هیچگاه دایره مربیگری در فوتبال ایران بسته نبوده است/ سیر نزولی داریم و صرفاً میدویم تا زنده بمانیم
گروه ورزشی خبرگزاری آنا؛ حمیدرضا نقیبی: تغییر نسل مربیان فوتبال ایران هر ساله بیشتر از قبل حس میشود. البته که نیاز تیمها استفاده از مربیان جدیدی است که افکار نوینی دارند. در همین رابطه با مجید جلالی که یکی از مربیان خوشفکر فوتبال ایران محسوب میشود، دقایقی همکلام شدیم که در ادامه خواهید خواند.
آنا: دیدگاه شما در خصوص تغییر نسل فوتبال ایران چیست؟
جلالی: این یک قواعدی است که باید انجام شود. به نظرم فدراسیون فوتبال باید با مربیان جوان همکاری کند و به آنها مهلت دهد تا بتوانند به مرور زمان کلاسهای مربیگری را پشت سر بگذارند و تیمهایشان را موفق کنند. به نظرم تعامل بهترین راه برای پیشرفت مربیگری در فوتبال ایران است. مربیان جوان در طول زمان میتوانند مدارک مربیگری حرفهای را به دست آورند و وقتی که تمامی کارهای مربوط به تیمشان را انجام میدهند، نباید سختگیری زیادی برای نشستن آنها روی نیمکت تیمشان گرفته شود. بهتر است به آنها فرجه زمانی داده شود تا بتوانند موفق به اخذ مدارک معتبر شوند.
آنا: حضور مربیان جوان به اعتقاد برخی باز شدن دایره بسته مربیگری در فوتبال ایران بوده است، نظر شما چیست؟
جلالی: من معتقدم هیچگاه دایره مربیگری در فوتبال ایران بسته نبوده است. در بین 10 تا 15 سال اخیر هر ساله مربیان جدیدی به فوتبال ایران معرفی شدند. پس هیچگاه نباید به این نکته اشاره کنیم که مسیر برای مربیان جدید بسته بوده است. اتفاقاً مربیان جوان و با استعدادی به فوتبال ایران وارد شدهاند و قطعاً میتوانند اتفاقات بسیار بزرگی را رقم بزنند.
آنا: با ورود مربیان جوان کار برای مربیان باتجربه سختتر میشود یا تأثیری به حال آنها ندارد؟
جلالی: اشکالی که هست این است که ما نباید مربیان جوان را به حال خودشان رها کنیم. یکسری قواعد میگذاریم ولی برای رسیدن به این قواعد کار خاصی انجام نمیشود. کلاسهای مربیگری در کنار نشستن روی نیمکت باشگاههای بزرگ، سازنده و مفید است. استعداد مربیان باید بهروز باشد و از میدان دادن به جوانها کسی ضرر نمیکند اما زمانی میتوان از نیروی جوانی به بهترین شکل استفاده کرد که تجربه نادیده گرفته نشود. مسلماً مربیانی که سالیان زیادی است مربیگری میکنند، از حضور روی نیمکت تیمهای مختلف تجربیات ارزندهای به دست آوردهاند.
آنا: مربیانی که در برههای تیم ندارند، باید چه کارهایی انجام دهند تا بتوانند در این عرصه پیشرفت کنند و دیده شوند؟
جلالی: من واقعاً در مقاطعی که تیم ندارم، خودم را بازسازی میکنم و این موضوع را به دیگر همکارانم توصیه میکنم. سال گذشته که شرایط فراهم بود با هزینه شخصی دو هفته به بارسلون رفتم و از نزدیک اموری که باعث میشود این باشگاه همواره یکی از بهترینهای دنیا باشد را از نزدیک بررسی کردم. امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا شرایط فراهم نبود ولی از طرق دیگر تلاش میکنم تا اطلاعاتم به روز باشد تا زمانی که برای تدریس به کلاسهای مربیگری میروم، بتوانم مطالب گسترده و نوینی برای ارائه به مربیان جوان داشته باشم. این موضوع برای آنکه بتوانیم رقابت مناسبی با مربیان جوان داشته باشیم و همپای آنها پیشرفت کنیم، نیاز است.
آنا: بسیاری معتقدند فوتبال ایران در سراشیبی قرار گرفته و سیر صعودی ندارد، نظر شما چیست؟
جلالی: اینکه مسلم است. فوتبال ما در مسیر پیشرفت نیست. متأسفانه در حال سقوط هستیم و به نظرم دلیل آن این است که پارامترهای منجر به پیشرفت را نداریم. در مورد مربیان جوان باید سرمایهگذاری مناسبی داشته باشیم. وقتی که نیروی انسانی قصد پیشرفت دارد و به سمت یادگیری حرکت میکند، نیاز به حمایت همهجانبه دارد. نباید انتظار داشته باشیم یک مربی پس از حضور 10 روزه سر کلاس بتواند بلافاصله موفق باشد. مربیگری فرآیند مشخصی دارد و البته با وجود استعدادهای زیادی که داریم، اگر بتوانیم پارامترهای پیشرفت را فراهم کنیم، قطعاً مسیر فوتبال ایران به جای سقوط، صعود میکند.
آنا: برای پیشرفت بازیکنان و تیمها چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟
جلالی: متأسفانه هر ساله سیر نزولی داریم چون برنامهریزی مشخص و تلاش لازم برای ساخت نیروهای جدید صورت نمیگیرد. بازیکن، مربی و داور برای آنکه بتواند پیشرفت کند، نیاز به شرایط مناسب دارد. من هفته گذشته در استان خراسان جنوبی در کلاس مربیگری تدریس میکردم و جوانان بسیار مستعدی در این کلاس حضور داشتند اما حرف بیشتر آنها این بود که برای حضور در کلاسهای مقاطع بالاتر نیاز به سرمایه است که آنها چنین موجودی ندارند. برای همین ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم پیشرفت مناسبی در عرصه پرورش مربی، بازیکن و داور داشته باشیم.
آنا: افزایش تورم آسیبهای زیادی به رشد فوتبال زده است، به نظرتان چگونه میتوان با چنین معضلی برخورد کرد؟
جلالی: نهتنها در فوتبال که در تمام ابعاد زندگی رشد تورم لطمات زیادی به جامعه زده است. برای آموزش و توسعه نیروی انسانی باید سرمایهگذاریهای مناسبی انجام شود ولی وقتی هزینههای زندگی لجامگسیخته بالا میرود، نباید توقع پیشرفت داشته باشیم. صرفاً همه میدوند تا زنده بمانند. اگر میخواهیم در فوتبال و دیگر عرصههای زندگی شاهد پیشرفت باشیم، باید ترمز تورم کشیده شود تا آرامش مالی به زندگی بازگردد.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/