دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آذر 1394 - 14:04
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

قالیباف به نامه جنتی درباره نمایشگاه کتاب پاسخ نداده است/ قانونی برای ممنوع‌التصویری رئیس دولت اصلاحات نداریم

بیست و یکمین نشست حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز 23 آذر ماه برگزار شد.
کد خبر : 55620

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نوش‌آبادی در نشست رسانه‌ای ضمن اشاره به 22 تا 27 آذرماه که به عنوان هفته پژوهش نام‌گذاری شده، در خصوص اظهار نظر روز گذشته سخنگوی قوه قضائیه در خصوص ممنوعیت درج عکس و خبر از رئیس دولت اصلاحات، واکنش و موضع وزارت ارشاد و هیات نظارت بر مطبوعات پیرامون روزنامه اطلاعات گفت: « وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه دارد بر اساس قانون مطبوعات عمل کند. در تبصره دو ماده ٥ مطبوعات تصریح شده که مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای مطبوعات لازم الاجرا است و در صورت تخلف، دادگاه نشریات متخلف را می‌تواند تا دو ماه موقتا توقیف کند یا خارج از نوبت پرونده را رسیدگی کند.»


نوش‌آبادی افزود: «مصوبه ای در شورای عالی امنیت ملی که به تایید رهبری رسیده باشد نداریم. ما مصوبه شورای عالی امنیت ملی در این راستا و ابلاغیه رسمی نداریم. زیرا مصوبات زمانی باید اجرایی شود که به تایید رهبری برسد. اما تاکنون مصوبه‌ای به تایید رهبری نداشتیم، بنابراین نظر قضایی است و در حوزه خود قابل پیگیری است. ما بر اساس مفاد قانون مطبوعات عمل می‌کنیم دخالتی در این بحث نداریم زیرا مصوبه‌ای برای ورود نداریم بنابراین قانون به ما راه را نشان می‌دهد. »


هیچ مقامی حق ندارد در صدد اعمال فشار بر مطبوعات برآید


وی در سخنانش تاکید کرد: «در ماده ٤ قانون مطبوعات تصریح شده هیچ مقام دولتی یا غیر دولتی حق ندارد برای چاپ مطلبی در صدد اعمال فشار بر مطبوعات برآید تا به سانسور نشریات مبادرت کند. ما مطبوعات را در بیان مطالب آزاد می‌دانیم اما این آزادی با قید و شرط است و باید به امنیت ملی و مبانی کشور احترام گذاشت. قانون مطبوعات صراحتا حدود را مشخص کرده است و رسیدگی به جرایم در قانون پیش‌بینی شده است و فراتر از قانون نمی‌توانیم با مطبوعات برخورد کنیم.»


کنگره شعر عفاف 17 دی ماه


سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کنگره شعر عفاف گفت: «این کنگره به منظور ترویج فرهنگ پوشش اسلامی و سبک زندگی اسلامی ایرانی از طرف کارگروه مد و لباس برگزار می‌شود. این کنگره در قالب اشعاری متعدد و متنوع همچون شعر کلاسیک، شعر نو، ترانه، شعر کودک و نوجوان و شعر کوتاه مثل رباعی، دوبیتی و تک بیتی بررسی می‌شوند و برگزیدگان آن 17 دی ماه سال جاری طی مراسمی معرفی خواهند شد.»


جشنواره پوشاک اقوام ایرانی 7 دی ماه


وی درباره جشنواره پوشاک اقوام ایرانی نیز عنوان کرد: «این جشنواره با هدف معرفی پوشش اقوام ایرانی و مد و لباس که ریشه‌ای تاریخی، دینی و ملی دارند، با مشارکت فرهنگستان هنرف سازمان فنی حرفه ای و معاونت هنری از 7 دی ماه برگزار می‌شود.»


نوش آبادی در خصوص دهمین دوره مسابقات جشنواره قرآنی نیز اعلام کرد: «این دوره نیز از 24 آذرماه با پیام مراجع تقلید در اصفهان آغاز خواهد شد و تا 27 آذرماه به طول خواهد انجامید. مرحله کشوری جشنوراه قرآن در رشته قرائت و حفظ و بخش اذانو تفسیر از دوره سنی 17 تا 30 سال را شامل خواهد شد.»


وی در سخنانش از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین ستاد عالی و سازمان قفرهنگ و ارتباطات خبر داد و افزود: «این تفاهم‌نامه به منظور همکاری مشترک و انتقال تجربیات کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به خارج از کشور و حمایت از مراکز فرهنگی هنری با محوریت مسجد در خارج از کشور منعقد می وشد.»


استعفای افراد از شورای عالی سینما طبیعی است


وی درباره درباره استعفای احمدرضا درویش از شورای عالی سینما تصریح کرد: «در ساختاری که برای این شورا تعریف شده، رئیس جمهور در رأس آن قرار دارد که این امر نیز به دلیل اهمیت حوزه فیلم و سینما است. استعفای افراد از شورای عالی سینما طبیعی است اما دلسوزان سینما باید مشکلات را تحمل کنند. با استعفا مشکلات حل نمی‌شود و الحمدلله این کشور به حدی نخبه دارد که جای آنها را پرمی‌کند. اگرچه ما از این‌که افراد به بهانه‌های مختلف از فعالیت انصراف و یا استعفا دهند، استقبال نمی‌کنیم. کسانی که دلشان برای فرهنگ و هنر می‌تپد باید نارسایی‌ها را تحمل کنند و تلاش داشته باشند که مشکلات برطرف شود.»


نوش‌آبادی همچنین درباره زمان بهره برداری از سالن‌های در حال بازسازی تئاتر شهر گفت: «بخش مهم و اعظم تئاترشهر بازسازی شده و مشکلات ساختمانی‌اش مرتفع شده است و بعد از اتمام بخش‌های باقی‌مانده تا پیش از جشنواره تئاتر فجر شاهد استفاده و بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های سالن‌های تئاترشهر خواهیم بود.»


وی درباره جشنواره فیلم فجر نیز تشریح کرد: «تاکنون 261 فیلم به جشنواره ارسال شده است و فیلم‌ها توسط هیأت انتخاب فیلم در حال بررسی است. به نظر می‌رسد هیأت بررسی و انتخاب با توجه به حجم کمی و کیفی آثار کار سختی را در پیش رو داشته باشد. تاکنون 77 فیلم در بخش سودای سیمرغ، 31 اثر در بخش نگاه نو و یا فیلم اولی، 68 اثر در بخش هنر و تجربه و 85 فیلم مستند برای بخش سینما حقیقت به دبیرخانه ارائه شده است که بیانگر این است که به لحاظ ادبی و کیفی شرایط خوبی در جشنواره فیلم فجر امسال خواهیم داشت.»


اسامی هیأت انتخاب جشنواره تئاتر فجر مسأله محرمانه‌ای نیست


وی درباره هیأت انتخاب بیان کرد: «اسامی افراد هنوز اعلام نشده است چراکه ممکن است اعلام اسامی و افشای اعضا شائبه لابی‌های پشت صحنه را بوجود آورد و یا کسانی بخواهند برای رایزنی اقدام کنند. آنچه مسلم است این است که اسامی هیأت انتخاب جشنواره اعلام خواهد شد. بنابراین مسأله محرمانه‌ای در این میان وجود ندارد.»


هنرمندان مراقب باشند آب به آسیاب دشمن نریزند


سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص پخش تیزر رایگان از سوی شبکه های فارسی‌زبان اعلام کرد: «هرگونه همکاری، تماس و مصاحبه و ارسال آگهی و سفارش به شبکه‌های فارسی‌زبان تخلف محسوب می‌شود و این موضوع در مصوبات گذشته و مقرراتی که در دولت کنونی ارائه شده بارها تاکید شده است. هنرمندان ما باید مراقب باشند که آب به آسیاب دشمن نریزند چراکه پخش آگهی آلبوم‌های موسیقی و تبلیغات هنری و یا محصولات صنعتی و آرایشی و بهداشتی ممنوع است. اگر تعمدی در ایجاد ارتباط و تعامل در میان باشد حتماً از طریق قانونی برای جلوگیری از ادامه فعالیت ها اقدام خواهد شد.»


ارائه برنامه ششم توسعه و بودجه در دی ماه


وی در اشاره به جزئیات برنامه ششم توسعه نیز اظهار کرد: «ارئه این برنامه به دی ماه موکول شده و قرار است برنامه ششم توسعه و بودجه سال آینده هم‌زمان به مجلس ارائه شود.»


نوش‌آبادی در ارائه توضیحاتی مبنی بر سیاست‌ها و نوع نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه چاپ گفت: «رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه چاپ و نشر روشن و شفاف و مشوقانه است و سرمایه‌گذاری و استفاده از ظرفیت‌های جدید برای رونق بخشیدن به صنعت چاپ و ساماندهی بحث بسته‌بندی و توزیع از مسائل مهم در حوزه چاپ و نشر محسوب می‌شود. دولت معتقد است باید از ظرفیت داخلی برای ساماندهی صنعت چاپ و نشر که صنعتی پایه است استفاده کنیم و بتوانیم از سرمایه‌گذاری‌های خارجی با توجه به فرصت بوجود آمده بهره ببریم تا صنعت چاپ رونق بگیرد.»


نامه جنتی درباره مکان نمایشگاه کتاب بدون پاسخ مانده


وی در خصوص مکان نمایشگاه کتاب نیز به اخباری مبنی بر قول‌های شهردار تهران درباره برگزاری نمایشگاه کتاب در باغ کتاب اشاره و در ادامه تشریح کرد: «علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازگی نامه‌ای نوشته که آیا شهردار تهران همچنان بر قول پیشین خود پای‌بند است یا نه، اما تاکنون هیچ پاسخ رسمی به این سوال داده نشده است. بنابر این شرایط، ما همچنان مصلای تهران را گزینه مورد نظر برای نمایشگاه می‌‌دانیم مگر این‌که شهردار تهران بخواهد در برگزاری نمایشگاه کمک کند.»


وی درباره تشکیل دادگاه کتاب به پیشنهاد اعضای اتحادیه ناشران و کتابفروشان در نمایشگاه کتاب سال 1392 به مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: «کتاب ارزشمندترین و پایدارترین محصولات بشری در حوزه میراث فرهنگی است و ابزاری برای انتقال دانش و اندیشه محسوب می‌شود بنابراین تعرض به آن به هر شکل و در صورتی که بدون رضایت حاصب اثر باشد جرم است. کسی حق ندارد کتابی را تکثیر غیرقانونی کند.»


نوش‌آبادی با یادآوری این‌که معتقدیم ناشران کتاب پرچمداران فرهنگ و معرفت کشور هستند، تصریح کرد: «درخواست تشکیل دادگاه کتاب با حضور هیأت منصفه برای این‌که جایگاه ویژه کتاب حفظ شود از موارد دارای اهمیت است. اخیراً معاون فرهنگی این موضوع را مطرح کرده است تا با توجه به اهمیت و جایگاه اهل قلم موضوعات مربوط به حوزه کتاب با عنوان دادگاه کتاب به شکل جدی‌تری دنبال شود.»


معرفی مدیر دفتر موسیقی تا هفته آتی


سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مدیر دفتر موسیقی نیز اعلام کرد: «زمان قانونی برای مدیریت دفتر موسیقی سپری شده و تا هفته آینده مدیرکل دفتر موسیقی معرفی خواهد شد.»


پیش‌بینی پوشش 50 هزار نفر هنرمند و روزنامه نگار در صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران


وی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر وضعیت صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران عنوان کرد: «تا هفته گذشته 37 هزار و 650 نفر عضو صندوق شده‌اند و از خدمات بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی برخوردار شده‌اند. 21 هزار و 140 نفر بیمه تأمین اجتماعی و 12 هزار و 305 نفر تحت بیمه تکمیلی قرار گرفته‌اند. پیش‌بینی می‌کنیم بتوانیم تا پایان سال جاری 50 هزار نفر را تحق پوشش قرار دهیم.»


برخورد با سوءاستفاده‌گران فیلم‌های نمایش خانگی


وی ادامه داد: «اگرچه اعتبارات محدود است و بودجه جوابگوی این حجم از مطالبات و نیازها نیست ولی عزم جدی دولت بر این است که تمام کسانی که در بخش فرهنگی هنری زحمت می‌کشند و هویت فرهنگی دارند در صورت تمایل تحت پوشش قرار گیرند.»


نوش‌آبادی درباره کنترل کیفیت فیلم‌های نمایش خانگی نیز بیان کرد: «ممکن است افراد تعرضی در این باره داشته باشند و آثارشان از شبکه‌های خارجی پخش شود که چنین عملکردی تخلف است و ما می‌توانیم حقوق مولفان را پیگیری کنیم.»


وی ادامه داد: «اگر کسی بخواهد بدون رضایت صاحب اثر از تولیدات هنرمندان استفاده کند بر اساس قانون کپی رایت مجاز برای استفاده نخواهد بود و طبق قانون حقوق مولفان که سال 1384 تصویت شده با آن برخورد می‌شود هنرمندان و فیلم‌سازانی نیز که آثارشان بدون اجازه از طریق شبکه‌ها پخش شده است می‌توانند با اعلام آن به صورت قانونی و جدی چنین تخلفاتی را پیگیری کنند.»


بحث اصناف در حوزه پوشاک نزدیک‌ترین صنف به مد و لباس است


سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار فرهنگی آنا مبنی بر دلایل واگذاری جشنواره مد و لباس به اتاق اصناف، تشریح کرد: «سیاست دولت واگذاری اموری است که امکان این را دارد که از سوی اصناف و یا سازمانهای مردم نهاد اجرایی شود. در بخش تصدی‌گری غیردولتی اولویت با ان‌جی‌اوهای آن حوزه است بنابراین اگر قرار است واگذاری انجام شود اولویت با کسانی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند. بحث اصناف در حوزه پوشاک نزدیک‌ترین صنف به مد و لباس است. بحث اصناف اولویت ما است و اتاق اصناف بیشترین ظرفیت و توانایی را برای برگزاری جشنواره مد و لباس دارند. کارگروه مد و لباس برای برگزاری از اصناف و بازار و بخصوص صنف پوشاک استفاده می‌کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب