دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

چرا درآمدهای غیرشهریه‌ای برای دانشگاه آزاد اسلامی مهم است؟

کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی با مشارکت دانشگاهیان در حالی مورد تأکید است که بخشی مهمی از هزینه‌های این دانشگاه ازجمله حقوق و مزایای کارکنان را تأمین و کمبود نقدینگی واحدهای دانشگاهی را جبران کند.
کد خبر : 564023
image_2020_4_14-12_21_3_578_jiP.JPG

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ با تمهیداتی که سال‌های اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی و در دوره مدیریت جدید برای خروج از مشکلات و معضلات پیش رو ازجمله زیاندهی برخی واحدهای دانشگاهی، پایین‌بودن حقوق و مزایای کارکنان و ... اندیشیده شده می‌توان متصور بود که با وجود برخی انتقادها؛ ساماندهی‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های اجرا و تعیین‌شده، ارائه تسهیلات جدید به استادان و کارکنان دانشگاه، کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای و دیگر تصمیمات سازمانی، به‌زودی وضعیت معیشتی کارکنان و اوضاع واحدهای دانشگاهی بهبود خواهد یافت.


حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع در دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان حامی و پشتیبان همه حوزه‌های دانشگاه با هدف تأمین و بهبود امکانات مورد نیاز آنها عمل می‌کند تا ارکان دانشگاه منطبق و همسو با استراتژی‌ها و مأموریت‌های اساسی آن حرکت کنند. ایجاد هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای وظایف واحدهای تابعه و ارائه راهنمایی‌های لازم در موارد لزوم تعیین خط مشی اجرایی در امور اداری و مالی بر عهده این معاونت است.




بیشتر بخوانید:


حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در 2 سال اخیر چه تغییراتی داشته است؟




جایگاه کارکنان و اعضای هیئت علمی و رسیدگی به امور آنان مانند پرداخت دستمزد و حقوق و ... در دانشگاه آزاد اسلامی به‌تازگی درگیر حواشی شده و برخی در فضای مجازی مطالبی را مطرح کرده‌اند که چندان با واقعیت‌ها همخوانی ندارد. خبرنگار آنا به‌منظور راستی‌آزمایی مطالب منتشرشده توسط برخی در فضای مجازی با چند نفر از رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی در مراکز استان با موضوع درآمدهای غیرشهریه‌ای، وضعیت حقوق و دستمزد و اوضاع واحدهای زیانده در دو سال اخیر و در دوره مدیریت جدید گفتگو کرده است.


ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیئت علمی


جانی پور


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد و یاسوج در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار می‌کند: بنابر دلایلی، سال‌های گذشته با کاهش شدید دانشجو مواجه بودیم؛ اما در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی، استان کهگیلویه و بویراحمد با جذب رشته‌های جدید شامل هفت رشته دکتری و تعداد زیادی رشته در دوره کارشناسی و ارشد، وضعیت جذب خیلی بهتر از گذشته شده و نمودار صعودی داشته است.


کرم جانی‌پور اضافه می‌کند: در دو سال گذشته افزایش دانشجو داشته‌ایم و با اینکه از گذشته بدهی‌هایی داشتیم و هزینه‌هایی زیادی به‌ویژه در کارهای عمرانی در پردیس دانشگاهی داشتیم؛ اما عمده بدهی‌ها پرداخت شد و در این مدت سند تک‌برگ پیش‌دانشگاهی را دریافت کردیم.


وی ادامه می‌دهد: برای درآمدزایی در دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد اقدامات زیادی صورت گرفت و چند طرح درآمدزا عمدتاً درباره گیاهان دارویی و نفت و گاز داشتیم که درآمدهای جزئی کسب شده است.


پژوهش‌ و تحقیق در حوزه درختان بلوط‌ و گاز و انرژی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: در این استان با وجود کار در حوزه صنعت با پیشنهاد دکتر طهرانچی مبنای تحقیقات دانشگاهی را به سمت پژوهش‌ و تحقیق در حوزه درختان بلوط‌ و گاز و انرژی سوق دادیم و در این زمینه چند اختراع هم داشته‌ایم.


