باید از صدر تا ذیل حاکمیت اسلامی حاکم و نافذ باشد، ابراز امیدواری کرد که زمینه برای حضور نافذ امر به معروف و نهی از منکر در تمامی سلسله مراتب حاکمیت فراهم شود.
وی از فریضه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از فرایض مهم الهی متروک و منزوی شده درجامعه امروز نام برد و افزود: تشکیل این گردهمایی نیز در رابطه با نقش امر به معروف و نهی از منکر در سلامت اخلاقی جامعه تشکیل شده است که این عنوان را باید این گونه تکمیل کرد که نقش امر به معروف و نهی از منکر نه تنها در مسائل اخلاقی بلکه در بسیاری از مسائل اجتماعی نقش اساسی و تعیین کنندهای دارد.
نمازی با اشاره به نقش اساسی فریضه امر به معروف و به نهی از منکر در تمامی مسائل جامعه گفت: نقش امر به معروف و نهی از منکر علاوه بر سلامت و امنیت در جامعه در برخی از مسائل دیگر اجتماعی نیز از جمله بیتوجهی به علائم راهنمایی و رانندگی در پارک ممنوع و سبقت ممنوع که سلامت جامعه تهدید میکند بروز و ظهور دارد اما به آن توجه نمیشود.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری نقش امر به معروف و نهی از منکر در سلامت سیاسی را مهم دانست و با بیان اینکه امروز امنیت و سلامت سیاسی در جامعه وجود ندارد، گفت: یکی از مباحث مهم فقهی، سیاسی و اجتماعی درجامعه بحث امر به معروف و نهی از منکر است که بعد از ۳۰ سال هنوز امر به معروف و نه از منکر به درستی در جایگاه خودش قرار نگرفته است.
نمازی از امر به معروف بع عنوان فرمان به واجب نام برد و افزود: اگر واجب باشد فرمان به واجب است و گاهی هم فرمان به مستحب است و نهی از منکر بازداشتن از حرام است.
وی با تأکید بر توضیح و تحلیل و تفسیر جایگاه حقوقی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت: امروز اگر کسی در جامعه امر به معروف و نهی از منکر کند به او معترض میشوند و یا تصور میکنند، این فریضه برخلاف آزادی است و کسی مجاز به امر و نهی دیگری نیست و اگر کسی امر به معروف کرد به او معترض میشوند و دیگران بیتفاوت و نظاره گرمی شوند.
نماینده ولی فقیه در کاشان گفت: هرچند که انسانها آزاد هستند اما در برخی اوقات اگر انسانها در معرض خطر و تهدید قرار بگیرند، همانگونه که آتش نشانی هنگام حریق نیازی به اجازه ندارد و یا انسان در حال غرق شدن نیازی به اجازه نجات غریق نیست باید او را از خطری که تهدید میکند نجات داد و نیازی به اجازه نیست.
به گفته وی در زمینه ترک معروف و کسی که واجب الهی را ترک کرده در معرض تهدید و خطر است باید او را از خطری که او را تهدید میکند نجات داد.
امر به معروف و نهی از منکر نشانه افزایش مسئولیت پذیری افراد جامعه است
به گزارش آنا،رئیس واحد کاشان هم برگزاری این همایش در دانشگاه را نشانه جدیت و دغدغه مسئولین دانشگاه به مسائل فرهنگی چه در شهرستان و چه در دانشگاه دانست.
دکتر مهدی اخباری با بیان اینکه اهتمام به این فریضه الهی نشانه افزایش مسئولیت پذیری افراد جامعه در ابعاد فردی و اجتماعی است، اظهار کرد: انجام واجبات دینی و دوری از رذایل اخلاقی و نیز داشتن بصیرت و آگاهی از مصادیق افزایش مسئولیت پذیری افراد جامعه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان توجه به بایدها و نبایدهای فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر را در اثر گذاری این فریضه مهم دانست و اظهار داشت رعایت این بایدها و نبایدها باید مورد توجه جدی آمران معروف قرار گیرد.
اخباری به تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان اشاره نمود و گفت: برای اجرای دقیق فریضه امر به معروف و نهی از منکرو ایجاد فضای کاملا اسلامی در دانشگاه در شورای فرهنگی دانشگاه هستهٔ دانشجویی آمران به معروف و ناهیان از منکر تصویب و فعالیت خود را آغاز نموده است هر چند اعتقاد داریم وضعیت فرهنگی این دانشگاه نسبت به دیگر محیطهای فرهنگی و نیز سطح شهرستان در وضعیت مطلوب و خوبی قرار دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در پایان آمادگی این دانشگاه را جهت همکاری بیشتر و بهتر در زمینههای آموزشی و پژهشی با ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر شهرستان را یادآور و مورد تاکید قرار داد.
انتهای پیام/