دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1399 - 16:00
دانشگاه همراه با انقلاب/21 در گفتگو با آنا مطرح شد؛

رسیدن به قدرت جهانی با رشد دانش/ پیشرفت علمی ایران در 42 سال اخیر چگونه بوده است؟

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان دانش را قدرت و یکی از ابزارهای در دست استکبار دانست و ادامه داد: هر کشوری که می‌خواهد قدرت جهانی داشته باشد، باید در دانش رشد کند.
کد خبر : 560675
IMG_20201116_200847_398.jpg

محمد دوستار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در رشت  به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه دستاوردهای انقلاب قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست‌، اظهار کرد: در حوزه آموزش عالی و پژوهش و فناوری تعداد دانشجویان ما با قبل از انقلاب و بعد آن قیاس مع‌الفارق است.


وی افزود: تعداد دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، توسعه آنها، مقاطع مختلف تحصیلی، پژوهش‌های مختلف اعم از بنیادی، کاربری، فناوری‌های تولیدشده، مراکز رشد پژوهشکده‌ها، تنوع دانشگاه‌های مختلف اعم از دانشگاه سراسری، پیام نور، آزاد اسلامی، علمی-کاربردی، غیرانتفاعی مجازی نشان‌دهنده توجه جدی متولیان انقلاب اسلامی و مدیران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عرصه دانش است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان دانش را قدرت و یکی از ابزارهای در دست استکبار دانست و ادامه داد: هر کشوری که می‌خواهد قدرت جهانی داشته باشد، باید در دانش رشد کند.


دوستار با بیان اینکه ایران در سایه توجهات جمهوری اسلامی در تولید مقامات علمی در منطقه در برخی از رشته‌ها رتبه نخست را دارد، بیان کرد: ایران از نظر میزان تولیدات علمی در جهان جزء ۱۴ رتبه نخست و بسیار ممتاز است.


وی در ارتباط با تفاوت‌های کمی و کیفی قبل و بعد از انقلاب بیان کرد: قبل از انقلاب تعداد مراکز آموزشی عالی ۲۲۰ بود و اکنون حدود ۲ هزار و ۶۰۰ مرکز داریم، همین‌طور جمعیت دانشجویی در زمان انقلاب ۱۷۵ هزار نفر بود و اکنون نزدیک به ۴ میلیون نفر دانشجو داریم.


رتبه علمی ایران اکنون در منطقه اول و در جهان ۱۴ است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با بیان اینکه رتبه علمی ایران اکنون در منطقه اول و در جهان ۱۴ است، خاطرنشان کرد: از نظر ثبت اختراع در سال ۵۷ در جهان رتبه ۳۸ بودیم و اکنون رتبه ۷ دنیا را داریم و همین‌طور از نظر علم نانو در سال ۵۷ رتبه ۵۸ جهان را داشتیم، در حالی که اکنون رتبه ۱۶ جهان متعلق به ماست.


دوستار با تأکید بر اینکه در حوزه انتشار مدارک علمی اعم از مقاله‌ها و پژوهش‌ها نرخ رشد علمی ایران حیرت‌انگیز است، تأکید کرد: اکنون ۱۱ برابر متوسط جهان و رتبه نخست منطقه را داریم، در حالی که در سال ۵۷ رتبه پنجم بودیم که این رشد علمی به‌ویژه در ثبت مقالات علمی در جهان برای همه حیرت‌انگیز است که این امر مهم در سایه تلاش شبانه‌روزی جوانان ایران‌زمین است که توانستند این رتبه‌های خوب را در جهان به‌دست بیاورند.


وی با بیان اینکه قبل از انقلاب فقط در حوزه بهداشت و درمان، اکثر بیمارستان‌های دولتی در شهرستان‌ها پر از پزشکان خارجی بود، یادآور شد: اکنون ایران در بسیاری از حوزه‌های تخصصی و پیوندهای مختلف کلیه، قرنیه چشم و ... یک مرجع شده و بسیاری از عمل‌های جراحی سنگین توسط اندیشمندان ایرانی انجام می‌شود.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب