دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1399 - 12:25
آنا گزارش می‌دهد؛

نمایشگاه مجازی کتاب تهران از آزمون جدید سربلند بیرون می‌آید؟/ نگاه خریداران کتاب به کیفیت ارسال و زمان دریافت

نمایشگاه مجازی کتاب تهران در حالی به روزهای پایانی خود می‌رسد که کیفیت ارسال کتاب‌ها و مدت‌زمان دریافت آنها توسط خریداران می‌تواند آزمون و چالش جدید نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران باشند.
کد خبر : 559380
637444073029055971_md.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در شرایطی وارد هفتمین روز برگزاری خود شده است که تا پایان روز ششم حدود 40 میلیارد تومان کتاب در این نمایشگاه به فروش رفته است. این مبلغ حاصل فروش  بیش از 750 هزار نسخه کتاب است؛ رقم‌هایی که قطعاً امروز و فردا که دو روز پایانی نمایشگاه به حساب می‌آیند، افزایش خواهد یافت.


 جایگزین مجازی برای یک رویداد هرساله


نخستین نمایشگاه  مجازی کتاب با مشارکت هزار و ۷۳۲ ناشر داخلی و ۱۸۰ ناشر خارجی با عرضه بیش از ۱۲۰ هزار عنوان کتاب از سوی ناشران، از اول  بهمن ماه آغاز به کار کرد. این نمایشگاه قرار بود تا ششم بهمن  ادامه داشته باشد که با توجه به استقبال  علاقه‌مندان کتاب و البته مشکلاتی که در  روند خرید اینترنتی کتاب‌ها پیش آمد، دو روز دیگر نیز ادامه پیدا کرد.


به‌این‌ترتیب، علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه  کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تا ساعت ۲۴ چهارشنبه (۸ بهمن ماه) به سامانه tehranbookfair.ir مراجعه کنند. ساعت بازدید و خرید در این نمایشگاه مجازی  به صورت ۲۴ ساعته است و کتاب‌‌های ناشران داخلی با تخفیف ۲۰درصدی و کتاب‌های ناشران خارجی با تخفیف ۵۰درصدی ارائه می‌شود.





بیشتر بخوانید:


نحوه خرید کتاب از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران + جزئیات




علاوه بر این برای دانشجویان تا سقف ۲۰۰ هزار تومان و اساتید و طلاب نیز ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته‌ شده است که سهم پرداختی معاونت فرهنگی برای گروه اول ۸۰ هزار تومان و گروه دوم ۲۰۰ هزار تومان است. یارانه اهالی قلم نیز بر حسب رتبه‌بندی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود. از این مقدار ۶۰ درصد، معادل ۱۲۰ هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب است و ۴۰ درصد، معادل ۸۰ هزارتومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت یکی از بانک‌ها است.


نمایشگاه مجازی کتاب تهران جایگزین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است که به خاطر ویروس ناخوانده کرونا چاره‌ای جز تعویق و تغییر شکل برگزاری نداشت. رویدادی که سی و سومین دوره آن قرار بود به روال هرساله در بهار سال ۹۹ برگزار شود که این‌گونه نشد. پس از آن اعلام شد که نمایشگاه در مردادماه به صورت فیزیکی برگزار خواهد شد که با توجه به تداوم شرایط کرونایی آن گزینه نیز منتفی شد. سرانجام متولیان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام کردند که این نمایشگاه امسال به صورت مجازی در هفته اول بهمن ماه برگزار خواهد شد.


ایوب دهقانکار، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در نشست خبری این جشنواره عنوان کرده بود که سایت نمایشگاه قابلیت بازدید همزمان یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را خواهد داشت. بستری مجازی که میزبان ۸۰ نشست تخصصی با حضور ۴۰۰ کارشناس نیز خواهد بود.


 سایتی که گاهی توان پاسخگویی نداشت


با این حال از همان روزهای اول  برگزاری نمایشگاه، بسیاری از کاربران با کندی سایت و روند انتقال به صفحات پرداخت مواجه شدند. شاید این موضوع در روز اول برگزاری نمایشگاه تا حدی طبیعی به نظر برسد اما تداوم آن در روزهای آینده  نشان داد که استقبال علاقه‌مندان کتاب  بسیار بیشتر از  امکانات و بسترسازی برگزارکنندگان بوده است.



این وضعیت باعث شد تا ستاد برگزاری نمایشگاه، در اولین روز نمایشگاه با صدور اطلاعیه‌ای از خریداران بخواهد با توجه به ۲۴ ساعته بودن سایت، مراجعه به آن را به ساعت‌های مختلف موکول کنند.


احسان رضایی، خبرنگار حوزه کتاب هم در یادداشتی  به این موضع اشاره کرده و افزوده است که تجربه روزهای اول  این رخداد فرهنگی  نشان داد که سایت  نمایشگاه تناسبی با حجم مراجعات ندارد و خیلی کند است درنتیجه، بهتر است خریداران در ساعت‌های خلوت به سایت  مراجعه کنند.


 او در ادامه مطلب خود با اشاره به این که برخی ناشران مشهور ترجیح داده‌اند که در این نمایشگاه حضور نداشته باشند افزوده است: در عوض فرصت خوبی است تا ناشرهای کوچک و کمتر شناخته‌شده شهرستانی را پیدا و از آنها خرید کنید. برای این کار، وقت بگذارید و خوب بگردید. من خودم دو ناشر را پیدا کردم که تا به حال کارهایشان را ندیده بودم، اما آثار قابل توجهی داشتند. ارسال کتاب‌هایی که می‌خرید (چه از طریق پست و یا به روش های دیگر) رایگان است. می‌شود حدس زد که همین هم به خاطر حجم بالا، کمی زمان ببرد و باید صبور بود.




بیشتر بخوانید:


«نمایشگاه مجازی کتاب تهران»؛ گام‌هایی لرزان اما امیدوار برای یک اتفاق بزرگ




یک تجربه جدید برای کمک به نمایشگاه فیزیکی در سال‌های آینده


برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی تجربه جدیدی بود که شاید باید سال‌ها پیش به موازات برگزاری نمایشگاه فیزیکی اتفاق می‌افتاد. برگزاری نمایشگاه به این شکل شاید شلوغی و شور و اشتیاق  برگزاری  فیزیکی را نداشت، اما فرصت‌های جدیدی را پیش‌‌ روی اهالی فرهنگ و فعالان صنعت نشر باز کرد.



با این حال، برای ارزیابی کامل این شیوه جدید هنوز زود است و باید منتظر تکمیل  زنجیره خرید ماند. جایی که کیفیت و مدت زمان ارسال کتاب‌ها می‌تواند میزان رضایت  خریداران را تعیین کند. به‌این‌ترتیب، کیفیت ارسال کتاب‌ها و مدت‌زمان دریافت آنها توسط خریداران می‌تواند آزمون و چالش جدید نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران باشند.


علاوه بر صرفه‌جویی قابل‌توجه در هزینه‌های برگزاری و حل مشکل رفت و آمد اهالی تهران و سایر نقاط کشور به محل برگزاری نمایشگاه، شفافیت در کیفیت و تعداد ناشران و کتاب‌های ارائه شده نیز می‌تواند یکی از امتیازات این نمایشگاه باشد.


 انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب