ورزش در روزهای کرونایی مفید است؟
سجاد محمدبيگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تويسركان با ابراز تأسف از شيوع و همهگيری ويروس كرونا كه باعث تعطيلی مدارس و باشگاههای ورزشی شده است، اظهار کرد: همين تعطيلی و دوری از ورزش باعث كاهش تحرک و فعاليتهای بدنی و بهدنبال آن عوارض ناشی از آن ازجمله چاقی در افراد بهويژه دانشآموزان شده است.
وی افزود: عدهای دارای اين ديدگاه و باور غلط هستند كه در زمان همهگيری ويروس كرونا فعاليت بدنی و ورزش بايد قطع شود، در صورتی كه ورزش يكی از فاكتورهای تقويتكننده سيستم ايمنی است.
دبير تربيت بدنی و تندرسی دبيرستان پسرانه سمای تویسرکان با بيان اينكه در مطالعات مختلف انجام شده شاهد اين موضوع هستيم كه فعاليتهای ورزشی با شدت و مدت زمان مناسب در بهبود عملكرد سيستم ايمنی در بيماران و افراد سالم مؤثر بوده است، تأكيد کرد: يكی از عواملی كه میتواند با اين بيماری يا بيماریهای مشابه مقابله كند، انجام فعاليت ورزشی است.
اين كارشناس ارشد فيزيولوژی بالينی ورزشی با اعلام اينكه امروزه بهخوبی ثابت شده است كه انجام ندادن فعاليت بدنی و ورزشی باعث افزايش چربی شكم میشود كه به نوبه خود باعث افزايش عوامل التهابی در بدن است، خاطرنشان كرد: تحرک نداشتن و نبود فعاليتهای ورزشی باعث افزايش ترشح كورتيزول میشود و كورتيزول معروفترين گلوكوكورتيكوئيد در بدن است كه از غده فوق كليوی ترشح شده و افزايش آن تا حدی باعث كاهش سيستم ايمنی میشود.
دبير تربيت بدنی و تندرستی دبيرستان پسرانه سمای تویسرکان ورزش را عاملی كه باعث رهايی عوامل ايمنی مختلف بهويژه سايتوكاينهای عضلانی مانند IL-15 ، IL-7 ، IL-6 میشود معرفی كرد كه حفظ ايمنی و افزايش مقاومت بدن در برابر عفونت را به دنبال دارد و ورزش سلولهای T، به ويژه سلولهای T كشنده كه بهطور مستقيم به سلولهای آلوده به ويروس و سلولهای سرطانی حمله میكنند و با توليد پروتئين خاص به نام پرفورين منافذی در اين سلولها به وجود میآورند و موجب مرگ آنها میشوند را در بدن افزايش میدهد و به همين علت اين نوع از پاسخ ايمنی به ايمنی سلولی معروف است.
وی بیان كرد: دورههای منظم از تمرين كوتاه مدت يعنی تا 45 دقيقه با شدت متوسط، تقويت كننده سيستم ايمنی است در حالی كه دورههای مكرر تمرين طولانی مدت با شدت زياد (< 2) ساعت میتواند سركوبكننده سيستم ايمنی باشد و انجام فعاليتهای ورزشی با بار زياد میتواند خطر ابتلا به عفونتهای سيستم تنفسی و كاهش سيستم ايمنی را به همراه داشته باشد.
محمدبيگی عنوان کرد: نكاتی كه در زمينه شدت و مدت زمان انجام فعاليت بدنی ذكر شد در مورد افراد ورزشكار بهدليل اينكه دائماً در حال تمرين كردن هستند و سازگاری كه در اثر فعاليت ورزشی منظم به دست میآورند و كمتر مستعد اين اتفاقات هستند، صدق نمیكند.
وی گفت: ايمنولوژيستهای ورزشی متوجه شدهاند كه حتی يک جلسه فعاليت ورزشی هم میتواند به ارتقای عملكرد سيستم ايمنی كمک كند؛ اما فعاليتهای ورزشی منظم و طولانی مدت قطعاً فوايد بيشتری برای سيستم ايمنی بدن دارد.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/