تحول و امامین انقلاب
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مهدی فضائلی طی یادداشتی در روزنامه صبح نو نوشت: در آستانه ۲۲بهمن و بزرگداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بسیار مناسب است به تحولی که انقلاب اسلامی در ایران رقم زد توجه کنیم اما این تحول بدون درک تحولخواهی رهبری انقلاب ناممکن است.
مدیریت تحول سازمانی نوعی استراتژی بهسازی سازمان محسوب میشود که اساس آن بر بینشها و آگاهیهای حاصله از پویاییهای گروهی، نظریه و عملی مرتبط با تغییر برنامهریزی شده، استوار است.
تحول در سطح یک سازمان هم امر خطیری است و بسیاری مواقع مدیران باتجربه و موفق هم قادر به انجام آن نیستند چه برسد به تحول در یک کشور و یک نظام سیاسی.
مقام معظم رهبری در سالگرد بنیانگذار انقلاب اسلامی در سال جاری،بعد جدیدی از شخصیت امام راحل را تبیین کردند و فرمودند: «امروز بنده میخواهم درباره یک خصوصیت مهمی از خصوصیات امام بزرگوار بحث کنم؛ البته ایشان یک انسان ذوابعاد و دارای خصوصیات برجسته متعددی بودند؛ این خصوصیتی که امروز بحث میکنیم، جزو مهمترین و برجستهترین خصوصیات امام بزرگوار است و آن عبارت است از روحیه تحولخواهی و تحولانگیزی امام بزرگوار.»
معظمله به صراحت امام خمینی(ره) را «امام تحول» معرفی کردند و سپس به محورهایی که امام در آنها تحول ایجاد کردند و همچنین به الزامات تحول پرداختند.
این یادداشت قصد بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری در سالگرد امام راحل را ندارد بلکه میخواهد این حقیقت را مورد تأکید قرار بدهد که بهطور صریح و بدون کمترین مطالعه هم امام،امام تحول بود هم جانشین ایشان و رهبر معظم انقلاب.
اما دلایل این ادعا:
ابتدا به تعریف تحول از زبان حضرت آیتالله خامنهای اشاره میکنم.
«تحول یعنی میل به شتاب گرفتن و سرعت داشتن در حرکت و جهش در حرکت و اجتناب از تحجر، اجتناب از پافشاری بر مشهورات غلط» و اما دلایل تحول خواه بودن خلف صالح امام خمینی(ره):
اولا حفظ و صیانت از تحولات دوران امام و تداوم آنها خود نیازمند روحیه تحولخواهی و توان مدیریت تحول است.
کوچکترین اهمال یا بیانگیزگی در پاسداری از مکتب تحولخواه امام راحل کافی بود تا تحولاتی که امام خمینی؟ره؟ آغازگر آنها بودند متوقف و حتی بازگشت به عقب داشته باشد.
یکی از ابعاد مهم تحولخواهی آیتالله خامنهای،استقامت در ادامه راه امام تحول بوده است.
پاسداری از اصل نظام،مردمسالاری، استکبارستیزی،دفاع از محرومان،صیانت از استقلال کشور،تاکید بر مبانی دینی نظام،وحدت مسلمانان، خودباوری و موارد متعدد دیگر از سرفصلهای تحولخواهی امام خمینی ؟ره؟ است که از سوی جانشین ایشان با قوت پیگیری شده است.
ثانیا ،علاوه بر ادامه تحولاتی که بهدست مبارک امام محقق شده بود حضرت آیتالله خامنهای تحولاتی که بهدلایل مختلف در زمان امام خمینی؟ره؟ تحقق نیافته بود آغاز و محقق کردند.
اگر بخواهم به چند مورد از این تحولات مهم اشاره کنم نخستین مورد،نهضت تولید علم و پیشرفتهای تحسینبرانگیز علمی کشور است.
رهبر معظم انقلاب با طرح موضوع «نهضت نرم افزاری » و «تولید علم» در سال۷۹ و پیگیری مستمر و مجدانه آن در سالهای بعد، اهتمام ویژهای به «گفتمان پیشرفت » نشان دادند و این گفتمان به گفتمان غالب در محیطهای علمی کشور تبدیل شد.
ثمره این گفتمان،در دستیابی کشور به رتبههای بالا در المپیادها،قرار گرفتن در ردههای بالای جهان در برخی فناوریها مانند نانو،بیو،هوا_فضا،سلولهای بنیادی،هستهای و همچنین قرار گرفتن در بالاترین رتبههای تولید علم در جهان خود را نشان داد. دومین تحول در مورد ارتقاء قابل توجه در بنیه دفاعی و توان بازدارندگی کشورمان بود. امروز جمهوری اسلامی ایران دارای قویترین نیروهای مسلح منطقه و جزو قویترینها در جهان است. بنابر آنچه مدتی قبل وزیر دفاع کشورمان اعلام کرد،طی چند سال آینده ایران جزو پنج کشور صادرکننده سلاح در جهان خواهد بود و همه اینها موجب گردیده در سیودو سال اخیر،بهرغم تهدیدات مستمر و تأکید روسای جمهور آمریکا بر روی میز بودن گزینه نظامی،هیچکس جرات تعدی به کشور عزیزمان را پیدا نکند.
سومین مورد تحول را در عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران باید جستوجو کرد.
موقعیتی که ایران در دو، سه دهه اخیر در منطقه بهدست آورده است، علاوه بر دفاع از مظلومان منطقه براساس اصول۱۵۲ و ۱۵۴قانون اساسی،عمق راهبردی کشور را که تأثیر مستقیم در ارتقای امنیت ملی کشورمان دارد به میزان قابل توجهی گسترش داده است و این نبوده است مگر در سایه تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب که توسط شخصیتی چون سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی دنبال گردید و امروز همچنان ادامه دارد. چهارمین تحول در دوران زعامت حضرت آیتالله خامنهای را میتوان تأکید بر ساختارهای قانونی کشور دانست.
این مسأله در دوران حضرت امام بهدلیل شرایط خاص آن دوران گاهی نادیده گرفته میشد لیکن در دوران رهبری حضرت آیتالله خامنهای پایبندی به این مسأله بسیار تقویت شده و حتی برخی با استناد به برخی تصمیمات در دوران امام راحل یا بدون توجه به اهمیت این مسأله رهبری را مورد سؤال قرار میدهند. یادآوری این نکته بسیار مهم است که خود امام در آذر سال۶۷ در پاسخ به نامه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی،اینگونه فرمودند: «...انشاءالله تصمیم دارم در تمام زمینهها وضع به صورتی درآید که همه طبق قانون اساسی حرکت کنیم. آنچه در این سالها انجام گرفته است در ارتباط با جنگ بوده است. مصلحت نظام و اسلام اقتضا میکرد تا گرههای کور قانونی سریعا به نفع مردم و اسلام باز گردد...».
سخن آخر اینکه،تحولخواهی رهبر حکیم انقلاب اسلامی ادامه تحولخواهی بنیانگذار انقلاب اسلامی و بر همان مبانی استوار است. البته تحول هیچگاه پایان ندارد و همواره باید نو به نو شود ضمن اینکه عرصههای مهمی چون عدالت با مفهوم وسیعش نیازمند تحول است!
انتهای پیام/
انتهای پیام/