انتخاب دقیق و عروسی آسان، عامل ازدواج ماندگار/ آلودگی جنسی تا 80 درصد منجر به طلاق میشود
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا استاد ممتاز دانشگاه تهران در برنامه «بدون توقف» که 29 دیماه از شبکه سه سیما پخش شد با اشاره به اینکه ازدواج ماندگار دو مرحله دارد؛ انتخاب دقیق و عروسی آسان عنوان کرد: ازدواج مدرن و سنتی مهم نیست، هر ازدواجی که تأکید بر انتخاب دقیق داشته باشد موفق است، چراکه پدیدههای رفتاری در فرایند شناختی بدون کششهای نفسانی مشخص میشود.
«غلامعلی افروز» در برنامه «بدون توقف» تصریح کرد: اینکه من تأکید دارم دختر و پسر برای ازدواج باید حداقل 10 جلسه 14 ساعته در معرض مشاهده مستقیم یکدیگر باشند دلیل دارد، چون چرخه زیستی آقا و خانم در این 10 هفته متفاوت میشود و به ویژه آقایان متوجه میشوند که چه زمانی همسرشان نیاز به مراقبت و حمایت بیشتری دارد، من نظرم این است که اگر حتی میخواهند صیغه محرمیت بخوانند حداکثر یک هفته قبل از عقد رسمی باشد.
وی ادامه داد: حالا اگر افراد در یک میزان ساعت خاص و در موقعیتهای مختلف در معرض برخورد با یکدیگر قرار بگیرند دیگر نمیتوانند برای هم نقش بازی کنند و اختلالات شخصیتی در موقعیتهایی پدیدار میشود، حالا یا موقعیتهایی پیش میآید یا باید پیش بیاورید تا واکنش طرف مقابل را در آنجا ببینید، چراکه در همین فرآیند شناخت، افراد باید بیاموزند که مَنیتها را کنار بگذارند.
استاد ممتاز دانشگاه تهران با اشاره به اینکه طرفین باید در هر موقعیتی یکدیگر را ببینند، گفت: اگر فردی وسواس دارد، به کسی اعتماد نمیکند، شکاک است باید درمان شود، پدیدههای رفتاری در فرایند شناخت مشخص میشود، برخی میگویند خوب افراد در این موقعیتها نقش بازی میکنند، نظر من این است که اتفاقا همسری نقش است و اگر فردی بتواند همیشه این نقش همسر خوب را بازی کند بسیار زیباست.
این روانشناس در پاسخ به این سؤال که «ازدواجهای مدرن موفقترند یا سنتی» عنوان کرد: ازدواج ماندگار دو مرحله دارد انتخاب دقیق و عروسی آسان، هر ازدواجی که تأکید کند بر انتخاب دقیق و اینکه در موقعیتهای مختلف مشاهده طبیعی که بهترین مشاهده است روی رفتار فرد انجام شود ازدواج مناسب است حالا میخواهد نگاه سنتی بر آن حاکم باشد یا مدرن، هر نگاهی معطوف به آن باشد موفق میشود.
افروز با اشاره به اینکه 80 درصد ازدواجهای مدرن در آمریکا بعد از دو سال منجر به طلاق میشود، افزود: در ایران نیز این رقم به بالای 50 درصد رسیده، هر ازدواجی در جهان اگر نگاه و تأکیدش بر شناخت بیشتر، عدم تعجیل در ازدواج باشد و اینکه اگر به جمعبندی رسیدید و یقین پیدا کردید که با آن فرد به آرامش میرسید وارد ازدواج شوید این ازدواج موفق است. اما اگر کششهای نفسانی و شهوت بر فرآیند شناخت حاکم باشد شناخت مغفول خواهد ماند، خانوادهها باید دقت کنند فرد با رهایی از کششهای نفسانی بتواند در یک بستر منطقی و عقلانی شناخت لازم را حاصل کند.
این کارشناس مسائل خانواده در ادامه یادآور شد: پدران و مادران نیز باید یک چتر آرامشبخشی را روی سر جوانان نگه دارند تا یکدیگر را بشناسند، من تأکیدم این است که فرایند شناخت با هدف خاصی صورت میگیرد، هدف غایی ازدواج رسیدن به آرامش و خوشبختی است، فرزند و دیگر مسائل از نتایج قهری ازدواج است، ازدواج یک مسیر است مقصد نیست، برای همین باید ببینیم فردی که انتخاب کردیم میتواند به من آرامش دهد، باید بدانیم که مؤلفههای آرامشگری چیست و ما به دنبال چه صفات و خصایصی هستیم؟ به چه رگههایی باید دقت کرده و با ذرهبین آنها را دنبال کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: این هماندیشی حتی در باورهای عرشی، اخلاقی و دینی هم هست و در همه جای دنیا هم وجود دارد، یعنی حتی در باور عرشی هم باید با هم هماندیشی داشته باشیم و به اصطلاح هم کفو باشیم، اینجا هم باید این باورهای عرشی چک شوند. باید اشاره کنم در جهان ازدواجهایی که قبل از ازدواج طرفین آلودگی جنسی داشتند 80 درصد و در ازدواجهایی که یکی از طرفین آلودگی جنسی داشته تا 50 درصد با طلاق مواجه شده است.
افروز در ادامه یادآور شد: در ازدواجهایی که دختر و پسر هیچ کدام آلودگی جنسی ندارند و طهارت نفسانی دارند طلاق زیر یک درصد است، اما در این مورد تجسس لازم نیست در مسیر و فرایند شناخت صحیح همه این موارد مشخص میشود، بنابراین نباید اینگونه باشد که فرد هنوز از ارتباطات قبلی خود نبریده وارد فرایند شناخت با شخص دیگری شود.
رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی پیشرفت در پایان در خصوص اینکه ازدواج مدرن یا سنتی، اظهار کرد: سنت یعنی روش و سبک زندگی، پاسخ من این است که وقتی پیامبر خدا(ص) برای ازدواج دخترش از خودش نظرخواهی میکند این به چه معناست؟ سنت رسول خدا(ص) این است که پدر و مادر و اطرافیان میتوانند معرفی کنند و نظر دهند ولی حق انتخاب با خود دختر و پسر است، ما میتوانیم موقعیت ایجاد کنیم در دورهمی و مهمانی جوانان را با هم آشنا کنیم و این فرصت را ایجاد کنیم تا انتخابهای بهتری داشته باشند و فرصت انتخاب را با نظارت و حمایت به آنها بدهیم ولی انتخاب نهایی با خود فرد است.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/