جانی‌پور در پاسخ به این پرسش که مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی تا چه حد توانسته در ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیئت علمی با توجه به شرایط دو سال اخیر موفق باشد، بیان می‌کند: به‌عنوان کسی که در تمام ادوار دانشگاه آزاد اسلامی مدیریت داشته‌ام، بدون اغراق می‌گویم که هیچگاه در طول مدیریت‌های مختلف این دانشگاه ندیده‌ام کسی مانند مدیریت جدید دانشگاه بر جزئیات اشراف داشته باشد و به‌صورت تخصصی حتی به کوچک‌ترین مسائل و جزئیات ورود کند.


وی توضیح می‌دهد: این شیوه و سبک مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی به‌طور قطع توان فوق‌العاده بالا و تخصص کافی نیاز دارد و کارکردن با چنین مدیرانی بسیار سخت است و موجب تلاش بیشتر و جدیت رؤسای واحدهای دانشگاهی می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد اظهار می‌کند: بدون تردید در مدیریت جدید موفقیت‌های زیادی در ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیئت علمی صورت گرفت و برای کاهش فاصله حقوق و مزایا به‌ویژه با کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های دولتی تلاش زیادی انجام شد.


جانی‌پور یادآور می‌شود که حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی حتی در دوره رونق این دانشگاه نیز در مقایسه با دانشگاه‌های دولتی بسیار پایین بود که بخش زیادی از این کمبودها در مدیریت جدید جبران شده است.


دانشگاه آزاد اسلامی در رسیدن به بلوغ در درآمد غیرشهریه‌ای فرصت می‌خواهد


دکتر جهانشیر امینی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان هم  با توجه به موضوع گزارش در گفت‌‌وگو با خبرنگار آنا می‌گوید: در مقایسه با دو سال گذشته وضعیت این دانشگاه از لحاظ درآمد بهتر بوده است؛ اما در مجموع به استثنای واحدهای سنندج و بیجار سایر واحدها زیان‌ده بودند که تلاش کرده‌ایم زیاندهی‌ها زیاد نباشد و روند کاهشی را طی کند.


جهانشیر امینی اضافه می‌کند: برخی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان درآمدزا هستند و واقعاً اقدامات خوبی در بخش درآمد غیرشهریه و جذب دانشجو انجام داده‌اند؛ اما برخی واحدهای دانشگاهی نیز به‌دلیل کارکنان زیاد و دانشجوی کم زیانده شده‌اند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در پاسخ به این پرسش که دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت جدید تا چه حد توانسته در ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیئت علمی با توجه به شرایط اخیر موفق باشد؟ عنوان می‌کند: وضعیت در مقایسه با گذشته بهتر بوده و حقوق‌ها در این استان به تأخیر نیفتاده و درصدی نیز افزایش پیدا کرده و بخشی از بدهی‌ها را هم پرداخت کرده‌ایم.


امینی یادآور می‌شود: دکتر طهرانچی به‌عنوان رئیس دانشگاه و همکاران سازمان مرکزی واقعاً تلاش کردند تا حق و حقوق استان‌ها سریع پرداخت شود و انصافاً تاکنون مشکل پرداخت حقوق نداشته‌ایم؛ البته ممکن است که حقوق‌ها ۱۰ روز عقب افتاده باشد؛ اما در نهایت پرداخت شده است.


وی متذکر می‌شود: دانشگاه آزاد اسلامی در رسیدن به بلوغ در درآمد غیرشهریه‌ای فرصت می‌خواهد و اگر واحدهای دانشگاهی چابک باشند، تراز درآمدها در مقایسه با هزینه‌ها مثبت خواهد شد، باید کاری کنیم که تراز مالی دانشگاه به سمت مثبت شدن هرچه بیشتر حرکت کند و این حاصل نخواهد شد مگر با کاهش هزینه‌ها، چابک‌سازی و جذب هیئت علمی خوب و کیفی.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان می‌گوید: اگر اعضای هیئت علمی واقعاً زحمت می‌کشند و فعالیت علمی دارند، باید حقوقشان نیز افزایش پیدا کند و در مقایسه با عملکرد حقوق دریافت کنند؛ چراکه دراین‌صورت در دانشگاه رقابت شکل می‌گیرد و کیفیت بالا خواهد رفت.


