دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

صفرتاصد رزمايش پيامبر اعظم(ص)/ پیام موشک‌های جدید فراصوت و بالستیک ایران به جهان

رزمايش «پيامبر اعظم» با هدف نشان دادن قدرت بالای نظامی ایران به جهانیان برگزار شد و طی آن دستاوردهای جدید نیروهای مسلح از جمله موشک‌های هایپرسونیک در معرض آزمایش قرار گرفتند.
کد خبر : 557457
252269.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ظهر جمعه، ٢۶ دی ماه خبر برگزاری پانزدهمین مرحله از سلسله رزمایش «پیامبر اعظم» توسط پایگاه اطلاع‌رسانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر خبرگزاری‌ها منتشر شد؛ اما این خبر با توجه به تنش‌های اخیر ایجاد شده میان جمهوری اسلامی و آمریکا و رژیم صهیونیستی ابعاد جدیدی داشت. شاید به دلیل همین اتفاقات رخ‌داده‌ در هفته‌ها و ماه‌های اخیر توجه رسانه‌ها و البته کاربران شبکه‌های اجتماعی بیش از پیش به این رزمایش و ابعاد مختلف آن جذب شد.


در این رزمایش پس از کشف موقعیت ناوهای متخاصم دشمن فرضی توسط سامانه‌های اطلاعاتی نیروی هوافضای سپاه، موشک‌های بالستیک دوربرد کلاس‌های متنوع از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری اهداف منظور رزمایش در شمال اقیانوس هند را با موفقیت مورد اصابت قرار داده و منهدم کردند.


رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۵ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله رزمایش‌های سالیانه‌ای است که مرحله نخست آن با اجرای عملیات‌ ترکیبی موشکی و پهپادی و تمرین تهاجم به ارکان دفاعی دشمن به انجام رسید.


مرحله اول رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۵ با شلیک انبوه موشک‌های بالستیک زمین به زمین و اجرای عملیات توسط پهپادهای تهاجمی بمب‌افکن در منطقه عمومی کویر مرکزی ایران برگزار شد.



رونمایی از پهپادهای تهاجمی بمب‌افکن


روز اول برگزاری رزمایش «پیامبر اعظم 15» فرصتی شد برای رونمایی سپاه از پهپادهای «تهاجمی بمب‌افکن» یا به بیان ساده‌تر، «انتحاری». در جریان این رزمایش که با رمز «یا فاطمةالزهرا (س)» آغاز شد، سپاه ترکیبی از موشک‌های زمین به زمین و پهپادهای نسل جدید خود را به نمایش گذاشت.


در ابتدای این رزمایش پهپادهای «تهاجمی بمب‌افکن» سپاه به پدافند دفاعی یا سپر دفاعی دشمن فرضی از همه طرف حمله‌ور شده و موفق به انهدام تمام و کمال این سپر دفاعی شدند. سپس نوبت به موشک‌های بالستیک نسل جدید سپاه رسید تا اقدام به وارد آوردن ضربه بیشتر به دشمن فرضی کنند.


در بخش پهپادی این رزمایش، مدل‌های گوناگون پهپادهای نیروی هوافضای سپاه با ماموریت‌های متنوع مورد استفاده قرار گرفته‌اند. پهپاد «شاهد 141»، «شاهد 161» و «شاهد 129» با پرواز «فوجی» در آسمان منطقه رزمایش با «بمب‌های هوشمند و نقطه‌زن سدید» اهداف خود را با «دقت بالا» منهدم کردند.


مرحله بعدی عملیات پهپادهای سپاه به پهپادهای انتحاری واگذار شد تا با استفاده از «فناوری هوش مصنوعی» سایت‌های پدافندی و شبیه‌سازی شده دشمن را منهدم کنند. پس از حمله پهپادهای تهاجمی بمب‌‌افکن نیروی هوافضای سپاه نوبت به موشک‌های بالستیک نسل جدید این نهاد نظامی در کلاس‌های «ذوالفقار»، «زلزال» و «دزفول» رسید تا پس از شلیک به سمت اهداف تعیین شده، ضرباتی را به دشمن فرضی وارد کنند.


انهدام سایت‌های راداری و موشکی دشمن در رزمایش‌های قبلی سپاه نظیر پیامبر اعظم 14  نیز تمرین شده بود اما تفاوت رزمایش پیامبر اعظم 15 با رزمایش گذشته در استفاده از پهپادهای انتحاری بود که از قرار معلوم هزینه تمام شده‌اش به مراتب کمتر از موشک‌های بالستیک یاد شده است.


از این رو سپاه توان بیشتری برای استفاده از آنها خواهد داشت. کاهش قیمت تمام شده حمله به مواضع دشمن اما از قرار معلوم تنها دلیل سپاه برای استفاده از پهپادهای انتحاری در جریان رزمایش پیامبر اعظم 15 به‌جای موشک‌های «ذوالفقار» و «زلزال» نبود چراکه استفاده از این پهپادها موجبات سردرگمی سامانه‌های دفاعی دشمنان را فراهم خواهد آورد و می‌تواند تخریب گسترده مواضع آنان را به همراه داشته باشد.


نکته قابل توجه آنکه عملیات ترکیبی سپاه در روز اول برگزاری این همایش با استفاده از موشک‌های بالستیک و پهپادها، چیزی شبیه به عملیات محرم بود که در سال 97 برگزار شد. در جریان این عملیات، اهداف گروهک تروریستی داعش در شرق فرات مورد حمله قرار گرفت.



ورود به جمع هایپرسونیک‌ها


در مرحله دوم نوبت به موشک‌های نقطه‌زن سپاه رسید. این نهاد نظامی برای نمایش قدرت نقطه‌زنی موشک‌های نسل جدید خود، اهداف فرضی را «بسیار کوچک‌تر از حالت عادی» ساخته بود تا بیش از پیش قدرت موشکی خود را به رخ کشورهای منطقه و البته جهان بکشاند.


اصلی‌ترین نکته مرحله دوم این رزمایش نه نقطه‌زنی موشک‌ها بلکه ورود سپاه به جمع دارندگان موشک‌های هایپرسونیک بود. موشک‌های هایپرسونیک یا «فراصوت» با توجه به سرعت بالای خود، 5 برابر سرعت صوت، می‌توانند موجبات اخلال در سامانه‌های پدافندی دشمن را فراهم کنند. یکی از خصیصه‌های این موشک‌ها، تغییر شکل دماغه آن از حالت نوک تیز به حالت منحنی است.


یکی دیگر از نشانه‌های ورود سپاه به جمع کشورهای دارنده موشک هایپرسونیک، تغییر در سرِ جنگی موشک‌ها در فاز پایانی به پلاسما یا گداخته است که از آن به‌عنوان نشانه‌ای برای ورود سپاه به جمع کشورهای دارنده موشک‌های بالستیک هایپرسونیک یاد شده است.


در مرحله دوم رزمایش پیامبر اعظم 15، موشک‌های بالستیکی- تاکتیکی در کلاس «ذوالفقار»، «دزفول» و «زلزال» که به سرجنگی‌های قابل هدایت تا لحظه اصابت به هدف با قابلیت اخلال در سامانه‌های راداری مجهز شده بودند، مورد استفاده قرار گرفته و توانستند اهداف خود را منهدم کنند. اخلال و انهدام سامانه‌های پدافندی و سپر دفاع موشکی دشمن فرضی نیز از جمله اقداماتی بود که در جریان این رزمایش صورت گرفت.


مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم 15 شاید بیشترین بازتاب را در این رزمایش داشت. رونمایی سپاه از موشک‌های نسل جدید خود با قابلیت انهدام ناوهای غول‌پیکر هواپیمابر آن ‌هم در شرایط تشدید تنش‌ها میان تهران و واشنگتن و حضور ناوهای آمریکایی در خلیج‌فارس احتمالاً از جمله دلایل توجه قابل تأمل رسانه‌های خارجی به مرحله نهایی این رزمایش بود.


در مرحله نهایی پانزدهمین رزمایش پیامبر اعظم، موشک‌های بالستیک سوخت جامد «سجیل» و موشک‌های سوخت مایع «عماد» و «قدر» از فاصله 1800 کیلومتری اهداف شبیه‌سازی شده ناوهای هواپیمابر و رزم‌ناوهای دشمن در عمق اقیانوس هند را مورد هدف قرار دادند. در یکی از فیلم‌های منتشرشده از این رزمایش، تغییر بردار رانش در موشک بالستیک «سجیل» مشخص است.


و بالاخره اینکه پیام رزمایش‌های انجام‌شده از سوی نیروهای مسلح نشان دادن قدرت دفاعی روزافزون ایران در تولید و تجهیز به هر نوع سلاحی است تا پیام روشنی به هر نوع زورگویی و زیاده‌طلبی به دشمنان و بدخواهان این آب و خاک داده شود.


انتهای پیام/۴١۵١/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب