دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون پرستاری وزیر بهداشت:

کرونا جان ۱۰۰ پرستار را گرفت/ یک روز مرخصی اجباری در ماه برای پرستاران بخش‌های کووید- ۱۹

معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: از ابتدای شیوع کرونا در کشور تاکنون ۱۰۰ پرستار جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند، ۵۵ پرونده از این تعداد در حال بررسی است و ۳۲ نفر آن‌ها به عنوان شهید خدمت تایید شدند.
کد خبر : 562101
حضرتی_1.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مریم حضرتی صبح امروز در نشست خبری آنلاین  که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: سال ۹۹ سال بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم، اما دستاورد‌های خوبی داشتیم و توانستیم به نتایج بزرگی برسیم. یکی از آن‌ها قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بود که سال ۸۶ تصویب شده بود و با پیام رهبر معظم انقلاب در روز پرستار جان تازه گرفت و برای اجرای آن تلاش می‌کنیم.
وی افزود: برای اجرای این قانون سه کار لازم است یکی تعیین منابع مالی، دوم نحوه تعرفه گذاری و خرید خدمت و باز توزیع آن با دستور وزیر بهداشت ابلاغ شد و معاونت پرستاری به جد پیگیری می‌شود با کمک بقیه معاونان، دستگاه‌های و سازمان نظام پرستاری بتوانیم این قانون را اجرا کنیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در دو سال گذشته در سال‌های ۹۸ و ۹۹ حدود ۲۰ هزار پرستار در وزارت بهداشت استخدام شدند و در آزمون وزارت بهداشت در ۲۴ بهمن نیز ۱۷ هزار و ۵۰۰ پرستار دیگر استخدام و در اسفند ماه بکارگیری می‌شوند.
وی از اختصاص یک روز مرخصی تشویقی برای پرستاران فعال در بخش‌های کرونا در ماه خبر داد که اجباری است و قابل ذخیره سازی نیست.


حضرتی ادامه داد: مشکل مهم تعیین منبع اجرای این قانون است که امیدوارم در کارگروه تخصصی که هفته آینده تشکیل می‌شود، تعیین تکلیف شود.


وی با تشریح دستاورد‌های حوزه پرستاری در وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل خرید خدمت پرستاران شرکتی تدوین و ابلاغ شده است. اسفند سال گذشته نیز با ابلاغ سه معاون درمان، پرستاری و توسعه وزارت بهداشت کارانه و اضافه کار پرستاران جداسازی شد و همه بدهی پرستاران تا پایان سال ۹۸ تسویه شده و معوقات سه ماه اول سال ۹۹ نیز پرداخت شده و معوقات سه ماه دوم پرستاران نیز در حال پرداخت است.


حضرتی از برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای پرستاران برای اولین بار خبر داد و افزود: اکنون فاز دوم این آزمون در حال انجام است و کسانی که نمره قبولی گرفته اند، به زودی گواهی صلاحیت حرفه‌ای خود را می‌گیرند و از سال آینده نیز هر سال دو بار این آزمون بر گزار می‌شود.


وی گفت: در مورد سختی کار نیز حق سختی کار پرستاران سوختگی و روانی محاسبه و پرداخت می‌شود و پرداخت حق سختی کار پرستاران در بخش اطفال، انکولوژی و عفونی نیز در دست اقدام است.


معاون پرستاری وزیر بهداشت از افزایش تخت‌های آی‌سی‌یو بعد از کرونا خبر داد و گفت: برای ارائه خدمات پرستاری برای این تخت‌ها پنج هزار پرستار آموزش دیدند و جلسات آنلاین آموزش به این پرستاران ادامه دارد.


وی افزود: یکی از برنامه‌های مهم در حوزه پرستاری که برنامه ششم توسعه آمده برنامه مراقبت تسکینی است که مکلف به اجرای آن هستیم. اجرای آن در کنار کار‌های همه گیری کووید۱۹، کار سنگینی بود، اما این برنامه هم با موفقیت انجام شد و تعدادی از پرستاران برای یادگیری مراقبت تسکینی به اردن اعزام شدند. دو وبینار مراقبت تسکینی نیز انجام شد.


