افتتاح 24 مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در کشور/ معتادان خودمعرف بیمار هستند
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، وحید قبادی دانا در مراسم افتتاح ویدئوکنفرانسی 24 مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد که عصر امروز در سازمان بهزیستی برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته اولین مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد بهصورت پایلوت در اصفهان افتتاح شد و در چند ماه گذشته نیز 6 مرکز در 6 استان به بهرهبرداری رسید.
وی در ادامه از روند فعالیت این مراکز بازتوانی اعتیاد عنوان کرد: ابتدا معتادان در این مراکز سمزدایی شده و پس از آن وارد بعد اقامتی میشوند که در این مراکز اقامتی روش درمان پرهیزمدار در دستور کار قرار دارد. تفاوت این مراکز جامع با مراکز قبلی این است که در آن برای هر فرد نسخه جداگانه، فردی و اختصاصی خواهد داشت و با تعامل با پزشک، روانپزشک، مددکار و خانواده معتاد روش درمان انتخاب خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در گذشته افراد در مراکز درمانی پس از طی شدن دوره درمان 28 روزه معمولاً دچار لغزش میشدند و فرآیند درمان مجدد باید تکرار میشد در حالیکه در مراکز جامع که امروز افتتاح میشود محور اصلی استمرار درمان است و پس از بازه زمانی 2 هفتهای سمزدایی، افراد 4 ماه به مراکز اقامتی منتقل شده که در آن فرآیند درمان با تلاش برای جامعهپذیری با حمایت خانواده و گروههای همتا (بهبودیافتگان بدون لغزش) صورت میپذیرد.
قبادی دانا افزود: پس از 4 ماه حضور بهبودیافتگان در مراکز اقامتی افراد 8 ماه بهصورت سرپایی تحت درمان قرار خواهند داشت که در این زمان آموزشهای پیشگیری و مهارتهای زندگی مورد توجه قرار میگیرد.
وی در ارتباط با ظرفیت مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در سراسر کشور بیان کرد: ظرفیت هر مرکز در هر 4 ماه 100 نفر و در سال 300 نفر است. این مراکز که تعداد آنها در حال حاضر به 30 مرکز میرسد در مساحتی بالغ 90 هزار متر مربع و با 34 هزار متر مربع بنا احداث شده که بخشی از ساختمانهای آنها مربوط به بخش غیردولتی و بخشی هم مربوط به بهزیستی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این مطلب که این 30 مرکز جامع توسط بخش غیردولتی، خیریهها و فعالان اداره میشود، عنوان کرد: در این مراکز 250 پرسنل فعال هستند.
قبادیدانا افزود: برای بهرهبرداری از این 30 مرکز 100 میلیارد تومان هزینه شده که سهم سرمایهگذاری سازمان بهزیستی 40 درصد و بخش غیردولتی 60 درصد است. برای تجهیز هر مرکز 300 میلیون تومان هزینه شده که جمع این هزینه در کل مراکز 9 میلیارد تومان است.
وی در خصوص هزینه نگهداری و درمان مراکز عنوان کرد: در سال برای هر 6 هزار نفر 9 میلیون تومان یارانه در نظر گرفته شده و 54 میلیون تومان هم بهعنوان کمکهزینه برای ظرفیت پذیرش 6 هزار نفره فراهم شده که قابلیت افزایش ظرفیت در کشور تا 9 هزار نفر را هم دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این مطلب که معتادان در صورتیکه خودمعرف باشند بیمار تلقی میشوند، گفت: 2 مرکز از این 30 مرکز مختص بانوان است. امیدواریم بتوانیم تا تیر ماه 1400 این مراکز را در استانها افزایش دهیم.
قبادی دانا ادامه داد: این ظرفیت وجود دارد تا ظرفیت پذیرش معتادان در مراکز جامع بازتوانی از 9 هزار تا 18 هزار نفر افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین موضوعات در بازتوانی معتادان اشتغال است، بیان کرد: در کنار این فرآیند درمان و بازتوانی کارگاههای اشتغال در زمینههای مختلف همچون خیاطی، کشاورزی، نجاری و ... در نظر گرفته شده است تا بتوانیم همزمان فرآیند پیشگیری از اعتیاد و مشارکتهای مردمی و اشتغال مددجویان داشته باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه هر کارگاه اشتغال ظرفیت بهکارگیری 40 نفر را دارد که و بابت هر اشتغال 50 میلیون تومان وام قرضالحسنه تعلق خواهد گرفت، اظهار کرد: تا 5 سال حق بیمه کارفرما توسط سازمان بهزیستی پرداخت خواهد شد.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/