حذف ایران از جاده ابریشم فضاسازی رسانهای است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره شایعات مجازی درباره حذف ایران از مسیر ریلی جاده ابریشم گفت: در شرایطی که کشورها به دنبال تأمین منافعشان هستند یکی از موضوعاتی که این روزها در عرصه بینالمللی مطرح میشود رقابت برای ایجاد راههای ترانزیتی بهمنظور دسترسی به بازارها و مکانهای تولید بوده، از این جهت رقابت در راهها به یک مبحث جدی تشکیل شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: کشورهای مختلفی در موضوع ترانزیت سرمایهگذاری میکنند اما مزیتهای جغرافیایی کشورمان باعث شده تا نسبت به سایر کشورها در موقعیت ویژه ترانزیتی قرار بگیرد.
وی افزود: این موضوع باعث شده تا ایران به دلیل قرار گرفتن در یکی از نقاط جغرافیایی استراتژیک جهان به محور ترانزیتی پرتردد برای دسترسی به بازارهای شرق آسیا و غرب آسیا تبدیل شود.
عمویی بیان کرد: با توجه به وجود منابع مختلف در اطراف کشورمان، تعدد همسایگان میتواند برای ایران مزیت ترانزیتی و جغرافیایی به عنوان محور تبادلات شرق به دنبال داشته باشد. به همین جهت در بخش عمدهای از نقشههای تاریخی مانند نقشه مارکوپولو و جاده ابریشم، ایران همیشه جزو مسیرهای اصلی و محوری برای تردد بوده است.
وی ابراز کرد: در سالهای اخیر باید توجه داشت که برخی از کشورها تلاش میکنند تا جایگاه مهم جغرافیایی منطقهای ایران را نادیده بگیرند که این به معنای دعوت به مبارزه با طبیعت و جغرافیاست، به همین جهت، چنین تلاشهایی نمیتواند مؤثر باشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: وظیفه نهادهای دولتی مانند وزارت راه و مجلس در این شرایط کمک به تقویت و گسترش مسیر ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: ترانزیت کالا از طریق هوایی، دریایی و زمینی بهصورت جادهای و ریلی برای کشورمان آوردههای اقتصادی دارد که میتواند زمینهساز فراهم شدن اشتغال و بخشی از زنجیره تولید در داخل ایران باشد از این رو باید از فرصتهای موجود بهصورت حداکثری استفاده کنیم.
عمویی تصریح کرد: موقعیت ویژه جغرافیایی ایران ایجاب میکند تا توجه ویژهای به بحث ترانزیت داشته باشیم و جایگاهمان را در بین مسیرهای ترانزیتی موجود ارتقاء دهیم.
وی عنوان کرد: اخباری که در مورد حذف ایران از جاده ابریشم مطرح میشود، فضاسازی رسانهای است و با اینگونه بازیهای رسانهای مزیتهای تجاری و جغرافیایی کشورمان پنهان نمیشود.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: باید بدانیم که هر کشوری تلاشهای خودش را برای دسترسی به بازار غرب و شرق دارد که بعضاً نقشههای مختلفی منتشر میشود، اما از آنجایی که بیانگر تمام واقعیتها نیست، اعتباری ندارد.
وی یادآور شد: ایران در حوزههای جغرافیایی دارای مزیتهای نسبی مانند دسترسی ارزانقیمت زمینی، هوایی و دریایی به شرق و غرب است به همین جهت باید تلاشهای بیشتری برای تبدیل ظرفیتهای بالقوه ترانزیتی، به ظرفیتهای بالفعل صورت گیرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/