حضرتی ادامه داد: از کار‌های دیگر تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های استاندارد مراقبت در منزل است. هدف از اجرای آن افزایش رضایت مردم و کاهش بار بیمارستانهاست. مردم از خدمات مراقبتی در منزل رضایت بیشتری دارند. استاندارد‌های این خدمات برای بیماران مزمن قلبی، سرطان، انسداد مزمن ریوی و کووید۱۹ ابلاغ شده است. استاندارد این خدمات برای بیماران هموفیلی و ام اس هم در دستور کار است و امیدواریم به زودی با تصویب شورای عالی بیمه این خدمات تحت پوشش بیمه نیز قرار گیرد.


معاون وزیر بهداشت گفت: جلسه با سازمان بیمه نیرو‌های مسلح برای اجرای طرح پیشگیری از بیماری‌های مزمن در سالمندان و پوشش بیمه‌ای خدمات در منزل و ارائه خدمت در منزل به سالمندان نیز دنبال می‌شود و به دنبال این هستیم با بیمه‌های نیرو‌های مسلح تفاهمنامه‌هایی امضا کنیم که این خدمات برای افراد تحت پوشش آن‌ها نیز اجرا شود.


وی ادامه داد: الکترونیک سازی ثبت خدمات پرستاری در منزل را نیز دنبال می‌کنیم و به دنبال طراحی نرم افزار آن هستیم. طرح دیگری که در حال اجراست، طرح پرستار پیگیر است. قبلا بیماران پس از ترخیص از بیمارستان پیگیری نمی‌شدند، اما با اجرای این طرح تا ۶ ماه پس از ترخیص از طریق تلفن وضعیت آن‌ها دنبال می‌شود و اگر به آموزش یا مشاوره نیاز داشته باشند پیگیری می‌شوند تا کیفیت خدمات مراقبتی به آن‌ها افزایش یابد.


وی افزود: ثبت الکترونیک اقدامات پرستاری نیز تحولی عظیم است که به طور مجدانه در معاونت پرستاری با همکاری معاونت درمان دنبال می‌شود.


حضرتی گفت: ۱۰ فرم در پرونده بیمار است که به حوزه کاری پرستاران مربوط است. سعی شده این فرم‌ها بازنگری و الکترونیک سازی شوند. به دنبال اجرای سیستم کدینگ بین المللی خدمات پرستاری هستیم تا به صورت استاندارد این خدمات اجرایی شود و کار‌های نوشتاری پرستاران را کم کنیم و کیفیت خدمات بهتر و حضور پرستاران در بالین را بیشتر کنیم.


معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: برنامه ریزی برای کنترل بیشتر بیماری‌های واگیر را هم در دست اجرا داریم، زیرا این بیماری‌ها بیشترین میزان مرگ و میر را در بر دارند. با ابلاغ وزیر بهداشت به معاونت پرستاری این کار با جدیت دنبال می‌شود و جز. دستور کار سال ۱۴۰۰ است.


وی گفت: سند جامع پرستاری در افق ۱۴۰۴ نیز با تلاش متخصصان پرستاری طراحی شده است. کتاب با ارزشی است و کتاب پرستاری ایران در یک نگاه هم تدوین و در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفته است. طرح شهید سلیمانی نیز که یک طرح جامع و هوشمندانه است با همکاری پرستاران در حال اجراست.


حضرتی در پاسخ پرسشی درباره وضعیت پرستاران شرکتی گفت: نیرو‌های شرکتی ۸۹ روزه در بسیاری از دانشگاه‌ها با ابلاغ معاونت توسعه وزارت بهداشت جذب شدند البته برای تبدیل وضعیت باید حتما در آزمون استخدامی شرکت کنند. به ازای هر ماه فعالیت در دوران کرونا دو امتیاز برای استخدام آن‌ها در نظر گرفته شده است.


