دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 دی 1399 - 08:00
توسعه دانش‌‌های نو با انجمن‌های علمی/ 20 احمدی نیاتابش در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

ارزیابی نیاز روز دانشجویان در انجمن‌های علمی/ انجمن‌ها بر پیشرفت جامعه دانشجویی تأثیرگذارند

رئیس انجمن علمی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی تویسرکان گفت: انجمن‌های علمی به‌دلیل اینکه نیاز دانشجویان را به‌روز ارزیابی و سنجش می‌کنند، بسیار مؤثر هستند؛ بنابراین مسئولان باید در شکل‌گیری آنها مشارکت فعال داشته باشند.
کد خبر : 554021
تا.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکز شدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.


انجمن علمی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان یکی از انجمن‌های فعالی است که در این شماره از سلسله گفتگوهای خبرگزاری آنا با عنوان «توسعه دانش‌‌های نو با انجمن‌های علمی» به معرفی، موفقیت‌ها، کارکردها، فعالیت‌ها، برنامه‌ها و مشکلات این انجمن در مسیر توسعه علم و دانش و دانش‌های نوین و تخصصی پرداخته می‌شود.




بیشتر بخوانید:


درمان و بازپروری گونه‌های مهم در مرکز قرنطینه و بازپروری حیات وحش


انجمن‌های علمی به اتوماسیون داخلی دانشگاه‌ متصل شوند


شناسایی دانشجویان فعال و نخبه در انجمن‌های علمی




خبرنگار خبرگزاری آنا برای اطلاع از جزئیات فعالیت‌های این انجمن علمی گفتگویی را با رؤیا احمدی نیاتابش کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی و رئیس این انجمن ترتیب داده است که در پی می‌آید:


آنا: انجمن علمی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان را معرفی کنید.


احمدی نیاتابش: سال‌های قبل فعالیت‌های انجمن‌های علمی جدا از مجموعه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان بود. انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان چند سال غیر‌فعال بوده و هیچ‌گونه فعالیتی نداشتند؛ اما از سال 98 به بعد همه فعالیت‌های انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه پژوهشگران قرار گرفت و از ابتدای سال 99 پنج انجمن علمی- دانشجویی به‌صورت فعال کار خود را آغاز کردند که یکی از این انجمن‌ها، انجمن علمی دانشجویی مامایی است.


به‌دلیل شیوع بیماری کرونا و حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه، کانال انجمن علمی دانشجویی مامایی به‌صورت مجازی راه‌اندازی شد و لینک کانال در اختیار دانشجویان قرار گرفت و تاکنون 90 نفر از دانشجویان این گروه آموزشی عضو این انجمن هستند.


پس از تشکیل کانال مجازی و عضو‌گیری انجمن، فراخوان برای اسامی نامزدهای انجمن صورت گرفت و از میان تعداد اعضای انجمن، تعداد 15 نفر نامزد انجمن مامایی به‌صورت داوطلب اعلام آمادگی و همکاری کردند و انتخابات انجمن پس از مشخص شدن نامزدها به‌صورت مجازی رأ‌ی‌گیری و نظر‌سنجی صورت گرفت و پس از شمارش آرای اعضای اصلی انجمن که شامل 6 نفر که بیشترین آرا را داشتند، انتخاب و تأیید شدند.


این 6 نفر به‌عنوان اعضای هیئت‌مدیره انجمن انتخاب شدند. پس از رأی‌گیری از میان این 6 نفر، چهار نفر به‌عنوان عضو و اعضای علمی، یک نفر بازرس و یک نفر به‌عنوان دبیر انجمن مشخص شد.


آنا: انجمن‌های علمی در دانشگاه چه کارکردی دارند؟


احمدی نیاتابش: انجمن‌های علمی که به‌منظور حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاه‌ها ایجاد و راه‌اندازی شده‌اند، زمینه تقویت بنیه علمی دانشجویان مستعد و توانمند را بیش از پیش فراهم می‌‌کنند.


انجمن علمی دانشجویی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان نیز به‌منظور گسترش و تقویت این توانمندی‌ها و تقویت روحیه علمی دانشجویان این رشته تشکیل شده است که برگزاری کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی و سمینارها، برپایی ایستگاه‌های سلامت و مشاوره، نمایشگاه‌های تخصصی و اردوهای علمی  از مهم‌ترین فعالیت‌های این انجمن بوده است.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


احمدی نیاتابش: انجمن‌های علمی به‌عنوان قطب و هسته علمی هر گروه آموزشی مطرح هستند و بر اساس اساسنامه و بخشنامه ها، فعالیت و وظایف انجمن در قالب برگزاری کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی و بازدید علمی، طرح  پژوهشی، چاپ کتاب، چاپ مقاله و ایجاد نشریه و ثبت اختراع انجام می‌شود.


