اصلاحات اساسی نکنیم، بریتانیا دولت ورشکسته میشود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از روزنامه تلگراف، گوردون براون نخستوزیر سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ انگلیس به بوریس جانسون نخستوزیر این کشور درباره استقلال اسکاتلند و تبدیل بریتانیا به دولت ورشکسته هشدار داد.
براون با انتشار یک یادداشت به جانسون تأکید کرد، بدون انجام اصلاحات سراسری در این کشور احتمال این وجود دارد که انگلیس به یک دولت ورشکسته تبدیل شود.
نخستوزیر اسبق انگلیس هشدار داد، بزرگترین موضوعی که نخستوزیر این کشور در سال جاری با آن مواجه است، مسئله فروپاشی اتحاد بین لندن و اسکاتلند و تلاش مقامهای اسکاتلندی برای استقلال است.
او هشدار داد، با توجه به انتخابات ششم ماه می (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰) پارلمان اسکاتلند و احتمال افزایش کرسیهای حزب ملی اسکاتلند، این احتمال وجود دارد که پارلمان اسکاتلند به سمت تدارک برای برگزاری دومین همهپرسی استقلال اسکاتلند از انگلیس برود.
اظهارنظر براون در حالی مطرحشده که نظرسنجیهای اخیر در چهار کشور عضو پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی (شامل انگلیستان، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) نشان میدهد، اکثریت احتمال میدهند اسکاتلند ظرف ۱۰ سال آینده مستقل شود.
نخستوزیر پیشین انگلیس هشدار داد: انتخابی که پیش روی ماست انتخاب کردن بین یک دولت اصلاحشده و یک دولت ورشکسته است.
او از جانسون خواست، به وعده انتخاباتی خود برای ایجاد یک کمیسیون ویژه دموکراسی بهمنظور بازنگری در شیوه حکومتداری و حکمرانی در کل بریتانیا (۴ کشور عضو) عمل کند.
براون نوشت: این کمیسیون مشخص خواهد کرد که بریتانیای متحده به گونه فوری به یک مجمع ملتها و مناطق نیاز دارد؛ مجمعی که این ملتها و بوریس جانسون را بهطور مرتب و روزانه در کنار هم قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: هیچ کشوری نمیتواند بدون جامعیت سیاسی، یکپارچگی ملی داشته باشد و این کمیسیون (کمیسیون ویژه دموکراسی) شاید بهتر باشد از تجربهآموزی از کشورهایی چون استرالیا، کانادا، آلمان و آمریکا شروع به کار کند.
نخستوزیر پیشین انگلیس تأکید کرد، ارجاع دادن به سنتها و تاریخ کارساز نخواهد بود و نخستوزیر این کشور باید روی منافع روزانه همکاری و بده بستان (اتحاد چهار کشور عضو بریتانیا) تمرکز کند. برای مثال (منافع) سرویس سلامت ملی (NHS) و نیروهای مسلحمان و احساساتی که الهامبخش آنهاست: همبستگی و همدلی.
هشدار گوردون براون درباره احتمال فروپاشی ۴ کشور عضو پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی بعدازآن مطرح شد که بعد از جدایی رسمی بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) مقامهای اسکاتلندی از قبیل نیکولا استورجن وزیر اول اسکاتلند بارها از لزوم برگزاری همهپرسی استقلال اسکاتلند سخن گفتهاند.
روزنامه ساندی تایمز روز یکشنبه (دیروز) در گزارشی خبر داد، اکثریت ۵۲ درصدی اسکاتلندیها به استقلال اسکاتلند رأی خواهند داد و ۴۸ درصد گفتهاند که نمیدانند چه رأیی در همهپرسی استقلال خواهند داد.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/