دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1399 - 00:06
رئیس مرکز تحقیقات خودرو پاک در گفت‌وگو با آنا:

نمونه اولیه خودرو برقی ساخته شد/ از کاهش مصرف سوخت تا افزایش بهره‌وری پیشران الکتریکی

رئیس مرکز تحقیقات خودرو پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر از ساخت نمونه و پلتفرم اولیه خودرو برقی در این مرکز تحقیقاتی خبر داد.
کد خبر : 558603
photo_۲۰۲۱-۰۱-۰۴_۱۳-۳۰-۰۳.jpg

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی در دهه ۸۰ بعد از حدود دو دهه فعالیت به این نتیجه رسید که اگر امور تحقیقاتی را به فعالیت‌های علمی خود اضافه نکند به برخی موفقیت‌ها نمی‌رسد و رسالت دانشگاه تحقق نمی‌یابد؛ بنابراین سال ۸۵ مجوز نخستین مرکز تحقیقاتی در زمینه آب به یکی از واحدهای دانشگاهی داده شد.


اکنون در مجموع بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند. ۱۶۴ مرکز تحقیقاتی از این مراکز در زمینه‌های تحقیقاتی غیرپزشکی از جمله فنی، مهندسی، کشاورزی و ... و ۳۹ مرکز تحقیقاتی در زمینه پزشکی فعال هستند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در ادامه معرفی مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های مرکز تحقیقات خودرو پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با سیامک مسعودی رئیس این مرکز تحقیقاتی گفت‌وگو کرده است.


مسعودی در گفتگو با آنا درباره مرکز تحقیقات خودرو پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر عنوان کرد: این مرکز با هدف تحقیق و دستیابی به تکنولوژی خودروهای برقی و انرژی‌های نو سال 1397 موفق به اخذ مجوز فعالیت از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی شد.


رئیس مرکز تحقیقات خودرو پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی ابهر افزود: مأموریت این مرکز، امکان‌سنجی و مطالعه درباره انرژی‌های نو و پیاده‌سازی آن در مناطق مختلف جغرافیایی است به این معنا که مطالعات در زمینه امکان نصب و راه‌اندازی مزارع پنل‌های خورشیدی و میزان بهره‌وری آنها به‌عنوان گام نخست در پیاده‌سازی نیروگاه‌های انرژی پاک در این مرکز انجام می‌شود.


وی اضافه کرد: با توجه به وجود نیروهای متخصص هیئت علمی و دانشجویان مقطع ارشد در رشته مهندسی برق و مهندسی مکانیک، خودروهای برقی نیز در دستور کار مطالعات و بررسی‌های مرکز قرار دارد که این مطالعات شامل ساختار مکانیکی و پیشران برقی در این خودروها است.


مسعودی اظهار کرد که نمونه و پلت فرم اولیه خودرو برقی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر ساخته شده و مطالعات روی بهینه‌سازی قسمت‌های مختلف آن ادامه دارد. این مطالعات در زمینه بازگشت انرژی در خودرو، کاهش میزان مصرف سوخت به کمک ذخیره و مصرف انرژی الکتریکی و افزایش بهره‌وری پیشران الکتریکی در خودرو انجام می‌شود.


نصب تونل‌های ضدعفونی‌کننده برای مبارزه با کرونا


رئیس مرکز تحقیقات خودرو پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی ابهر مطرح کرد: در زمینه انرژی‌های پاک با همکاری اداره گاز، تحقیقات در زمینه نصب و بهره‌برداری از توربواکسپندرها در خطوط انتقال فشار قوی گاز انجام شده که در صورت تفاهم با شرکت گاز و تأمین بودجه مورد نیاز، این طرح قابل پیاده‌سازی بوده و به‌منظور دستیابی به اهداف موردنظر، تعاملاتی با شرکت‌های برق منطقه‌ای و شرکت گاز منطقه صورت گرفته است.


این مسئول خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات خودرو پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی ابهر تاکنون مطالعات مفیدی در زمینه اهداف خود انجام داده و امیدواریم در آینده با گسترش روابط با مراکز تحقیقاتی سراسر کشور، بتواند به‌دور از موازی‌کاری، روی اهداف خاصی متمرکز شده و نتایج قابل قبولی به دست آورد.


مسعودی درباره فعالیت مرکز تحقیقات خودرو پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی ابهر در دوران کرونا تشریح کرد: در این دوران مرکز فعال بوده و تونل‌های ضدعفونی‌کننده برای مکان‌های مختلف طراحی و نصب کردیم. در این زمینه، جلساتی با مسئولان در حسینیه اعظم زنجان برگزار شد؛ اما در نهایت با توجه به اعمال محدودیت در برگزاری مراسم مذهبی، توافق نهایی حاصل نشد.


وی تبیین کرد: بدون شک استفاده از انرژی دانشجویان در پیشبرد اهداف مرکز تحقیقاتی می‌تواند بسیار مؤثر باشد. بر همین اساس و در گام نخست در دو سال گذشته سعی بر این بوده تا به‌عنوان اولویت نخست، دانشجویان پروژه‌ها و پایان‌نامه‌های خود را در راستای اهداف مرکز تحقیقاتی اخذ کنند. برای این منظور، استادان متخصص پروژه‌های کاربردی و مناسبی را پیشنهاد داده و دانشجویان را راهنمایی می‌کنند تا به نتایج مطلوبی برسند.


انجام مطالعات برای امکان‌سنجی و پیاده‌سازی مزارع پنل خورشیدی


رئیس مرکز تحقیقات خودرو پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی ابهر درباره همکاری با کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی در بوشهر توضیح داد:  جلسات بسیار مفید و روشن‌کننده‌ای برگزار شده و بدون شک برگزاری مداوم این جلسات در همکاری مراکز تحقیقاتی بسیار مؤثر خواهد بود.


مسعودی ادامه داد: آشنایی مسئولان مراکز تحقیقاتی و اشتراک‌گذاری تحقیقات و داشته‌هایشان، گامی بسیار مهم در سرعت بخشیدن به فعالیت‌های همه مراکز بوده و در زمینه انرژی‌های نو، مطالعات کاملی درباره امکان‌سنجی و پیاده‌سازی مزارع پنل خورشیدی صورت گرفته است.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب