بازگشت رونق به بازار مسکن با اجرای طرح جهش تولید و تأمین مسکن
به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ساماندهی بازار مسکن یکی از اقداماتی بود که مجلس یازدهم از روزهای ابتدایی آغاز به کار پیگیر تدوین و اجرای آن بود.
با توجه به کاهش تولید مسکن به حد نیمی از نیاز در سالهای اخیر، افزایش بیسابقه قیمت مسکن و اجارهبها در سه سال اخیر، التهاب بازار مسکن و غلبه تقاضای سوداگری و سرمایهای بر تقاضای مصرفی مسکن؛ چارهاندیشی درباره بخش مسکن به یکی از اولویتهای مجلس یازدهم تبدیل شد و در صدر موضوعات مورد بررسی کمیسیون عمران قرار گرفت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همواره نسبت به نحوه مدیریت و وضعیت بازار مسکن انتقاد کرده و دولت را ملزم به ساماندهی این بازار جهت ایجاد ثبات در معاملات و قیمتگذاری میدانستند.
ازاینرو طرح جهش تولید و تأمین مسکن یکی از طرحهایی بود که پس از تشکیل کمیسیون عمران در مجلس یازدهم کلید خورد و در همان ابتدا جلسات کارشناسی در این خصوص دنبال شد.
بر اساس این طرح دولت مکلف به ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکن در ظرف ۴ سال میشود. همچنین بر اساس این طرح ترکیب شورای عالی مسکن و اختیارات آن نیز در چارچوب قانون دیده شده است. تأمین منابع مالی این طرح در قالب ایجاد صندوق ملی مسکن از دیگر مواردی بود که در این طرح در نظر گرفته شده است.
همچنین شرایط ایجاد صندوق ملی مسکن و شرایط تعیین هیئتامنای آن و اینکه چه کسانی مسئولیت این صندوق را در دست گرفته از دیگر مواردی است که در این طرح دیده شده است. در این طرح در خصوص نحوه مدیریت صندوق و ذخیره مالی آن نیز مواردی ذکر شده است.
از سوی دیگر موضوع تأمین منابع مالی این طرح یکی از ابهامات و ایرادات واردآمده به این طرح بود که محلی برای مخالفت عدهای با جزئیات این طرح شد.
همچنین کلیات این طرح در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و درنهایت نمایندگان با آن موافقت کردند. ازاینرو بهمنظور بررسی ابهامات وارده به این طرح در بحث تأمین منابع مالی و تأمین زمین، مجدداً این طرح به کمیسیون عمران مجلس ارجاع شد تا جزئیات آن مورد بررسی دقیقتر قرار گرفته و ابهامات موجود مرتفع شود.
حدود یک ماه پیش بود اصلاحات لازم در جلسات کمیسیون با حضور نمایندگان شورای نگهبان و مرکز پژوهشهای مجلس و نمایندگان حوزه بانکی ابهامات موجود در بحث تأمین زمین و همچنین تأمین منابع مالی مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت مرتفع شد. اکنون این طرح در نوبت رسیدگی در صحن قرار گرفته تا جزئیات آن جزء به جزء در صحن مجلس بررسی شود.
بر اساس اهداف تعیینشده در این طرح تأمین زمین ارزانقیمت، تسهیلات مناسب و مصالح ارزانقیمت سه مؤلفه اساسی است که میتواند تولید مسکن در کشور را رونق داده و عرضه در بازار را افزایش دهد.
از سوی دیگر تعیین سیاستهای مالیاتی بهمنظور اخذ مالیات از خانههای لوکس و معاملات مکرر از دیگر تدابیری است که برای جلوگیری از ورود دلالان به این بازار دیده شده است.
بر اساس طرح جهش تولید و تأمین مسکن در چهار سال اول حدود ۴ میلیون مسکن ساخته و به بازار عرضه میشود. با ساخت مسکن میتوان به مطالبات جوانانی که تازه ازدواج کردند و افراد کمبضاعت جامعه پاسخ داد. بر اساس این طرح تسهیلات ارزانقیمت در اختیار قرار خواهد گرفت و تأمین زمین و مصالح ساختمانی با قیمت مناسب دیده شده است.
بازار مسکن بهعنوان پیشران اقتصاد کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و رونق اقتصادی در این بازار تأثیری بر روی ۱۸۶ حرفه دارد، بنابراین حرکت این بازار و خروج آن از رکود تأثیر مثبتی در راستای رونق تولید خواهد داشت. اکنون در بازار مسکن تعادل بین عرضه و تقاضا وجود ندارد.
سیاستهای غلط در حوزه مدیریت بازار مسکن در شش سال گذشته باعث شده تا تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار برهمخورده و اکنون با افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت مواجه باشیم.
از سوی دیگر در این طرح با سیاستهای مالیاتی نظیر اخذ مالیات از خانههای لوکس و زمینهای بایر و معاملات مکرر سعی شده تا دست دلالان از این بازار کوتاه گردد و از انبوهسازان حمایت شود.
ازاینرو با اجرای این طرح از سوی دولت میتوان شاهد رونق تولید و به جریان افتادن بخشی از چرخ صنعت و همچنین ایجاد تولید مسکن ارزان در این صنعت بود.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/