دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
درخشان در گفتگو با آنا:

جوانگرایی غیراصولی به حرفه مربیگری کمک نکرد/ فاجعه، سپردن مسئولیت به مربیان فاقد مدرک است

سرمربی تیم فوتبال گفت: جوانگرایی در مربیگری به صورت غیراصولی به این حرفه آسیب زده و باعث سوختن استعدادها شده است.
کد خبر : 557563
_MID1548.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، جوانگرایی در مربیگری این فصل لیگ برتر فوتبال ایران بیش از فصول گذشته انجام شده ولی با گذشت چندین هفته از آغاز مسابقات، عملکرد مربیان جوان به‌گونه‌ای بوده که برخی از آنها برکنار شده‌اند، عده‌ای دیگر در خطر اخراج قرار دارند و موفقیت‌ها بسیار اندک بوده است.


تصمیمات عجولانه آفت مربیگری در فوتبال


حمید درخشان در خصوص جوانگرایی در سرمربیان تیم‌های لیگ برتر فوتبال به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: بعضی وقت‌ها تصمیمات عجولانه‌ای گرفته می‌شود که ضرر و آفت آن بر پیکره فوتبال وارد می‌شود. مسلماً جوانگرایی در فوتبال امر بسیار خوبی است ولی باید اصولی و منطقی باشد. به عنوان مثال ما در فوتبال، بازیکن 16، 17 یا 18 ساله‌ای را 20 دقیقه وارد زمین می‌کنیم و او یا عملکرد خوبی دارد یا اینکه نیاز به زمان بیشتری دارد تا در تیم جا بیفتد ولی در مربیگری شرایط کاملاً متفاوت است.


متهم به ضد جوانگرایی شده‌ایم


وی افزود: وقتی که فردی می‌خواهد وارد جرگه مربیگری شود، باید دوره‌های لازم را طی کند و مدارک مربوط به این حرفه را به دست آورد. اگر به مربیانی که تجربه‌ای ندارند اعتماد شود، آنها خودشان را می‌سوزانند. جالب اینکه وقتی درباره اصول صحیح مربیگری حریف می‌زنیم متهم به مخالفت و ضد جوانگرایی می‌شویم ولی مربیگری این نیست که فردی به‌واسطه شهرت یا موارد دیگر بتواند هدایت تیمی را برعهده بگیرد. مدارکی که از سوی فیفا و AFC تعریف شده روی حساب و کتاب بوده تا مربیان با یافتن دانش و آگاهی لازم روی نیمکت تیم‌ها بنشینند.


انتخاب راه غلط از سوی مربیان جوان


وی یادآور شد: معمولاً در تمام دنیا بازیکنان وقتی فوتبالشان در مستطیل سبز تمام می‌شود، در کلاس‌های مختلف حضور پیدا می‌کنند، پس از اخذ مدارک لازم، آرام آرام وارد چرخه مربیگری می‌شوند و در کنار مربیان باتجربه کسب تجربه خواهند کرد تا بتوانند به مرور زمان در امر مربیگری موفق شوند ولی با مهره‌سوزی‌هایی که می‌شود، بسیاری اتفاقات رخ می‌دهد که اصلاً جالب نیست. مهم‌تری آن وداع همیشگی افراد مستعد با دنیای مربیگری است چون راه را غلط انتخاب کرده‌اند.


نیاز به تخصص در مربیگری


سرمربی پیشین تیم پرسپولیس خاطرنشان کرد: جالب اینکه پیش از این بازیکنانی که در رده‌های ملی حضور داشتند و معروف بودند، در امر مربیگری وارد می‌شدند و البته که اتفاق خاصی رخ نمی‌داد و بیشتر آنها با مشکل مواجه می‌شدند. در حال حاضر اتفاق جالب‌تری که رخ داده این است که برخی افراد بدون کارنامه موفقی در بازیکنی فوتبال وارد حرفه مربیگری می‌شوند و مسلماً چنین اتفاقاتی لطمه‌های زیادی به فوتبال ما وارد می‌کند. تخصص در مربیگری نیاز مبرم به فعالیت در این حرفه است که فقدان آن در مربیان جوان قابل وضوح است و این عزیزان باید دانش فنی و تجربی خود را به مراتب بالا ببرند تا موفق شوند و به جای خروج زودهنگام از چرخه در این عرصه ماندگار شوند.


فاصله لیگ‌های برتر و آزادگان


وی یادآور شد: بسیاری می‌گویند بین سرمربیگری در لیگ برتر و لیگ دسته یک آزادگان هیچ تفاوتی وجود ندارد. من اصلاً چنین موضوعی را قبول ندارم چون بسیاری از مربیانی که موفق شدند تیمشان را به لیگ برتر برسانند، یا در کمتر از 10 هفته برکنار شده‌اند یا اگر تا پایان فصل هم حضور داشتند، تیم‌شان در آستانه سقوط بوده یا اینکه کلاً سقوط کرده است. نباید چشمان خود را به واقعیت‌ها ببندیم. اگر کاری انجام می‌دهیم باید تعریف مشخصی داشته باشد و تصمیمات عجولانه به فوتبالمان لطمه می‌زند.


مدیران باشگاه‌ها بدون تمرکز تصمیم نگیرند


درخشان خطاب به مدیران باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال بیان کرد: به نظرم مدیران باشگاه‌ها باید کاملاً اصولی و منطقی تصمیم بگیرند. آنها نباید بدون تمرکز و بررسی، انتخاب‌های غلطی داشته باشند چون هم به سرمایه تیم‌شان لطمه می‌زنند و هم اینکه آن مربی را می‌سوزانند چون از مسیر صحیح وارد فوتبال نشده است. مدیران نیاز دارند با تحقیقات بیشتر از افرادی استفاده کنند که در مربیگری کارنامه موفقی داشتند یا اینکه سلسله مراتب را به طور کامل سپری کرده و با دست پر وارد مربیگری شده‌اند. با تصمیمات غلط، فوتبال درجا زده و عقب‌تر رفته‌ایم.


انتخاب سرمربیان بدون مدرک خود فاجعه است


وی در خصوص اینکه برخی مربیان بدون داشتن مدرک مربیگری و حضور در نشست خبری، سرمربی تیمی شده‌اند، عنوان کرد: این دیگر خود فاجعه است. بالاترین اشتباهی که می‌تواند از سوی باشگاهی صورت بگیرد ولی این اتفاق تلخ در فوتبال ما رخ می‌دهد. من متوجه نمی‌شوم که چگونه می‌شود افرادی سرمربیگری تیمی را قبول کنند بدون آنکه دارای مدرک لازم برای نشستن روی نیمکت و حضور در نشست‌ها خبری باشند. تصمیمات کیلویی باعث شده فوتبالمان آسیب ببیند و از رسانه‌ها خواهش می‌کنم که بیشتر کمک کنند تا بتوانیم در مربیگری موفق‌تر باشیم و فوتبال باشگاهی و ملی ایران آسیب نبیند.


آب در هاون می‌کوبیم


درخشان با اشاره به این موضوع که باید قانون را درست اجرا کنیم، تصریح کرد: نباید در اجرای قانون هیچ‌گونه استثنایی قائل شد. عزیزانی که دوست دارند سرمربی شوند، باید با دست پر وارد این کار شوند. روی نیمکت نشستن ضوابط و سلسله مراتب مشخصی دارد. سازمان لیگ با کمک فدراسیون فوتبال مانع ورود افرادی به مربیگری شود که نتوانسته‌اند دوره‌های لازم را طی کنند. اگر نتوانیم کارها را درست و منطقی و بر اساس لیاقت‌ها انجام دهیم، دور خودمان چرخیده‌ایم و به اصطلاح آب در هاون می‌کوبیم.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب