روسیه بر ارائه مشوقهای اقتصادی به ایران برای پیشبرد برجام تأکید کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، « میخائیل اولیانوف» جمعه در توئیتی نوشت: آخرین پیشنهاد (ارائه مشوقهای اقتصادی به ایران) با توجه به اظهارات مقامهای ایرانی پیشنهاد بجایی است.
وی افزود: امیدوارم کشورهایی که این موضوع (برجام) به آنها مربوط می شود، این واقعیت را بخوبی درک کنند. آنها از تجربههای قابل توجهی برخوردارند و میتوانند برداشت های صحیح کنند و در این امر شکی نیست.
ریابکوف، معاون وزارت خارحه روسیه و مذاکره کننده ارشد هستهای نیز پیشتر گفته بود: اقدامات ایران درصورتی که در جهت صحیح پیشرفت باشد، قابل بازگشت است. احیای مشوقههای اقتصادی به ایران، موضوعی کلیدی است. آمریکا و اتحادیه اروپا باید گام نخست را بردارند و ایران پاسخ سازنده خواهد داد.
وی ادامه داد: ما با طرف های برجام کار میکنیم و تماسهای ما از سرگرفته شده است. موضع ما تغییر نکرده است. آمریکا باید گام نخست را بردارد زیرا به صورت یکجانبه از معامله هستهای خارج شده است.
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: آنچه که مربوط به هماهنگی و همزمانی اقدامات میشود این مسأله فنی دیپلماتیک است و ما برای این منظور تلاش می کنیم.
معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که آمریکا و اتحادیه اروپا باید به ایران بخاطر اجرای برجام مشوقه های اقتصادی بدهند.
مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه گفت: ما از شرکا در اروپا و آمریکا می خواهیم آنچه که طرف ایرانی کمبود دارد یعنی مشوقههای اقتصادی از اجرای برجام در اختیار این کشور قرار دهند. این مشوقهها قبلا از بین رفتهاند و بهتر است بگویم در اختیار ایران قرار نگرفتند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن ایران با محدودیتهای جدید و تحریمهای جدید در عرصه بازرگانی و کسب فناوری ها حتی در کالاهای دارای ماهیت کاملاً انسانی مواجه شد. تمام این اقدامات در چارچوب سیاست فشار تحریمی که دولت سابق آمریکا به اجرا درآورد ، صورت گرفته است.
ریابکوف گفت: شرکای محترم، از اروپا و آمریکا شهامت و مسئولیت از خود نشان دهید و گام نخست را بردارید. ما اطمینان داریم که طرف ایرانی واکنش سریع و سازنده نشان خواهد داد و از امکان بروز بحران جدید پیرامون برجام جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه وضعیت پیرامون برجام ساده نیست، ادامه داد: شانس برای حل این وضعیت وجود دارد. ما در طول سالهای طولانی تلاش برای حفظ برجام مانند فرد بر روی کشتی بودیم که گاهی آب را از کشتی خارج میکنیم و بعضی اوقات بخشهای آن را تعمیر میکنیم و در زمان حاضر کشتی غرق نمیشود اما تلاشها باید ادامه بیابد و امید برای بهبودی این وضعیت وجود دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/