دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌کند؛

جریان‌های حامی بی‌ثبات‌سازی ایران کدامند؟/ نقش هواداران فتنه در کوچک شدن سفره مردم

مروری بر روند بی‌ثبات‌سازی جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که این فرایند به ویژه از سال 88 کلید خورد و برخی از جریانات سیاسی عامدانه یا ناآگاهانه به این روند دامن زده‌ و می‌زنند.
کد خبر : 556165

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امام خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۹ دی‌ماه سال جاری در بخشی از بیانات خود با بیان بخشی از اظهارات یک کارشناس معروف اندیشکده آمریکایی فرمودند: آمریکایی‌ها تا هنگامی که بر منطقه سلطه نیابند، منافع خود را در ایجاد بی‌ثباتی در ایران، عراق، سوریه، لبنان و دیگر کشورهای منطقه جستجو می‌کنند که این هدف را گاهی با کارهایی شبیه فتنه ۸۸ در ایران و گاهی با تشکیل داعش پیگیر می‌شوند.


«مایکل لدین»، مشاور سابق شورای امنیت ملی آمریکا و از اعضای ارشد اندیشکده‌هایی همچون مؤسسه «آمریکن انترپرایز» و «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» به صراحت گفت خواهان ثبات در ایران، عراق، سوریه و لبنان نیستند و پیش‌تر نیز گفته بود: آمریکا می‌خواهد همه چیز تغییر کند، موضوع اصلی این است که چگونه این کشورها را بی‌ثبات کنیم.


نامه جریان فتنه برای آمریکایی‌ها


تاریخ جمهوری اسلامی خاطره نقش‌آفرینی «لدین» را به‌عنوان جهت‌دهنده لیدرهای فتنه ۸۸ از یاد نمی‌برد. وی مرداد 1394 در یادداشتی که نشریه «فوربس» منتشر کرده بود، نوشت: سناتور «چاک شومر» نقش مستقیمی در نامه‌نگاری محرمانه میان دولت اوباما و سران معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ داشت. دولت آمریکا تصمیم گرفت پیامی برای حامیان شبکه‌ای موسوی و جنبش سبز بفرستد. شومر دوستی در وال‌استریت داشت که با سبزها در ارتباط بود و همان فرد به‌عنوان رابط انتخاب شد. از شومر خواسته شد از طرف دولت این پیام و سؤالات پیوستش را به رهبران جنبش سبز منتقل کند. سوالات این بود؛ «ما باید چه کاری باید و چه کاری نباید انجام دهیم»؟


چاک شومر


سناتور چاک شومر


مشاور سابق شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: پاسخ مفصل این پیام ۳۰ نوامبر ۲۰۰۹ (۹ آذر ۸۸) دریافت شد. نویسندگان محتاط بودند و متن امضا نشده بود. من مطمئنم چند نفر در تهران روی آن کار کرده بودند. در این نامه تصویری از ایران با عبارت‌های بسیار خشنی آمده که این کشور «تحت حکومت استبدادی، رژیمی خشن و دیکتاتوری است» که ادامه حیاتش با سرکوب مردم و چپاول منابع عمومی است.


نباید فراموش کرد سندی را که لیدرها و سران فتنه در اوج آشوب ها و اغتشاشات ۸۸ به آمریکا ارسال کردند و خواستند «تغییر در ایران تشویق و از توافق هسته‌ای با تهران پرهیز شود». آن‌ها این سیگنال را به واشنگتن ارسال کردند که اگر دست به توافق بزنند، مجبورند در برابر رویکردهای داخلی و خارجی ایران سکوت کنند.


سرمایه‌گذاری رژیم صهیونیستی روی اپوزیسیون ایران


عضو ارشد اندیشکده‌ «آمریکن انترپرایز» در یادداشت دیگری که نشریه «فرانت پیچ مگزین» چاپ آمریکا منتشر کرد، نوشت: اسرائیل همچنان ظرفیت حمایت از نیروهای اپوزیسیون ایران را دارد و قادر است برای سرنگونی نظام از آن‌ها حمایت کند.


فتنه 88


مصداق این اظهارنظر را باید در نامه ارسالی سران و لیدرهای فتنه ۸۸ به مقام‌های آمریکایی دانست که علاوه بر درخواست حمایت از سوی کشورهای غربی، تأکید کرده بودند «حکومت ایران به لحاظ راهبردی احساس قدرت می‌کند و دستیابی به بمب اتم این قدرت راهبردی را تقویت خواهد کرد. با وجود تلاش‌های جهان آزاد، ایران همچنان به حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم از تروریسم در فلسطین، لبنان، کرانه باختری رود اردن، عراق، افغانستان، پاکستان، هند و یمن ادامه می‌دهد».




بیشتر بخوانید:


بازخوانی موضع رهبر انقلاب درباره جناح چپ در اوج فتنه + ویدئو




نامه‌ای که به صدور قطعنامه ۱۹۲۹ علیه ایران منجر شد


علاوه بر این نامه، دیگر اقدامات خیانت‌آمیز سران و لیدرهای فتنه موجب شد تا آمریکا در خرداد ۸۹ و در سالگرد فتنه ۸۸، قطعنامه سنگین ۱۹۲۹ را علیه ایران و با هدف تقویت جریان فتنه تصویب کند. «جان بولتون»، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در مقطع فتنه ۸۸ در سازمان ملل متحد گفته بود: ناآرامی‌های ایران در سال ۸۸ بود که گزینه تحریم ایران را که بیش از دو سال از دستور کار خارج شده بود، بار دیگر به روی میز برگرداند.»


جان بولتون


جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا


اظهارات «جان هانا»، از مقام‌های دولت بوش در آن برهه از تاریخ نشان می‌دهد پیامی که از گردهمایی فعالان ایرانی در اروپا (که در میان آن‌ها بعضی شخصیت‌های نزدیک به سران جنبش سبز حضور داشتند) دریافت می‌شود، این است که باید تحریم هرچه شدیدتر اعمال شود. آن‌ها گفتند «برای اینکه تحریم مؤثر باشد، باید به صورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن»! لیدرهای فتنه ۸۸ در آن مقطع با شورش علیه جمهوریت و گردن‌کشی مقابل قانون و دهن‌کجی به رأی مردم، قطعنامه ضدایرانی را به مردم کشورمان تحمیل و سفره خانوارهای ایرانی را کوچک کردند.


عجله برای مذاکره با حامی آدم‌کش‌ها!


در «بیانیه‌ جمعی از اصلاح‌طلبان درباره‌ روابط ایران و آمریکا پس از انتخابات ۲۰۲۰» که به‌وسیله بخش قابل توجهی از فعالان فتنه ۸۸ در آذرماه سال جاری صادر شد، ادعا شده است «انتخابات آمریکا با شکست ترامپ پایان یافت و مردی که مصداق بارز مردم‌فریبی و خودشیفتگی بود و از حمایت آدم‌کشان و نژادپرستان شرم نمی‌کرد و ارمغانش برای مردم آمریکا نفرت‌پراکنی و ایجاد دودستگی، و درسطح جهانی تحقیر و تضعیف نهادها و قواعد و حقوق بین‌الملل و برای ایران زورگویی و تحریم و ترور بود، از قدرت کنار گذاشته شد».


در بیانیه مذکور از ترامپ با القاب و عناوینی همچون  «مردم‌فریب»، «خودشیفته»، «حامی آدم‌کش‌ها»، «حامی نژادپرستان»، «عامل نفرت‌پراکنی»، «تضعیف کننده نهادها و قواعد و حقوق بین‌الملل»، «زورگو»، و «حامی تحریم و ترور علیه ایران»  و... نام برده شده است. طبعاً شخصی با چنین توصیفاتی به‌هیچ‌عنوان شایسته مذاکره و توافق نیست؛ اما جالب اینجاست امضاکنندگان این نامه در خرداد ۹۷ و پس از خروج آمریکا از برجام، در نامه‌ای تأکید کرده بودند «باید هر چه سریع‌تر با ترامپ مذاکره کنیم».


اصلاح‌طلبان تندرو در سال ۸۸ با فتنه، سیگنال فشار و تحریم به آمریکا دادند و سفره مردم را کوچک کردند. آن‌ها در سال‌های بعد با موج‌سواری بر قطعنامه ۱۹۲۹، در نقش منجی ظاهر شدند و با شعار «امضای هر توافق، بهتر از توافق نکردن است» در نهایت «اجرای برجام به هر قیمت» را جایگزین «اجرای مشروط برجام» کردند و ارزش پول ملی کشورمان را به شدت کاهش دادند.


نکته قابل تأمل آنجاست، درحالی‌که جریان فتنه در کنار جریان تحریف، از سویی برای رفع مشکل تحریم، آدرس غلط می‌دهند و از سوی دیگر به روحیه مردم ضربه می زند، لیدرهای فتنه ۸۸ که باعث و بانی وضع موجود اقتصادی هستند، ژست شاکی به خود گرفته‌اند و مدعی هستند اگر با آمریکا مذاکره کنیم، تحریم‌ها بالمره لغو می‌شود و گشایش عظیم اقتصادی رخ می‌دهد.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب