کارنامه مجلس یازدهم؛ از اصرار بر مطالبات مردم تا پر کردن دست دولت در مناسبات بینالمللی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مجلس یازدهم که به مجلس انقلابی شهرت یافته در ۶ ماه اخیر عملکرد مثبتی از خود در حوزه قانونگذاری و حتی نظارت به نمایش گذاشته که تصویب قانون حمایت از وضعیت معیشتی مردم و همچنین قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها دو مصوبه برجسته قوهمقننه در این مدت مذکور است.
مجلس در ۶ ماه اخیر در حوزه قوانین تصویبشده، برای بررسی طرحها و لوایح 49 نشست صحن و 608 نشست کمیسیونهای تخصصی برگزار کرده و در این جلسات 7 لایحه و 10 طرح در صحن مجلس مطرح و مورد بررسی قرار گرفته و مواردی نیز به تصویب رسیده است.
نمایندگان در میدان رفع مشکلات
مجلس در حوزه نظارتی در این مدت، نمایندگان ناظر خود در 263 شورای ملی و استانی (77 شورای ملی و 186 شورای استانی) را انتخاب کرده است و جدا از این، سفرهای رئیس مجلس و همچنین نمایندگان به حوزههای انتخابیه مختلف و نظارت بر روند انجام امور و بررسی مشکلات را شاهد بودهایم که سفر به استان خوزستان و رفع مشکلات آب غیزانیه و همچنین بررسی مشکلات کارگران هفتتپه نمونهای از این موارد بوده است.
در ۶ ماه گذشته 5 طرح تحقیق و تفحص در مجلس مصوب شده و 4 سوال نمایندگان از وزرا نیز مطرح شده است. در این مدت بیشترین تذکرها نیز نسبت به عملکرد رئیس جمهور و پس از آن وزرای جهاد کشاورزی، نیرو، آموزش و پرورش و راه و شهرسازی بوده است.
قوانین مجلس و تلاش برای رفع مشکلات مردم
قانون تأمین کالاهای اساسی، قانون مالیات بر خانههای خالی و یکپارچهسازی اطلاعات این حوزه، لایحه دوفوریتی افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس، لایحه دائمی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون بیمه همگانی حوادث، احکام کلی قوانین سالانه بودجه و قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران از مهمترین قوانین بوده که در این 6 ماه به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسیده است.
در کنار قوانین مصوب مجلس طرحهایی نیز از جمله طرح ساماندهی زنجیره فولاد، طرح جهش تولید مسکن، طرح مالیات بر عایدی سرمایه و طرح جهش تولید دانش بنیان در صف تصویب نهایی در صحن قرار دارند زیرا رسیدگی به آنها در کمیسیونهای تخصصی مجلس انجام شده است.
اطاعت مجلس از مطالبه دیرینه رهبری
در کنار فعالیتهای تقنینی، اصلاحات ساختاری بودجه در مجلس نیز در این مدت دنبال شد که مطالبه دیرینه مقام معظم رهبری بوده است.
مردمیسازی به معنای مشارکت و حضور واقعی مردم در عرصه اداره مسائل کشور از جمله موضوعات اقتصادی مهمی بوده که در ۶ ماه گذشته بهجد از سوی مجلس یازدهم پیگیری شده که از اهم اقدامات این راستا، برگزاری جلسات هماندیشی منظم و مستمر رئیس مجلس و رؤسای کمیسیونها و فراکسیونها، اصناف، گروهها و فعالان حوزههای مختلف است که به صورت هفتگی ادامه پیدا میکند.
خوشبختانه در ۶ ماه گذشته مجلس نشستهای مختلفی با فعالان در حوزههای مختلف برگزار کرده و ارتباط نزدیکی با آحاد و قشرهای مختلف شکل گرفته که نتیجه آن کمک به کارآمدی بیشتر خواهد بود.
شکلگیری نظارت مردمی در کنار نظارت نمایندگان، یکی دیگر از دستاوردهای مهم مجلس شورای اسلامی به شمار میرود. در سامانه یکپارچه ارتباطات مردمی، بخشی در نظر گرفته شده که مردم هر کجا متوجه عدم اجرای قوانین یا تخلف در اجرا شوند، میتوانند از آن بخش به مجلس گزارش دهند. این سامانه بخش دیگری مرتبط با بیانیهها و کمپینهای مردمی را شامل میشود که در این بخش هم مردم اگر تشکیل کمپین را لازم بدانند میتوانند درخواست خود را از اقصی نقاط کشور مطرح کنند.
پارلمان دانشجویی راهاندازی شد
راهاندازی پارلمان دانشجویی دیگر اقدام مجلس شورای اسلامی در ۶ ماه گذشته بود. در این راستا، مجلس همکاری نزدیکی با دانشگاه امام صادق (ع) و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، مسابقات دانشجویی در حوزه طرحها و لوایحی که در دستور کار مجلس است، با حضور و داوری نمایندگان را دنبال خواهد کرد تا موضوعات مجلس به عنوان مسابقه طرح شده و از مشارکت دانشجویان در این مباحث استفاده شود.
افزون بر این، سامانه شفافیت عملکرد مجلس و نمایندگان نیز راه اندازی شده و در این سامانه عملکرد مجلس و نمایندگان به تفکیک در حوزههای مختلف تقنینی و نظارتی مشخص شده است.
مجلس انقلابی در ۶ ماه گذشته خوشبختانه توانسته برخی از مطالبات مردمی در حوزه های مختلف را برآورده کند و برای برخی دیگر ریلگذاریهای مناسبی انجام دهد.
انتهای پیام/۴١۵١/پ
انتهای پیام/