انجمن‌های علمی به‌دلیل اینکه نیاز دانشجویان را به‌روز ارزیابی و سنجش می‌کنند، بسیار مؤثر هستند؛ بنابراین همه مسئولان دانشگاه باید در شکل‌گیری انجمن‌های علمی دانشجویی مشارکت فعال داشته باشند. با توجه به اینکه انجمن‌ها توسط خود دانشجویان اداره می‌شوند، دید بیشتری به ضعف‌ها و موارد مورد نیاز خود دارند و به همین دلیل فعالیت‌هایی که توسط انجمن‌های علمی انجام می‌شود، تأثیر بیشتری بر پیشرفت علمی جامعه دانشجویی می‌گذارد.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم‌ و ‌دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


احمدی نیاتابش: جذب دانشجويان خلاق و علاقه‌مند به فعاليت‌های علمی پژوهشی و ايجاد انگيزه برای مشارکت در فعاليت‌های گروهی، برنامه‌ريزی، ساماندهی، اجرا و نظارت بر فعاليت‌های انجمن و پيشنهاد همکاری برای اجرای طرح‌های پژوهشی و مطالعاتی می‌تواند اين مهم را رقم بزند.


از راه‌های موفقیت و پیشبرد علم در انجمن علمی می‌توان برگزاری جلسات علمی، همایش‌های علمی، برگزاری کارگاه‌ها، سخنرانی‌های علمی، انتشار نشریات دانشجویی را نام برد.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و  چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


احمدی نیاتابش: حمایت از انجمن‌های علمی در حد مطلوب و خوب است و یکی از راه‌های پیشبرد اهداف و فعالیت انجمن‌ها افزایش بودجه آن است، در حقیقت می‌توان گفت که کمبود بودجه به عنوان یکی از مشکلات انجمن‌های علمی است.


آنا: نحوه همکاری مسئولان مربوط در دانشگاه با انجمن شما چگونه بوده است؟


احمدی نیاتابش: نحوه همکاری مسئولان و رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان  بسیار عالی و به‌جد بوده و با توجه به اینکه چند سال این انجمن غیر فعال بوده است، به همت رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و همکاران اکنون فعال شده و برنامه‌های خود را در سال 1399 آغاز کرده است.


آنا: چنانچه فعالیت‌‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح کنید.


احمدی نیاتابش: کارگاه‌های آموزشی آنلاین بررسی روش‌های کمک‌باروری (IVF)، کارگاه آموزشی آنلاین مهارت مقاله‌نویسی در دو جلسه، کارگاه آموزشی آنلاین نسخه‌نویسی،  کارگاه آموزشی آنلاین نرم‌افزار spss، کارگاه آموزشی آنلاین نرم‌افزار End Note که بقیه فعالیت‌ها و برنامه‌های  انجمن علمی تا پایان سال انجام می‌شود، از جمله فعالیت‌های علمی و کارگاه‌های برگزار شده این انجمن است.


آنا: آیا در انجمن خود موفق به تولید محصول و یا موفقیت های دیگری شده‌اید؟ (بویژه فعالیت‌های کرونایی)


احمدی نیاتابش: تاکنون به‌دلیل آغاز کار و فعالیت انجمن از ابتدای سال 99، تولید محصول نداشته‌ایم. این انجمن مرداد 99 یک وبینار ملی در قالب دوشنبه‌های وبیناری در مورد ویروس کووید- 19 به‌صورت آنلاین برگزار کرد.


آنا: و سخن آخر...


احمدی نیاتابش: انجمن علمی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان از زمانی که در چارت سازمانی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان قرار گرفت از شرایط بسیار بهتری در مقایسه با قبل برخوردار شده، به‌گونه‌ای‌که بسیاری از استعدادهای دانشجویی شناسایی شده‌اند و به‌موجب مسئولیت‌هایی که این دانشجویان در دوران دانشجویی اتخاذ کرده‌اند از آمادگی مناسبی برای پذیرش مسئولیت‌های مهم در دوران بعد از دانشجویی و خارج از محیط دانشگاهی برخوردار هستند.


حمایت‌ها که در حد خیلی مطلوب و رضایتبخش نیست؛ اما می‌توان در حد خوب ارزیابی کرد. نوپا بودن و تجربه کم، کمبود بودجه، آشنانبودن دانشجویان فعال با سیستم‌ها و کارهای اداری، مشخص نبودن جایگاه انجمن‌‌های علمی و محدودیت کاری ازجمله چالش‌های پیش روی انجمن‌‌های علمی است.


به علت نوپابودن انجمن‌های علمی و کم‌بودن تجربه و مهارت اعضای انجمن  و با توجه به برنامه‌ریزی‌های دانشگاه آزاد اسلامی درباره انجمن‌های علمی، برگزاری جشنواره‌های مختلف و … پیشنهادی است که می‌توان در این باره مطرح کرد، تشکیل کمیته‌‌ای از اعضای فعال انجمن‌های علمی سراسر کشور برای همفکری و ایجاد پویایی و بهره‌وری بهتر و بیشتر در سطح کلان با حضور نماینده‌ای از دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ارتقای مهارت اعضای انجمن صورت پذیرد.


انتهای پیام/4117/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب