دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 دی 1399 - 10:39
وزیر اسبق امور خارجه:

ذوق‌زدگی برای مذاکره سیگنال ضعف به‌طرف مقابل ارسال می‌کند

وزیر اسبق امور خارجه کشورمان تصریح کرد: پیش‌زمینه‌های یک مذاکره موفق این است که برای مذاکره ذوق‌زده و شتاب‌زده نباشیم چون این رفتارها به‌طرف مقابل سیگنال می‌دهد که ما در نقطه‌ضعف قرار داشته و به مذاکره نیاز داریم.
کد خبر : 554309

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت‌وگو با موضوع بررسی دلایل خصومت دولت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران و با حضور دکتر منوچهر متکی، وزیر امور خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران به روی آنتن رفت.


منوچهر متکی با بیان اینکه درباره دلایل خصومت آمریکایی‌ها با ایران باید از آمریکا سؤال کرد، گفت: آمریکایی‌ها تا قبل از تحولات انقلاب اسلامی، ترسیمی از ایران، منطقه و جهان داشتند و نسبت به آن خوش‌بین و خوشنود بودند زیرا در ترسیم جهانی، تصور داشتند بر بلوک شرق غلبه پیدا کردند.


وی افزود: در ترسیم منطقه‌ای باور داشتند، چینش موزاییک سیاسی که در غرب آسیا نصب‌کرده بودند، بر اساس خواسته‌های خودشان بود و در واقع حکومت‌ها، مدیریت بحران‌ها و مسئله فلسطین به خواست آمریکا در حال مدیریت است. آن‌ها در رابطه با ایران نیز لفظ شناخته‌شده ژاندارم منطقه را به کار می‌بردند و در حقیقت ایران سنگر مستحکم حافظ منافع آمریکا در منطقه بود.


وزیر امور خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران، وقوع انقلاب اسلامی را باعث بر هم خوردن تصورات و پیش‌بینی‌های آمریکا در سطح منطقه دانست و اظهار کرد: آن‌ها متوجه شدند با انقلاب اسلامی شرایط جدیدی به وجود آمده است. آمریکایی‌ها تا قبل از انقلاب فعال ما یشاء و تصمیم گیر اول و آخر همه مسائل سیاسی، اقتصادی و همچنین فرهنگی بودند که با وقوع انقلاب در همه این امور، تغییرات گسترده‌ای ایجاد شد.


متکی با تصریح بر اینکه تمامیت‌خواهی آمریکایی‌ها بزرگ‌ترین مشکل آن‌ها است، عنوان کرد: این مشکل آمریکا نه‌فقط با ایران که با همه دنیا وجود دارد و این مسئله جزو ذات آن‌ها است و در چهل سال گذشته این نگاه را نسبت به ایران به‌طور ویژه داشتند.


این فعال سیاسی درباره مذاکره با آمریکا اظهار کرد: اساس مذاکره برای این است که دو طرف منافع خودشان را به دست بیاورند و برای رسیدن به این مهم در یک نقطه به تفاهم می‌رسند. مذاکره با آمریکا مقدمات جدی را نیازمند است که اگر به آن‌ها توجه نکنیم، به نتیجه‌ای که از مذاکرات انتظار داریم، دست پیدا نخواهیم کرد.


وی افزود: پیش‌زمینه‌های یک مذاکره موفق این است که برای مذاکره ذوق‌زده و شتاب‌زده نباشیم چون این رفتارها به‌طرف مقابل سیگنال می‌دهد که ما در نقطه‌ضعف قرار داشته و به مذاکره نیاز داریم. وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند نرمش قهرمانانه می‌کنیم، یعنی اذن مذاکره با آمریکا را در آن مقطع زمانی دادند، اما این سخن یک تکمله جدی داشت و آنکه به آمریکا اعتماد نکنید و این یک اصل محسوب می‌شود.


وزیر امور خارجه اسبق جمهوری اسلامی با یادآوری این موضوع که ایران در موقعیت سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی نیست، اظهار کرد: در آن زمان مذاکره با آمریکایی‌ها را با وساطت الجزایر انجام دادیم و در بخش‌های مختلف دچار وادادگی شدیم. اما امروز به یک پختگی رسیده‌ایم و نباید از داخل مذاکره برجام مکانیسم ماشه بیرون می‌آمد که متأسفانه این اتفاق افتاد.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب