توسعه بهینه صنعت و محصولات فولادی با همکاری دانشگاه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لنجان، مرتضی شیرینپرور در وبینار هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی لنجان با تأکید بر پيشتازبودن ذوبآهن اصفهان در تولید مقاطع طويل فولادی در خاورميانه گفت: شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان بزرگترين توليدكننده محصولات طويل در خاورميانه و نخستی کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در کشور است که با ظرفیت 3 میلیون و 600 هزار تن فولاد، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید میکند.
افزایش منابع داخلی تولید با همکاری صنعت و دانشگاه
وی با بیان اینکه توسعه صنعت و محصولات فولاد باید با همکاری صنعت و دانشگاه انجام شود، اظهار کرد: میتوانیم با پشتیبانی استادان، محققان و شرکتهای دانشبنیان در محورهای تحقیقات توسعه فناوری راهبردی، ایجاد مزیتهای رقابتی طراحی محصولات جدید تولیدی، بهرهگیری مطلوب با توجه به تکنولوژیهای جدید و ایجاد ارزش بیشتر، مواد و منابع داخلی تولید را افزایش داده و فرآیندهای موجود را بهینه کرده و سطح اتوماسیون را ارتقا بدهیم.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان بأ تاکید بر بومیسازی صنعتی مطرح کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند با توجه به ظرفیتهای موجود از قبیل منابع علمی-صنعتی مکفی، تجهیزات و ماشینآلات پیشرفته، منابعانسانی نخبه، سیستمهای اندارهگیری دقیق و سایر امکانات در انجام طرحهای بومیسازی با کارخانه ذوبآهن همکاری کرده تا علاوه بر توسعه محصولات فولاد بتوانیم تکنولوژی فولاد را نیز توسعه بدهیم.
رهایی از وابستگی با توسعه فولادهای جدید
وی با تأکید بر اینکه اگر توسعه فولادهای جدید نباشد، وابسته خواهیم بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه ما رتبه دهم تولید دو فولاد جهان را داریم؛ میتوانیم با همکاری دانشگاهیان، پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان فولاد با ارزش افزوده بالاتر تولید کنیم.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان تأکید کرد: شرکت سهامی ذوبآهن سه سال گذشته بودجه تحقیقاتی را بهشدت افزایش داده تا با جذب این بودجه تا ۵۰۰ میلیارد تومان در سال بتوانیم این بودجه را توسعه دهیم.
شیرینپرور با بیان اینکه یکی از محورهای توسعه فولادهای جدید با ارزش افزوده بالاتر است، گفت: اگر بهدنبال سود و ارزش افزوده باشیم باید فولادهایی با ارزش افزوده بالاتر تولید کنیم که با اضافه کردن یک فرایند حرارتی - مکانیکی عملاً میشود فولادی با ارزش افزوده سه یا چهار برابر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بهدنبال این هستیم که مصارف آب را کمتر کرده و از پساب استفاده کنیم، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده عملاً باید میزان دو سوم تولیدی را بر اساس هر تن فولاد کاهش دهیم.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان ادامه داد: ممکن است در سه یا چهارسال آینده نتوانیم در این مورد تمرکز کنیم، اما مطمئناً تا ۲۰۴۰ از الزامات جهانی خواهد شد؛ بنابراین لازم است در همین راستا پژوهشهایی انجام شود.
کمک شرکتهای دانشبنیان در استحصال پسماندها
شیرینپرور با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان میتوانند در بخش پژوهشی استحصال پسماندها در کارخانه کمک کنند، مطرح کرد: بخشی از پسابها در قسمت ککسازی استفاده میشود و طبق برنامه برای سربارههای بخش فولادسازی با استفاده از روشهای استحصال، مواد ارزشمند از آن جداسازی میشود، بر این اساس شرکت قصد دارد با سیستم تصفیه پساب و بازچرخانی، آب مورد نیاز خود را تأمین کند، بهطوری که برداشت آب از زایندهرود را طبق برنامهریزیها کاهش داده و از سال 1400 برداشت آب از این رودخانه را به کمترین مقدار ممکن برساند.
وی با بیان اینکه بحث مهندسی معکوس مهم است؛ اما تولید محصولات جدید از اهمیت بالاتری برخوردار است، اظهار کرد: ذوبآهن اصفهان با وجود تحریمها در عرصه تکنولوژی تولید ریل گام مهمی برداشت و کارشناسان این شرکت با توان و دانش خود توانستند به تولید ریل پرسرعت ۶۰E1، ریل مترو و… دست یافته و همزمان با مهندسی معکوس قطعات و قفسههای تولید ریل، سفارش و ساخت این قطعات هم در داخل بخش مکانیکی ذوب آهن و هم در بخش خصوصی را شروع کنند.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/