سال جاری تاکنون بالای ۵ میلیارد تومان درآمد غیرشهریه‌ای داشته‌ایم


دکتر حسین کلانتری خلیل آباد رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی نیز اظهار می‌کند: عملکرد این دانشگاه در مقایسه با دو سال گذشته در زمینه درآمدهای غیرشهریه‌ای خیلی بهتر شده و برای سال جاری تاکنون بالای ۵ میلیارد تومان درآمد غیرشهریه‌ای داشته‌ایم.


حسین کلانتری می‌افزاید: اکنون در دوره مدیریت جدید دانشگاه و در مقایسه با دو سال گذشته خیلی جلو هستیم. دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در بخش افزایش درآمد غیرشهریه‌ای، سال گذشته در کشور رتبه نخست را کسب کرد و درآمد غیرشهریه‌ای این دانشگاه به نسبت بودجه‌ای که برای استان بسته شد ۱۰۴ درصد بود.


وی اضافه می‌کند: اکنون کارکنان این دانشگاه  علاقه‌مند به کار و کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای هستند. سال‌های گذشته در حوزه آزمایشگاه‌ها درآمد دانشگاه صفر بود. امسال بودجه‌ای که پیش‌بینی کردیم ۶ میلیارد تومان است که بخشی از آن هم محقق شده و قطعاً با توجه به منعقدشدن قراردادهای جدید، مطمئنیم حتی اگر این ۶ میلیارد تومان هم که در حوزه درآمدهای غیرشهریه‌ای محقق نشود، حداقل ۳ میلیارد تومان آن محقق خواهد شد که کمک خوبی در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و دیگر هزینه‌ها خواهد بود.


کلانتری درباره وضعیت پرداخت حقوق و مزایای کارکنان واحدهای دانشگاهی استان مرکزی به آنا می‌گوید: تاکنون پرداخت حقوق‌ و مزایا به‌روز بوده و تا پایان سال دو حقوق و یکی عیدی داریم. وضعیت در مقایسه با گذشته خیلی بهتر شده و افزایش‌هایی که در حوزه آزمایشگاه، حقوق‌های ابلاغ شده توسط سازمان و حق مدیریت‌ها همه به‌روز بوده و از شخصی کسر نشده است.


راهکاری برای کاهش واحدهای زیان‌ده


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی درباره وضعیت زیان‌دهی واحدهای این استان در مقایسه با دو سال قبل و در دوره مدیریت جدید دانشگاه عنوان می‌کند: در دو سال گذشته همه واحدهای این دانشگاه به‌جز مرکز خُنداب زیان‌ده بودند؛ اما سال جاری در کل استان از ۱۶ واحد و مرکز دانشگاهی ۱۱ واحد زیان‌ده نیستند. بعضی از واحدها مانند آشتیان زیان‌ده هستند که به‌دلیل تعداد زیاد اعضای هیئت علمی و کارمند و دانشجوی کم است.


وی ادامه می‌دهد: عملکرد مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی در دو سال گذشته و در حوزه درآمد شهریه‌ای و غیرشهریه‌ای کاملاً موفق بوده و درآمد شهریه‌ای دانشگاه در استان مرکزی در پنج ماه نخست سال ۱۰۰ درصد محقق شده که این نشان از حمایت خوب سازمان مرکزی دارد.


دانشگاه آزاد اسلامی باید با تأمین منابع به سمت ترمیم حقوق کارکنان حرکت کند


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی و تبریز نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا می‌گوید: حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه باید متناسب با تورم باشد و با توجه به مشکلات مالی و وضعیت تورمی که در جامعه پیش آمده است، تنظیم شود.


جوانپور گفتگو


عزیز جوانپور می‌افزاید: ‌اینکه حقوق کارکنان دانشگاه ترمیم پیدا کند، امری بدیهی است و همه به این اعتقاد دارند و همگان در حال تلاش هستند که این حقوق ترمیم یابد، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان‌های دیگر ترمیم حقوق داشته‌اند؛ البته بسیاری از آنها بودجه دولتی دارند؛ اما قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی هم باید منابع خودش را مشخص کرده و به این سمت حرکت کند.


وی ادامه می‌دهد: این کاملاً منطقی است که به افرادی که بیشتر تلاش می‌کنند، حقوق و مزایای بیشتر و به کسانی که کمتر تلاش می‌کنند، کمتر حقوق بدهیم؛ بنابراین کار درست این است که کارکنان به دو گروه الف و ب تقسیم‌بندی شوند، به این معنی که افزایش حقوق فقط برای کسانی داشته باشیم که بیشترین تلاش را می‌کنند.


رفتن به سمت درآمدهای غیرشهریه‌ای اولویت‌ کاری دانشگاه است


رئیس واحد تبریز متذکر می‌شود: حق مرتبه علمی باید برای استادانی که طرح پژوهشی به دانشگاه ارائه می‌دهند، تلاش‌ها و اقدامات مضاعف انجام می‌دهند، اختراعی دارند، پایان‌نامه دارند، تدریس می‌کنند و تمام کارها را برای دانشگاه انجام می‌دهند، بالا باشد و قطعاً این افراد باید از حقوق مکفی هم برخوردار باشند و با کسانی که هیچ تلاشی برای دانشگاه انجام نمی‌دهند و فقط وظیفه آموزشی را انجام می‌دهند در حقوق و مزایا تفاوت قائل شد که این موضوعات در حال بررسی است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی بیان می‌کند: در مرحله نخست افزایش حقوق مدیران را داشتیم که البته تعدادی مخالف بودند؛ اما طبیعتاً مدیرگروهی که تلاش مضاعف می‌کند، باید حق‌الزحمه بالایی داشته باشد؛ البته این یک بسته است و در کنار اینکه حقوق مدیران را افزایش می‌دهیم، حتماً باید برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی و کارکنان هم برنامه داشته باشیم.


اجرای طرح خروج از زیان‌دهی واحدهای دانشگاهی


جوانپور در پاسخ به این سؤال که در استان آذربایجان شرقی وضعیت واحدهای زیان‌ده در مقایسه با دو سال گذشته چگونه بوده است؟ به آنا می‌گوید: برای واحدهای زیان‌ده در حال اجرای طرح خروج از زیان‌دهی هستیم. طرح‌های اقتصادی، تبدیل به احسن املاک و مستغلات از محل فروش برخی از اموال مازاد، سرمایه‌گذاری و پرداخت بخشی از مطالبات و سر و سامان دادن به وضعیت دانشگاه‌ها ازجمله این برنامه‌هاست تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم.


جوانپور ادامه می‌دهد: در همه شهرستان‌هایی که مشکل دارند در حال اجرای این برنامه هستیم و اکنون هم در حال تدوین برنامه پنج‌ساله دانشگاه هستیم تا بتوانیم تا سال ۱۴۰۴ روندی داشته باشیم که بتوانیم در کنار افزایش دانشجو و درآمدهای شهریه‌ای به درآمدهای غیرشهریه‌ای هم دسترسی پیدا کنیم. رفتن به سمت درآمدهای غیرشهریه‌ای جزء اولویت‌های کاری دانشگاه است تا بتواند بخشی از کمبود نقدینگی واحدهای دانشگاهی را جبران کند.


لزوم مشارکت کارکنان در فعالیت‌های دانشگاه


وی تأکید می‌کند: اعضای هیئت علمی و کارکنان باید در فعالیت‌های دانشگاه به‌ویژه در بخش درآمدهای غیرشهریه‌ای مشارکت داشته باشند و بدون مشارکت آنها، دانشگاه از این وضعیت خارج نخواهد شد. باید تلاش کنیم و با همدلی، وحدت، انسجام و هم‌فکری از این وضعیت بیرون بیاییم و این نیاز به همراهی و همدلی دارد. در غیر این‌صورت تشتّت، محکوم‌کردن یکدیگر، فضا را به حاشیه‌بردن و فرافکنی موجب می‌شود کارکنان و اعضای هیئت علمی ضرر ببینند.


به گزارش آنا، اراده جدی مدیریت جدید در دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه بر این مهم قرار دارد که وضعیت معیشتی کارکنان بهبود یافته و ارتقا پیدا کند؛ چراکه همگی دغدغه حقوق کارکنان را دارند و از طرفی واحدهای زیانده با اجرای سیاست‌های و برنامه‌‌های ابلاغی به‌ویژه کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای به سوددهی برسند. به همین منظور برنامه‌ریزی‌ها در حال انجام است تا سال‌های پیش رو اتفاقات خوبی در این حوزه رخ دهد و وضعیت معیشتی کارکنان و اعضای هیئت علمی بهبود یابد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب