جزئیات بیانیه گام دوم انقلاب برای جامعه تشریح نشده است/ لزوم مشعلداری دانشگاهها در مسیر اهداف بیانیه
گروه استانهای خبرگزاری آنا، بیشک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که دو سال از آن تاریخ میگذرد، یکی از حساسترین برهههای تاریخی جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ چراکه دشمنان نظام اسلامی در بوق و کرنا کرده بودند که این نظام الهی ۴۰ سالگی خود را نمیبیند؛ اما نهتنها این پیشگوییها به وقوع نپیوست؛ بلکه با خون سربازان نامدار و قهرمانش مانند «سردار سلیمانی» و «دکتر فخریزاده» جان مضاعفی گرفت و با سرعت بیشتر در مسیری که در سال ۵۷ برای خود مشخص کرده بود در حال پیمودن است.
در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منشوری توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای -که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نام گرفت - صادر و در بخشی از آن دستاوردهای ۴۰ سال نخست و در بخشی دیگر اهداف آینده ترسیم شد.
با صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بنا بر وظیفه و مسئولیت علمی در قبال این منشور، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم شهریور ۹۸ «شیوهنامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و دبیرخانههای استانی» دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی این دانشگاه را ابلاغ کرد.
رئیس استان، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان، معاون فرهنگی دانشجویی استان، رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در استان، مسئولان بسیج کارکنان و دانشجویی استان، سه نفر از اساتید نخبه بسیجی استان به انتخاب شورای مرکزی بسیج دانشگاه آزاد اسلامی از اعضای دبیرخانه استانی هستند.
با گذشت حدود دو سال از ابلاغیه مقام معظم رهبری و حدود یک سال و نیم از ابلاغ تشکیل دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در استانها، خبرنگار آنا بهمنظور تشریح اقدامات انجامشده با دبیر این کارگروهها در مراکز استانها گفتوگو کرده است.
بیشتر بخوانید:
بیانیه گام دوم با دید کاربردی متخصصان از حالت شعاری خارج شود
تحقق اهداف بیانیه گام دوم در گرو ایجاد دولت انقلابی جوان
تبدیل اهداف بیانیه گام دوم انقلاب به مطالبه عمومی
شیوهنامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و استانی راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب ابلاغ شد
در این شماره علی فتحاللهی رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان در گفتوگو با آنا اقدامات و برنامههای انجام شده در دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی استان لرستان را تشریح کرده است که در ادامه میآید.
آنا: با توجه به ابلاغ شیوهنامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و استانی راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در شهریور ۹۸ تاکنون چه فعالیتهای شاخصی در این دبیرخانه صورت گرفته است؟
فتحاللهی: بلافاصله بعد از ابلاغ تشکیل بیانیه گام دوم انقلاب، دبیرخانه استانی راهبردی این بیانیه در مرکز استان(واحد خرمآباد) تشکیل و سعی شد از استادان مجرب و انقلابی تمام واحدهای استانی استفاده شود و در بیشتر واحدهای استانی نشستهای متعددی در مورد تبیین بیانیه گام دوم و جلسات متعددی در قالب حلقههای صالحین برگزار شده است.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان متبوع شما در انجام وظایف ابلاغی چقدر موفق بوده است؟
فتحاللهی: با توجه به هماندیشیها و جلسات متعددی که با نهاد نمایندگی، معاونت فرهنگی دانشگاه و سایر اقشار بسیجی انجام گرفته است، میتوان گفت در جمعبندی این جلسات تصمیمات لازم درمورد شرایط موجود جامعه بهویژه در شرایط کرونا خدمات قابل قبولی انجام شده و بیشتر اعضای مختلف بسیج اساتید با محتوا و روح این بیانیه آشنا شده بهطوری که اعضای بسیجی بتوانند قدرت تبیین، تحلیل و تطبیق مناسب درباره بیانیه گام دوم داشته باشند.
