دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی به ماسک‌های غیرفعال‌ساز ویروس تجهیز می‌شوند

دانشگاه علوم پزشکی ایران، کادر درمانی خود را به ماسک‌هایی با قابلیت غیرفعال‌سازی ویروس و فیلتراسیون ۹۹ درصد تجهیز می‌کند.
کد خبر : 559229
photo_۲۰۲۱-۰۱-۲۵_۱۳-۰۵-۲۴.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه علوم پزشکی ایران، کادر درمانی خود را به ماسک‌هایی با قابلیت غیرفعال‌سازی ویروس و فیلتراسیون ۹۹ درصد تجهیز می‌کند.


محققان یک شرکت فناور در دانشگاه علوم پزشکی ایران به یکی از ضروری‌ترین تکنولوژی‌ها در خصوص تجهیزات پزشکی در شرایط همه‌گیری کرونا به موفقیت رسید. این شرکت پس از مطالعات وسیع در زمینه الیاف‌های ضد ویروس در دو کشور ژاپن و انگلستان موفق شد تا با تکنیکی منحصربه‌فرد و بدون استفاده از فلزات سمی و سرطان‌زا برای سلول‌های بدن، الیاف‌هایی را تولید کند تا قادر به غیرفعال کردن ویروس‌هایی باشد که در ذرات هوا معلق بوده و با سطح ماسک در تماس هستند.


کیمیا دیده‌ور، عضو هیئت مدیره این شرکت فناور در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: کادر درمان و تمام افرادی که در طول روز از ماسک استفاده می‌کنند بارها ماسک خود را با دست جابه‌جا کرده و همین تماس دست با ماسک آلوده، می‌تواند این آلودگی را به سطوح دیگر منتقل کند و غالباً این ویروس را همراه ماسک خود به منزل می‌برند.


وی افزود: ماسک‌های سه‌لایه با وجود درزهای بسیاری که هوا را به‌راحتی از خود عبور می‌دهد، عمر مفیدشان تنها دو تا چهار ساعت است. لذا اگر ضمن طراحی فیزیکی متناسب با فرم صورت، آلودگی‌های سطح ماسک با این تکنولوژی جدید، غیرفعال شود کمک بزرگی در قطع زنجیره انتقال خواهد داشت؛ این تکنولوژی پس از اخذ گواهی‌های لازم از معتبرترین آزمایشگاهای کشور موفق شد تا برای نخستین بار مجوز تولید این ماسک آنتی وایرال را با قابلیت فیلتراسیون ۹۹ درصد از ذرات بالای ۳ نانومتر (ابعاد ویروس کرونا بین ۶۰_۱۴۰ نانومتر است) از اداره کل تجهیزات پزشکی و وزارت بهداشت اخذ کند.


دیده‌ور بیان کرد: این پروژه محصول‌محور  در طول چهار ماه اخیر توانست با حمایت رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران به مرحله تولید انبوه برسد و ضمن تقدیر از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این طرح، هم‌اکنون در حال تأمین ماسک بیمارستان‌ها و پژوهشگاه‌های کشور هستیم؛ باتوجه به پیک مجدد بیماری کرونا به همراه شیوع آنفولانزا در فصل سرما و حجم بالای بیماران بستری در بیمارستان به‌خصوص در بخش‌های مراقبت ویژه و اورژانس‌ها که کادر درمان به‌شدت در معرض خطر هستند، آمادگی خود را جهت همکاری با تمامی مراکز درمانی سراسر کشور اعلام‌ می‌کنیم.


ماسک‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران برخلاف نمونه‌های مشابه خارجی قیمت کمتری دارد


وی ادامه داد: خاصیت ضدویروسی و آنتی باکتریال الیاف‌های این ماسک 5 تا 10 روز با توجه به ساعت استفاده در روز حفظ می‌شود و غیرقابل شستشو است. این محصول از اوایل سال ۹۹ موفق به اخذ مجوز تولید بهداشتی شده و اکنون در حال توزیع بین کادر درمانی بیمارستان‌های تهران است؛ باکتری و ویروس دو پاتوژن کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند و مواد آنتی باکتریال لزوماً خاصیت آنتی وایرال ندارند. این ماسک‌ها برخلاف نمونه‌های مشابه خارجی، قیمت کمتری داشته و در الیاف‌های آن‌ها از فلزات سنگینی همچون نقره استفاده نشده، چرا که بر اساس بسیاری از مطالعات سمی‌بودن آن‌ها برای انسان اثبات شده است.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب