خاطرات قرآنی حفظ را برایم شیرین و زیباتر میکند/ موفقیتی که با آرزوی مخفی مادر حاصل شد
گروه استانهای خبرگزاری آنا- سیدحسین طالبی؛ عارفه قربانی حافظ برتر قرآن کریم بهتازگی بهعنوان دانشجوی ترم نخست رشته مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا مشغول به تحصیل شده است.
قربانی از دوران دبستان در فضای قرآنی بزرگ شده و بهدلیل علاقه شدید مادرش به قرآن و ایجاد انگیزه در عارفه، او حفظ قرآن را از ۷ سالگی آغاز کرده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با حافظ برتر قرآن و چگونگی طی مسیر موفقیت در این فعالیت معنوی با عارفه قربانی دانشجوی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا گفتگو کرده است که در ادامه میخوانیم.
آنا: روند حفظ کل قرآن در چه مدت و در چه شرایطی صورت گرفت؟ برای تثبیت آیات حفظشده به چهصورت برنامهریزی و تمرین میکنید؟
قربانی: از مقطع دبستان قرآن را حفظ میکردم؛ اما در ۱۴ سالگی بهمدت یک سال ترک تحصیل کرده و به جامعه القرآن رفتم و حفظ قرآن را در یک سال به پایان رساندم. برای تثبیت قرآن مسابقات واقعاً مؤثر بوده و جدای از فضای رقابتی که بین حفاظ برقرار میشود و واقعاً رقابت سالمی است، حفاظ برای آمادگی در مسابقات این افتخار را پیدا میکنند که چند بار محفوظات خود را مرور کنند؛ البته تثبیت برای هر حافظی برنامه متفاوتی است؛ زیرا از حافظه شنیداری خوبی برخوردار هستم و با گوش دادن زیاد آیات به تسلط میرسم.
آنا: انگیزه اصلی شما برای پرداختن به حفظ قرآن چه بود؟ مشوقان اصلی شما در حفظ چه کسانی بودند و اینکه از چه استادانی بهره بردهاید؟
قربانی: انگیزه جدی نداشتم، انگیزه بعد از ورود به کار و شناختی نسبی به وجود میآید. هیچ کسی آن هم در سن نوجوانی حاضر نیست که دوستان و همکلاسیهای خود را حتی یک روز نبیند، چه برسد به یک سال، البته حافظان قرآن بسیاری هستند که در کنار حفظ یکساله، تحصیل خود را ادامه میدهند؛ اما من جزء آن دسته نبودم، واقعاً آشنایی با چنین برنامهای(حفظ یکساله) از الطاف خدا بوده است.
اصلیترین مشوقم مادرم بود، در دوران دبستان قرآنی داشتیم که همیشه با آن، قرآن را حفظ میکردم، انتهای آن قرآن یک صفحه خالی وجود داشت که مادرم آرزوهای خود را روی آن نوشته بود؛ اما هیچوقت اجازه نداد که من آنها را بخوانم، بعد از اینکه حافظ کل شدم، مادرم اجازه خواندن آرزوهایش را داد. در آن لحظه واقعاً بغض کرده بودم، تنها آرزوی مادرم حافظ کل قرآن شدن من بود، واقعاً از داشتن چنین مادری به خود بالیدم؛ البته به جز مادرم مشوقان دیگری هم داشتم.
آنا: تجربه خاصی در روند حفظ قرآن دارید که برای دیگران و بهویژه علاقهمندان به این حوزه مفید باشد؟
قربانی: هیچوقت، هیچوقت پیشحفظ خود را فراموش نکنید. پیشحفظ به این معناست که هر صفحهای که قرار است در کلاس حفظ شود، شما از قبل تسلط داشته باشید، چه از لحاظ حفظ، چه از لحاظ تجوید و... حتی در دروس دانشگاه هم این مسئله صدق میکند.
هرچقدر قبل از تدریس استاد در درسی آماده باشید، قطعاً موفقتر عمل خواهید کرد. از لحاظ روحی هم انسان باید از تکتک لحظاتی که در محضر قرآن است، استفاده کند. این را زمانی متوجه شدم که از فضای حفظ یکساله دور شدم و به مدرسه رفتم و از آن حال و هوای روحانی و نورانی جدا ماندم.
آنا: فکر میکنید رمز موفقیت شما در حفظ قرآن چه بوده است؟ تأثیر حفظ قرآن بر روحیه، اخلاق و مشی زندگی خود را تا چه حدی و چگونه میدانید؟
قربانی: قطعاً عوامل زیادی در این موضوع دخیل بودهاند؛ اما نمیتوان بهراحتی از معلم خوب داشتن گذر کرد. هر شاگرد بازتاب عملکرد معلم خود است، خواه مثبت خواه منفی، معلم من خانم جوزدانی بیمنت، با حوصله و دقیق همه چیز را مو به مو برای ما توضیح میداد، در هر زمینهای از وی کمک میگرفتیم و همیشه باعث دلگرمی و قوت قلب بوده است.
تأثیرات زیادی داشته که از علل همنشینی با قرآن و دوستداران قرآن است، هر کدام از رفقای قرآنی هر اخلاق خوب و شایستهای که داشته باشند بهمرور زمان اثر خود را روی شما خواهد گذاشت، قرآن نور است و باید سعی کنیم تاریکی جهل و نادانی خود را با این نور مقدس از بین ببریم.
آنا: آیا تا به حال در مسابقات قرآنی شرکت و رتبههایی را کسب کردهاید؟
قربانی: بله. در مسابقات زیادی شرکت کرده و رتبه آوردهام که شامل کسب مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم(معادل لیسانس)، مدرک حفظ کل جامعه القرآن(مدرک بینالمللی)، رتبه نخست مسابقات کشوری لیگ حفاظ ورزشکار سال ۹۶، مقام نخست مسابقات حفظ پنج جزء اداره اوقاف در ۱۱ سالگی، مقام پنجم مسابقات کشوری امام علی(ع)، مقام دوم استانی حفظ کل آموزش و پرورش، مقام سوم حفظ ۲۰ جز آموزش و پرورش، مدرک حفظ ۵ جز و کل از آستان مقدس رضوی و رتبههای دیگر که همه، لطف الهی و تلاش مربیان و مادرم بوده است.
آنا: به نظر شما زیباترین آیه قرآن کدام بوده و چه تأثیری بر شما داشته است؟ بهترین خاطرهای که از دوران حفظ و انس با قرآن دارید را بیان کنید؟
قربانی: من آیه ۱۸۵ سوره بقره را بسیار دوست دارم: «و اذا سألک عبادی عنی فانی قریب اجیب دعوه الداع اذا دعان» و هرگاه بندگانم از تو درباره من پرسیدند بگو من نزدیکم، دعای شخص دعاکننده را هنگام دعا اجابت میکنم. هرگاه که این آیه را میخوانم دلگرمی خاصی وجودم را فرامیگیرد، یکجور احساس مطمئن بودن، مانند وقتی که در میان عدهای غریبه ماندهای و ترسیدهای؛ اما ناگهان مادرت را میبینی و دلت قرص میشود، این آیه لبخند عمیقی به لبانم میآورد.
قرآن شادی واقعی میدهد. خاطرات جالبی از حفظ قرآن دارم که حفظ قرآن را برایم شیرینتر و زیباتر کرده است. یکی از خاطراتم این بود که هنگام حفظ قرآن بهصورت کاملاً اتفاقی با خانمی استرالیایی آشنا شدم و دست و پا شکسته توانستم با او ارتباط برقرار کنم.
در واقع وی مجذوب نوعدوستی من و یکی از دوستان قرآنیم شد و همین باب آشنایی ما را باز کرد. معتقدم قرآن دلها را به هم ربط میدهد و محبت را در دل دوستدارانش افزون میکند.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/