آنا: ارزیابی شما از فعالیت و همکاری بسیج اساتید واحدهای دانشگاهی استان با دبیرخانه چیست؟
فتحاللهی: در این مورد میتوان گفت فعالیت و همکاریهای بسیج اساتید واحدهای دانشگاهی استان با دبیرخانه با محور کانون استانی، شامل نشستهای متعدد حلقههای صالحین، وبینارهای استانی و ملی، مصاحبههای متعدد رسانهای فعالیتهایی تبیینی صورت گرفته؛ البته کاملاً رضایتبخش نبوده و مستلزم فعالیت بیش از پیش کانونهای زیرمجموعه استانی است.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان در زمینه تبیین، پایش، عملیاتی شدن، رفع موانع اجرا و احصای ظرفیتها (دانشگاهی و مردمی) و ... چه فعالیتی داشته است؟
فتحاللهی: دبیرخانه استانی و اعضای آن با معاونت فرهنگی دانشجویی و سایر بخشهای فرهنگی دانشگاهی برای جلوگیری از موازیکاری فعالیتهای مرتبط با موضوع، همکاری لازم را کرده و پیگیر برگزاری حلقههای تحلیل بیانیه گام دوم توسط نهادهای فعال فرهنگی در استان و واحد مرکز استان بوده است، در این راستا با تشکیل کارگروههای تخصصی با توجه به ظرفیتهای موجود در اجراییکردن مفاد بیانیه گام دوم از ظرفیتهای مختلف آموزشی، علمی- پژوهشی اعضای بسیج اساتید استفاده میشود.
آنا: تعامل دبیرخانه با حوزههای علمیه، مراکز صنعتی و تشکلهای اجتماعی مختلف و ... بهمنظور همافزایی توانها چگونه است؟
فتحاللهی: با توجه به محدودیتهای کرونایی، به صورت مستقیم هیچ نشست حضوری با حوزههای علمیه نداشتهایم؛ اما در راستای تبیین بیانیه با برگزاری وبینارهای مختلف سعی کردهایم تا از دیدگاه مسئول حوزه علمیه استان درباره مسئلهشناسی مناطق (دلفان) استفاده شود؛ البته با تعامل و همکاری مستمر با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و استفاده از ظرفیت روحانیون مرتبط با دانشگاه با توجه به محتوای بیانیه و ظرفیت موجود در بسیج اساتید به تعیین کارگروههای مختلف محلهمحور اقدام کرده و برای رفع حداقلی مشکلات آنان دریغ نداشته و ظرفیتسازی مناسب در این زمینه انجام شود.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان متبوع شما در استفاده از قابلیتهای استادان، کارکنان و دانشجویان، تشکیل کمیتههای تخصصی و ... چه اقداماتی کرده است؟
فتحاللهی: در تمام فعالیتهای انجام شده در این کانون صرفاً از ظرفیتهای مختلف استادان بسیجی عضو کانونها استفاده شده است؛ اما در برنامههای آتی حتماً از ظرفیت بسیج دانشجویی و بسیج کارکنان نیز استفاده میشود.
آنا: حدود یک سال و نیم از ابلاغ تشکیل دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استانهای دانشگاه میگذرد، آیا دستاورد و نتایج قابل قبولی از استان متبوع خود در این مدت متصور هستید؟
فتحاللهی: با توجه به اینکه در یکسال گذشته جامعه از بیماری کرونا رنج میبرد و دانشگاه و کانون از حضور مؤثر استادان محروم بوده، صرف نظر از ارائه خدمات و کمکهای مؤمنانه استادان،کانون توانسته است با استفاده از ظرفیت رسانهای فضای مجازی و امکانات موجود جلسات متعددی در بخش جریانسازی گفتمان گام و با موضوع مطالبهگری از مجاری بیانیه گام دوم انقلاب را برگزار کند.
آنا: موانع پیشروی تحقق بندهای بیانیه گام دوم را چه میدانید و راهکارهایتان چیست.؟ انتظار از جامعه دانشگاهی را چه میدانید؟
فتحاللهی: با توجه به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب بهواقع میتواند چراغ راه سالهای آتی نظام و انقلاب باشد؛ اما جزئیات این بیانیه در سطح جامعه بهصورت کامل و روشن تشریح نشده است؛ بنابراین از موانع پیشروی تحقق مفاد بیانیه نبود برنامه زمانبندی شده تخطیناپذیر، نبود همدلی بسیاری از افراد مؤثر، پای کار نیامدن مراکز علمی و آموزشی کشور برای اجرایی کردن و تبیین جزء به جزء مفاد بیانیه است، میطلبد که دانشگاهها در این زمینه با تقویم دقیق، برنامهریزی مدون، مشعلدار واقعی این مسیر و هدف باشند.
آنا: و کلام آخر...
فتحاللهی: پیشنهاد میشود که در هر استان یک دبیرخانه مرکزی برای ایجاد تعامل میان همه مراکز علمی، پژوهشی و صنعتی و اجتماعی ترجیحاً زیر نظر نماینده ولیفقیه شکل بگیرد.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/