وی افزود: برای پوشش بیمه‌ای خدمات پرستاری و مراقبت در منزل چندین بار تقاضا دادیم و پیگیر هستیم. بهتر است رئیس شورای عالی بیمه در این مورد نظر بدهد. اقدام موثری است، زیرا ۵۰ هزار خانواده از خدمات پرستاران مراقب در منزل خدمات گرفتند.


حضرتی در پاسخ به پرسشی درباره ورود افراد غیر پرستار و آموزش ندیده در ارائه خدمات مراقبتی در بیمارستان‌ها گفت: این کار تخلف است. جان انسان‌ها را نمی‌توان به دست افراد بدون صلاحیت داد. در هر بیمارستان دولتی و غیر دولتی اگر این تخلف باشد به معاونت پرستاری گزارش دهید. حتما پیگیری می‌شود. این تخلف مجازات قانونی هم دارد.


وی در پاسخ به پرسشی درباره شهدای خدمت و امتیاز شبه ایثارگری به پرستاران گفت: در این مورد کمیته دیگری که اعضای مختلفی از بخش‌های مختلف دارد نظر می‌دهد. من آمار پرستاران جان باخته را نیز بر اساس اعلام این کمیته گفتم و در این مورد مسئولیت با معاونت پرستاری نیست.


حضرتی درباره افزایش حقوق پرستاران نیز گفت: افزایش حقوق مختص پرستاران نیست مربوط به کل نیرو‌های نظام سلامت است البته با تلاش پرستاران شامل همه کارکنان نظام سلامت شد.۵۰ درصد افزایش حقوق در اسفند ۹۸ اتفاق افتاد و فوق العاده ویژه هم دی ماه اتفاق افتاد و فکر نمی‌کنم دیگر افزایش حقوق داشته باشیم.


وی درباره آگهی‌های مهاجرت و استخدام پرستاران در کشور‌های دیگر از جمله کانادا گفت: در مورد آگهی استخدام در کشور‌های دیگر از جمله کانادا، چون جمعیت کشور‌ها پیر می‌شوند و به خدمات مراقبتی دارند برخی کشور‌ها پرستار جذب می‌کنند و سختگیری‌ها را برای امتحان و ثبت پرستاران آسان کرده‌اند نه فقط برای ایران بلکه برای همه دنیا تسهیلاتی ایجاد کرده‌اند که بتوانند بیشتر پرستار جذب کنند.


معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: در پساکرونا مهاجرت پرستاران در سراسر دنیا زیاد شده است. البته این موضوع جدیدی نیست و همیشه بوده است. حداکثر تلاش را می‌کنیم که پرستاران با آرامش خاطر در کشور بمانند و دغدغه‌ای جز خدمت به بیماران نداشته باشند.


وی درباره تعداد واقعی پرستارانی که در آزمون استخدامی ۲۴ بهمن جذب می‌شوند، گفت: در آزمون استخدامی تعدادی ظرفیت که به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. نیرو‌های اتاق عمل، هوشبری، بهیاری نیز جزو نیرو‌های گروه پرستاری هستند. نیرو‌های اورژانس جزو گروه پرستاری محاسبه نشده اند، اما تعدادی که از گروه پرستاری که در این آزمون استخدام ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر است.


حضرتی گفت: کمک پرستاران نیز جزو گروه پرستاری هستند و بر اساس دستورالعمل معاونت توسعه وزارت بهداشت که با نظرخواهی از دانشگاه‌ها تدوین شده، تسهیلاتی برای جذب کمک پرستاران در دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده که پس از تعیین تکلیف اعلام می‌شود.


وی افزود: آیین نامه کار دانشجویی پرستاری نیز تدوین شده و بر اساس آن ۵۰درصد افزایش حق الزحمه آن‌ها قرار است اجرا شود.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب