دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1399 - 12:18
استاد حوزه و دانشگاه:

کامل‌ترین نوع عبادت در شخصیت حضرت زهرا(س) متجلی شده است

استاد حوزه و دانشگاه گفت: از آنجا که هدف از خلقت انس و جن عبادت خداوند بوده، کامل‌ترین نوع عبادت یا عبادت اتَمّ و اَکمل در وجود مقدس و شخصیت ملکوتی حضرت زهرا(س) متجلی شده است.
کد خبر : 557779
WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.15.37.jpeg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، زهره شیخ‌حسینی در هفتمین جلسه نشست هم‌اندیشی مجازی ویژه بانوان دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان اصفهان به تشریح ابعاد شخصیتی حضرت زهرا(س) پرداخت.


وی به ذکر بلندای شخصیت حضرت زهرا(س) پرداخت و با اشاره به حدیث قدسی «لوْلاكَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاكَ، وَ لَوْلا عَلِىٌّ لَما خَلَقْتُكَ، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُكُما» اظهار کرد: مطابق این حدیث که در آن به آیات قرآن استناد شده است، هدف از کل خلقت حضرت زهرا(س) و ذریه پاک و مطهر ایشان بوده که به بهترین شکل در وجود انسان کامل تجلی می‌یابد و برخی مفسران می‌فرمایند از آنجا که هدف از خلقت انس و جن عبادت خداوند است، کامل‌ترین نوع عبادت یا عبادت اتَمّ و اَکمل در وجود مقدس و شخصیت ملکوتی حضرت زهرا(س) متجلی شده است.


این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به الگوگیری از زندگی و شخصیت این بانوی مکرمه اسلام ادامه داد: در زندگی به‌دنبال یک زندگی سالم توأم با آرامش و لذت‌های پایدار برای رسیدن به قرب الهی هستیم و زندگی حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای ماست. سوره‌های متعددی در خصوص ایشان مانند سوره کوثر و سوره انسان نازل شده است.


شیخ‌حسینی بیان کرد: داستانی که در سوره انسان ذکر می‌شود، داستان بیماری حسنین(ع) است که حضرت برای سلامتی آنها نذر می‌کنند که سه روز روزه بگیرند و در این سه روز وقت افطار غذای خود را به مسکین و یتیم و اسیر می‌دهند. نکته مهم در این اتفاق این است که از غذایی که خود به آن نیاز داشتند و آن را دوست داشتند، انفاق می‌کنند.


وی اضافه کرد: خداوند می‌فرماید «هرگز به برّ و نیکی نمی‌رسید مگر از آنچه دوست دارید، انفاق کنید»، برداشت ما از این آیه گذشتن حضرت زهرا(س) و خانواده ایشان از منیّت و خودخواهی به‌خاطر رضای خداوند است. خودخواهی و خودبینی بزرگ‌ترین بلای بشر امروز است و اگر ما این یک نکته را از ایشان فرابگیریم و منیّت‌ها را از خود دور کنیم، بسیاری از مشکلات بشر حل می‌شود.


این استاد حوزه و دانشگاه با توجه به مشکلات خانوادگی برخی زوج‌های جوان به اخلاص و کسب رضای خداوند اشاره کرد و توضیح داد: در جامعه امروز خانواده‌های فروپاشیده را زیاد می‌بینیم. اگر این زندگی‌ها را مطالعه کنید، می‌بینید یکی یا هر دو زوج دچار خودبینی و خودخواهی شده‌اند؛ زیرا ذائقه افراد به سمت لذت‌های آنی و لحظه‌ای کشش پیدا کرده است. درصورتی که در زندگی این الگوی آسمانی گذشتن از لذت‌های لحظه‌ای لوجه‌الله برای قرب به خدا دیده می‌شود.


شیخ‌حسینی عنوان کرد: نکته اینجاست که وقتی کاری لوجه‌الله شد، فرد انتظار تشکر و قدردانی از دیگری به جز خدا ندارد؛ زیرا قائل به این است که خداوند بصیر و علیم است؛ بنابراین اگر کاری برای خدا باشد، عامل به آن منتی بر دیگران نمی‌گذارد و خداوند می‌فرماید ای کسانی که ایمان آوردید، صدقات خود را با منت و آزار باطل نکنید. پس تا اینجا به دو الگو از شخصیت این بانوی بزرگوار رسیدیم؛ نخست مهارت انفاق و دوم خدامحوری و اخلاص در نیت و عمل که این دو کلید رسیدن به همه‌ زیبایی‌های عالم است.


رمز الگوشدن و برتری حضرت زهرا(س) چیست؟


این استاد حوزوی با تأکید بر خدامحوری حضرت زهرا(س) گفت: خدامحوری سبب می‌شود انسان همه مراحل زندگی‌اش را با نشاط و موفقیت پیش ببرد. انسانی که خدامحور باشد به حقایق پشت پرده خلقت دست پیدا خواهد کرد. حضرت زهرا(س) در همه ابعاد معنوی و خانوادگی در عبادت، در همسری و مادری و محبت به فرزندان، دختربودن برای پدر که به ام‌ابیها مشهور بودند و در جنبه‌های اجتماعی، در ولایتمداری، در زن‌بودن و سایر جنبه‌ها اَحسَن بودند، نه حُسن و این رمز الگوشدن و برتری این بانوی بزرگوار است که ان‌شاءالله همه ما با تأسی به ایشان جنبه‌های مختلف زندگی خود را رشد دهیم.


باید از سیره و سبک زندگی حضرت زهرا(س) و به‌ویژه ولایتمداری ایشان الگو بگیریم


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان  هم در این جلسه با تسلیت به حاضران و دانشگاهیان با اشاره به شخصیت فراجنسیتی خیرالنساءالعالمین خاطرنشان کرد: به تعبیر علامه جعفری حضرت زهرا(س) الگویی فراجنسیتی برای زنان و مردان مسلمان است و ما باید با تأسی به ایشان از سیره و سبک زندگی حضرت و به‌ویژه ولایتمداری ایشان الگو بگیریم.


حجت‌الاسلام عباسعلی حیدری ادامه داد: در حدیث کساء می‌خوانیم که خداوند این بانوی بلندمرتبه را محور معرفی اهل بیت(ع) قرار می‌دهد. آنجا که می‌فرماید «هم اهل بیت النبوه و معدن الرساله؛ هم فاطمه و ابوها و بعلها و بنوها» و سپس خداوند به عزت و جلال سوگند می‌خورد و می‌فرماید «من نیافریدم آسمان‌های برافراشته و زمین گسترده شده و ماه تابان و خورشید درخشان و فلک چرخان و دریاهای روان و کشتی‌های در جریان را خود مگر به خاطر محبت و دوستی اهل بیت» که این حدیث به تنهایی عظمت و بزرگی جایگاه حضرت فاطمه(س) را نشان می‌دهد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب