نحوه افزايش و همسان سازی حقوق کارمندان دولت/ حقوق بازنشستگان چقدر افزایش مییابد؟
به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، میزان افزایش حقوق کارمندان بهطور سالانه با سازوکارهای از سوی دولت در لایحه پیشنهادی بودجه تعیین میشود. دولت در لایحه بودجه 1400 میزان افزایش حقوق کارمندان را 25 درصد تعیین کرد که این درصد برای تصویب فرایند طرح در کمیسیون تلفیق بودجه و با چکش کاری به صحن علنی مجلس جهت تصویب نهایی ارجاع میشود.
در خصوص حقوق کارمندان دولت در سال آینده، کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اعلام کرده که بین چند سناریو افزایش حقوق، در نهایت مصوب شد حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان لشگری و کشوری ۲۵ درصد افزایش یابد.
در این خصوص محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در لایو اینستاگرامی اعلام کرد که درخواستهایی برای همسانسازی حقوق اعضای هیأت علمی وزارت علوم با وزارت بهداشت یا دانشگاههای علوم پزشکی مطرح بود، ما از اسفندماه سال گذشته مجوزهای لازم را به وزارت بهداشت ارائه کردیم تا بتواند همسانسازی را اجرا کند که بخش اول آن را نیز انجام شد اما برای وزارت علوم در لایحه بودجه ۱۴۰۰ پیشنهادی مطرح کردیم که در کمیسیون تلفیق به تصویب نرسید.
به گفته وی با این وجود طی مذاکرهای که سازمان برنامه و بودجه با وزیر علوم داشت هماهنگیهایی صورت گرفت تا بتوانیم بهغیر از برخی موارد تخصصی همسانسازی را در دانشگاههای وزارت علوم مانند دانشگاههای علوم پزشکی انجام دهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه میافزاید برای کارمندان وزارت علوم نیز با توجه به اینکه پیش از این مجوز استفاده از امتیاز فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری صادر شده بود بار دیگر بر اجرای این مجوز تأکید کردیم، بنابراین نهتنها در مورد اعضای هیأت علمی بلکه کارکنان وزارت علوم نیز مانند دانشکده علوم پزشکی و وزارت بهداشت این همسانسازی اجرایی خواهد شد.
نوبخت با اشاره به برنامههای دولت در بودجه سال آینده برای پرداخت مطالبات وزارت بهداشت و کارکنانش در بودجه سال آینده میگوید منابع مربوط به وزارت بهداشت ۲.۳ برابر رشد کرده است که در آن استخدام حداقل ۵۳ هزارنفری را پیشبینی کردهایم که البته اولویت با نیروهای شرکتی و قراردادی است همچنین برای افزایش فوقالعادههای ویژه کارکنان وزارت بهداشت نیز پیشبینی لازم در بودجه ۱۴۰۰ صورت گرفت.
موضوع دیگری که مورد اشاره نوبخت قرار گرفت همسانسازی حقوق بازنشستگان بود که در سال جاری نیز اجرایی شد.
به گفته وی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز همسانسازی در دستور کار بوده ولی مدل و جدول و ضابطه انجام شده تا حدودی با یکدیگر فرق میکرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه میافزاید برای همسانسازی حقوق بازنشستهها ۵۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شد که ۱۸ هزار میلیارد تومان آن برای بازنشستگان کشوری و لشکری بود و همه آن مورد استفاده قرار گرفت ولی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی ۳۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتهایم.
نوبخت میگوید تعداد بازنشستگان لشکری و کشوری حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است که با توجه به منابع ۱۸ هزارمیلیاردی سرانه آنها به ۷.۵ میلیون تومان میرسد. ولی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی با ۳۲ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده سرانه بر اساس تعداد ۳.۴ میلیون نفری آنها حدود ۸.۸ میلیون تومان است.
به گفته وی طی آخرین مذاکرات صورت گرفته سازمان برنامه و بودجه به سازمان تأمین اجتماعی پیشنهاد داد که مرحله دوم همسانسازی را نیز بر اساس منابع پیشبینی شده در دستور کار قرار دهد که در این رابطه برای سال آینده مصوباتی نیز داشتهایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه این را هم گفت که تعدادی از بازنشستگان عضو غیر هیأت علمی دانشگاه هستند که در شرایط ویژهای قرار داشتند و در مورد آنها با حضور مسئولان صندوق بازنشستگی و وزارت رفاه توانستیم تصمیمگیریهایی انجام دهیم که مشکل آنها حل شود.
نوبخت اشارهای هم به وضعیت رتبهبندی فرهنگیان در سال آینده داشت و میافزاید وزارت آموزشوپرورش پیشنویس لایحه رتبهبندی را به دولت ارائه کرده و در دستور کار است و دولت نیز منابع لازم را در بودجه پیشبینی کرد.
وی معتقد است امیدواریم در سال آینده با توجه به آنچه در بودجه مصوب شده رتبهبندی را اجرایی کنیم چراکه حق معلمان است. حتی اگر تصویب هم نشود ما حتماً این کار را پیگیری خواهیم کرد.
به گفته نوبخت هیچیک از افزایشهای اعمال شده در حقوق و یا سایر اقدامات در این رابطه بدون پشتوانه قانونی نیست.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/