سرنوشت دولت آمریکا با استیضاح ترامپ چه میشود؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، مجلس نمایندگان آمریکا تلاش میکند قطعنامهای غیرالزامآور را به اتفاق آرا تصویب کند که طبق آن از «مایک پنس»، معاون رئیسجمهور آمریکا و کابینه ترامپ میخواهد در مدت 24 ساعت با اتکا به متمم 25 رئیسجمهور را از قدرت خلع کند. اگر این قطعنامه با مقاومت نمایندگان جمهوریخواه مواجه نشود، امروز (سهشنبه) رأیگیری نهایی (استیضاح) انجام خواهد شد.
«جیمز کلیبورن»، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر به شبکه سیانان گفته بود: استیضاح ترامپ ممکن است همین هفته اتفاق بیافتد. حزب دموکرات ممکن است طرح استیضاح را به دادگاه سنا ارسال نکند. باید بگذاریم «جو بایدن»، رئیسجمهور منتخب آمریکا در یکصد روز نخست ریاست جمهوری بر دستور کار خود تمرکز و بتواند کابینه را در سنا تأیید کند.
دموکراتها قصد دارند با توسل به تحریک ترامپ برای شورش و نقش وی در حمله هوادارانش به ساختمان کنگره آمریکا که پنج کشته بر جای گذاشت، این طرح را پیش ببرند. روند استیضاح در آمریکا فرایندی است که طبق قانون اساسی ایالات متحده آمریکا پیشبینی شده است. قانون اساسی آمریکا به کنگره حق داده است علیه مقامهای رسمی کشور به جرم ارتکاب جرائم بزرگ و خائنانه، اقامه دعوی کند و در صورت محکوم شدن، آنان را از کار برکنار کند. این جرائم شامل خیانت، دریافت رشوه، جرائم سنگین اجتماعی و ادای شهادت دروغ در زیر سوگندنامه است.
ابتدا باید موضوع استیضاح به تصویب اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا برسد، سپس این مجلس از سنا درخواست میکند دادگاه تشکیل دهد و متهم را محاکمه کند. در این صورت سنا به دادگاه تبدیل میشود و سناتورها هر یک نقش دادستان را ایفا میکنند. پس از شنیدن دفاعیات طرفها، اتهام به رأی گذاشته میشود و اگر اکثریت سناتورها رأی به مجرمیت بدهند، مقام دولتی که در این موضوع خاص رئیسجمهور است، از سمت خود برکنار خواهد شد.
شبکه فاکسنیوز پیشتر گزارش کرده بود تعدادی از اعضای جمهوریخواه کنگره با حمایت از طرح استیضاح ترامپ قصد دارند مانع از نامزدی مجدد وی در سال ۲۰۲۴ شوند. همچنین برکناری رئیسجمهور آمریکا فعالیتهای کاخ سفید را مختل خواهد کرد و این موضوع میتواند تأثیر عمیقی بر مناسبات بینالمللی آمریکا ازجمله در پرونده ایران داشته باشد.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/