دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حسینی‌کیا در گفت‌وگو با آنا:

نظام مالیاتی فعلی نفس تولید را گرفته است/ سیاست‌های مالیاتی تولید را به تعطیلی می‌کشاند

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: برای کنار گذاشتن منابع حاصل از نفت لازم است مالیات اخذ شود؛ اما نظام مالیاتی فعلی به‌شدت علیه تولید است و این مالیات‌ها نفس صنعت را گرفته‌اند. 
کد خبر : 557562
t3.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید نام‌گذاری شد اتفاقی که در سایه اعمال تحریم‌ها می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی باشد.


بر این اساس صنایع در جهش تولید نقش بسزایی ایفا می‌کند هرچند طبق بررسی‌‌های به عمل آمده از قوانین موجود، این اقدام به‌تنهایی برای جهش تولید کافی نیست. از این رو اصلاح قوانین موجود و همچنین همکاری دولت و مجلس می‌تواند بسیار موثر واقع شود.


در همین راستا خبرگزاری آنا به گفت‌وگو با سید جواد حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پرداخته است.


وی با بیان این که صنایع با توجه به ظرفیتی که دارند در جهش تولید موفق عمل نکردند، می‌گوید این بخش نیازمند حمایت دولت و مجلس است. صنایع کشور قادر به اجرا فرمایش مقام معظم رهبری نبودند. بنابراین جهش به معنای واقعی در حوزه صنایع رخ نداد. ظرفیت این بخش تولیدی کشور بیش از این است و نیازمند اختصاص منابع بانکی به سمت تولید و اشتغال است.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌افزاید مجلس و دولت در جهت‌دهی نقدینگی جامعه به سمت تولید و اشتغال موفق نبودند. اگر به معنای واقعی در بخش تولید، جهش رخ می‌داد مانند زنجیره مشکلات در حوزه اشتغال‌زایی، بیکاری و ازدواج رفع می‌شد.


به گفته حسینی‌کیا در حال حاضر دموکراسی اداری و قوانین مزاحم و سخت‌گیرانه موجود در کشور یک مانع جدی برای صنایع در کشور است. بانک‌ها به جای حمایت از صنعت، این بخش را سرکوب می‌کنند. در همین راستا مجلس شورای اسلامی اقدام به غیر معتبر اعلام کردن تقریباً 400 قانون ناکارآمد در بخش تولید کرده است.


وی به نقش مالیات در کارکرد صنایع اشاره کرد و می‌گوید برای کنار گذاشتن منابع حاصل از نفت لازم است مالیات اخذ شود؛ اما نظام مالیاتی فعلی به‌شدت علیه تولید است و این مالیات‌ها نفس صنعت را گرفته‌اند.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در رابطه با کاهش مالیات صنایع از 25 به 20 درصد می‌افزاید این اقدام کمیسیون اقتصادی، بسیار ارزشمند است. هزینه‌های بخش تولید با توجه به شرایط تحریم‌ها افزایش پیدا کرده بنابراین مالیات باید به نفع تولیدکننده کمتر شود.


حسینی‌کیا در خصوص اختصاص بودجه در جهت تحقق جهش تولید در صنعت برای سال 1400 معتقد است بودجه به میزان لازم برای این امر در نظر گرفته نشده چرا که منابع مالی کافی برای بودجه سال آینده وجود ندارد. مجلس تلاش کرده به میزانی که امکان‌پذیر است بودجه به این بخش اختصاص یابد.


وی در رابطه با مانع‌تراشی دلالان برای اجرا پروژه نورد گرم توسط فولاد مبارکه نیز می‌گوید توسعه صنعت فولاد به عنوان یک صنعت مادر در دستور کار مجلس است. با توجه به این که در بحث فولاد مجلس مصوباتی را برای اصلاح این بازار تصویب کرده است در رابطه با این پروژه و اقدامات دلالان نیز فولاد مبارکه مستندات خود ارائه کند مجلس آماده ورود به این موضوع است. نباید تولید کشور را به دلایل غیرکارشناسی و بعضاً سیاسی به تعطیلی کشاند.


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب