دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان سینمایی توضیح داد:

دلیل توقیف مستند «من ناصر حجازی هستم»/ اسامی هیات داوران جشنواره فجر محرمانه می‌ماند

حجت‌الله ایوبی درباره توقیف مستند «من ناصر حجازی هستم» گفت: «برای ما نامه رسمی از قوه قضاییه آمده و حکم دادند که این فیلم به این دلیل که شاکی خصوصی دارد، نباید اکران شود.»
کد خبر : 56159

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، حجت‌الله ایوبی عصر دیروز در حاشیه بازدید از نهمین جشنواره سینما حقیقت در جمع خبرنگاران در سینما فلسطین گفت: «امیدوارم همه ما و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی و سیاسی و فرهنگی ظرفیت‌هایمان را بالاتر ببریم. اگر افراد ما را نقد کنند هیچ چیزی از ما کم نمی‌شود، دست و بال فیلم‌سازان را به این اندازه نبندیم.»


وی گفت: «کشور ما کشوری با لهجه‌ها و قومیت‌های مختلف است. همه این‌ها برای ما ظرفیت‌هایی هستند که می‌توانیم از آنها در کارها و آثارمان بهره ببریم بنابراین باید آستانه تحمل‌مان را بالا ببریم تا فیلم‌سازان‌مان بتوانند کارشان را پیش ببرند.»


ایوبی ادامه داد: «من همیشه با کسانی که می‌گفتند فرهنگ مستند دیدن در ایران وجود ندارد، مخالف بودم و حالا در شرایطی هستیم که می‌بینیم مخاطبان آثار مستند در ایران افزایش یافته و فیلم مستند در حال حاضر در ایران ظرفیت بالایی دارد. بسیاری از بزرگان ما در عرصه سینما از مستندسازان هستند. خوشبختانه پشتوانه مستند دانش و تجربه است و بدون دانش و تجربه نمی‌شود مستند خوب ساخت.»


وی ادامه داد: «فرهنگ مستند دیدن وجود دارد اما زمینه و شرایط آن مهیا نیست و باید امکان نمایش فیلم‌های مستند چه در تلویزیون و چه در سینما فراهم شود.»


رئیس سازمان سینمایی همچنین در مورد محرمانه بودن هیئت انتخاب فیلم‌ها در جشنواره فجر امسال، گفت: «امسال این موضوع کاملا محرمانه است و البته هیچ اشکالی هم ندارد که اسم‌ها لو برود ولی ما به شما نخواهیم گفت و خودشان هم به کسی چیزی نمی‌گویند. اگر اسم اعضای هیات انتخاب اعلام شود همه خواهند دید که همگی آن‌ها افراد با تجربه و کار آزموده سینمای ایران هستند، اما دلیل این کار این است که ما می‌خواهیم در فضایی آرام و بدون تنش و مصاحبه، آنها کارشان را درست انجام دهند. البته همیشه جشنواره‌ها با اتفاقات خاصی همراه است و سال گذشته هم چنین گرفتاری‌هایی وجود داشت.»


وی در مورد روند اکران آثار مستند در گروه هنر و تجربه اظهار کرد: «اتفاقی که در هنر و تجربه برای اکران مستند افتاد، اگرچه اتفاق کوچکی بود، اما انرژی زیادی به مستندسازان داد که بدانند که اگر مستند خوب بسازند و شرایط اکران درست برایشان فراهم شود، می‌توانند هم‌پای سینماگران داستانی در عرصه فروش آثارشان پیش بروند و مخاطب عمومی داشته باشند. حداقل دستاورد گروه هنر و تجربه این است که نشان داد در ایران هم فرهنگ مستند دیدن وجود دارد و مستندسازانی داریم که می‌توانند فیلم بسازند و آثارشان را به نمایش بگذارند.»


ایوبی بیان کرد: «خوشبختانه در تلویزیون نیز شبکه‌ای به نمایش آثار مستند اختصاص پیدا کرده که دسترنج مستندسازان در آن به خوب دیده می‌شود. شبکه مستند از آن شبکه‌هایی است که به درستی اداره می‌شود.»


وی همچنین در مورد جشنواره سینماحقیقت گفت: «جشنواره سینماحقیقت از جمله جشنواره‌های بسیار تخصصی است. این جشنواره جزو جشنواره‌های به معنای واقعی، بین‌المللی سینمای ایران است. برای اینکه ملاحظاتی که برای جشنواره‌های بین المللی دیگر داریم، در این جشنواره وجود ندارد و در این جشنواره می‌توانیم بخش عظیمی از مستندهای روز دنیا را نشان دهیم. به همین خاطر هم از نظر حضور مهمانان و هم فیلم‌های نمایش داده شده، کاملا بین‌المللی است.»


ایوبی همچنین از برنامه‌های ویژه تدارک دیده شده برای مستندسازان خبر داد و گفت: «از مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی خواستیم برنامه ویژه‌ای با همکارانشان برای سال جدید سینمای مستند، پایه‌ریزی کنند؛ برنامه‌ای که به عنوان آغاز یک تحول جدید در سینمای مستند باشد و امیدواریم این برنامه اتفاق خوشایندی برای مستندسازان باشد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب