مردم ثبت اختیاری چک در سامانه صیاد را شروع کنند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،
رئیسکل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از چکهای صیادی طرح جدید، گفت: توصیه میکنم صادرکنندگان یا دریافتکنندگان چک به سمت استفاده و ثبت اختیاری چک در سامانه صیاد پیش بروند و در این مدت کمتر از دو ماه باقیمانده با این روش آشنا شوند تا در ابتدای سال آینده و با اجباری شدن ثبت چک در سامانه صیاد، در تجارت و نقلوانتقال چک دچار مشکل نشوند.
عبدالناصر همتی در مراسم رونمایی از طرح جدید چک گفت: مجلس شورای اسلامی بهمنظور شفافسازی و بازگرداندن اعتبار چک، تصمیم بسیار مهمی برای اصلاح قانون چک اتخاذ کرد و البته نیاز است بستر اجرای این طرح فراهم شود و بانکهای مختلف نیز باید آمادگی فنی لازم را در این زمینه کسب کنند.
رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه در طول سال قریب ۳۵۰ میلیون فقره چک در جریان است، تصریح کرد: این رقم ارزشی معادل تقریباً ۳۵۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد که از مجموع نقدینگی کشور بیشتر است. از این رو توجه به اعتبار چک و در عین حال اطمینان بخشی به دریافتکنندگان و صادرکنندگان چک برای استفاده از این ابزار پرداخت، برای بانک مرکزی به عنوان ناظر نظام بانکی کشور و مجری این طرح و مجلس شورای اسلامی به عنوان قانونگذار از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: براین اساس از ابتدای سال ۱۴۰۰، صدور، ثبت و انتقال چکهای جدید باید در سامانه صیاد انجام شود و دریافتکنندگان چک نیز باید اطلاعات را در سامانه صیاد تطابق دهند و نسبت به تأیید آن اقدام کنند.
این مقام بانک مرکزی ضمن تأکید بر فرهنگسازی در خصوص قانون جدید چک توسط شبکه بانکی گفت: به دلیل اهمیت این امر، «ستاد ملی مقابله با کرونا» این امکان را فراهم کرد که ثبت چک در سامانه صیاد تا پایان سال بهصورت اختیاری انجام شود. در این مدت کمتر از دو ماه، شبکه بانکی باید آمادگی لازم را برای بسترسازی لازم در این زمینه کسب کند، چراکه ثبت چک در سامانه صیاد از ۱۴۰۰ اجباری خواهد شد.
طبق اعلام بانک مرکزی، وی یادآور شد: همه بانکها موظف شدند تا پایان بهمنماه دسترسی لازم به سامانه صیاد برای صدور، ثبت و انتقال چک از طریق موبایل بانک و اینترنت بانک را برای مردم فراهم کنند.
همتی با بیان اینکه از ابتدای ۱۴۰۰ دیگر چک حامل نخواهیم داشت، عنوان کرد: از این تاریخ چکهای که با طرح جدید به بازار عرضه میشوند هنگام صدور باید در سامانه صیاد ثبت شود و فرد دریافتکننده نیز در سامانه صیاد اعتبار صادرکننده را کنترل میکند و درصورتیکه مشکلی نداشت، چک را قبول میکند. اگر فردی خواست چکی را منتقل کند حتماً باید با ورود به سامانه صیاد، نسبت به ثبت و انتقال چک اقدام کند.
رئیسکل بانک مرکزی ضمن تأکید بر اطلاعرسانی جامع و شفاف درزمینهٔ قانون جدید چک توسط شبکه بانکی گفت: در کمتر از دو ماه آینده ضروری است اطلاعرسانی کامل به هموطنان توسط نظام بانکی انجام شود. تأکید میکنم چکهای موجود فعلاً اعتبار دارد، البته توصیه میکنم صادرکنندگان یا دریافتکنندگان چک به سمت استفاده و ثبت اختیاری چک در سامانه صیاد پیش بروند و در این مدت کمتر از دو ماه باقیمانده با این روش آشنا شوند تا در ابتدای سال آینده و با اجباری شدن ثبت چک در سامانه صیاد، در تجارت و نقلوانتقال چک دچار مشکل نشوند.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/