دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

ناگفته‌های سریال «وارش» از زبان ساناز سماواتی/ زیر بار حرف زور نمی‌روم

ساناز سماواتی بازیگر «وارش» از ناگفته‌های بازی در این سریال گفت.
کد خبر : 553175
سماواتی.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ساناز سماواتی از جمله بازیگران پرکار تلویزیون در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ است. لحظه‌های آتش، شن‌های کف رودخانه، تولدی دیگر، مسافر، زیر آسمان ‌شهر، محکومین و شش قهرمان و نصفی از جمله سریال‌هایی است که سماواتی در آنها به ایفای نقش پرداخته است.


این بازیگر در سریال «وارش» که به تازگی پخش مجدد آن از شبکه آی‌فیلم به اتمام رسیده ایفاگر نقش «نیره» است؛ زن اول تراب که علاقه همسرش به وارش را می‌بیند و نمی‌تواند اعتراض کند. سماواتی نیره را زنی تنها، مظلوم و مهجور می‌داند که همه زندگی اش را وقف فرزندان کرده اما بر آنها هم تسلطی ندارد.


به بهانه پخش مجدد سریال وارش، گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا گفتگویی داشته با ساناز سماواتی، بازیگر نقش نیره در این اثر نمایشی. لازم به ذکر است که بهنام تشکر، الهام طهموری، علیرضا کمالی ‌نژاد، هدایت هاشمی، برزو ارجمند، امیر رضا دلاوری و رامین‌ راستاد از جمله دیگر بازیگران سریال وارش هستند.




آنا: کاراکتر نیره که شما در سریال وارش ایفاگر نقشش بودید زنی مظلوم، تنها و سرخورده است که با بی توجهی شوهر هم باید کنار بیاید. ایفای نقش چنین زنی چه جذابیت‌هایی برای خودتان داشت؟


سماواتی: فکر می‌کنم بسیاری از زنانی که در مقطع زمانی روایت قصه وارش زندگی می‌کرده‌‌اند، سرنوشتی همچون نیره داشته‌اند. از این منظر، نیره یک زن معمولی است که مورد بی مهری شوهرش (تراب) قرار می ‌گیرد. نکته حائز اهمیت و جالب توجه در شخصیت ‌پردازی کاراکتر نیره که برای خودم جذاب بود، تسلیم شدن و کنار آمدن او با شرایط است. نیره برخلاف وارش در برابر شرایطی که بر او تحمیل شده نمی‌ایستد و به نوعی، تسلیم می‌‌شود. زنانی مثل نیره در قدم اول، قربانی شرایط و روابط حاکم بر اجتماع هستند و مخالفت خاصی هم نمی توانند داشته باشند، به خصوص در آن دوران که زنان مجالی برای اعتراض نداشته اند.


آنا: البته نیره علی‌رغم همه مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می‌کند عاشق تراب است و شوهرش را از صمیم قلب دوست دارد.


سماواتی: همین موضوع، کار او را سخت ‌تر می‌کند. نیره زنی مظلوم است که عاشقانه شوهرش را دوست دارد اما می‌بیند که چشم تراب در پی زن دیگری است. با این حال، قدرت اعتراض ندارد و در برابر این ظلم سکوت می‌کند. او توان و جسارت لازم را برای عوض کردن سرنوشتش ندارد و به نوعی با همه چیز کنار آمده است.


آنا: چقدر با نیره همذات پنداری داشتید و به او نزدیک بودید؟


من با نیره زندگی کردم و وقتی در جایگاه قرار می‌گرفتم دلم برای مظلومیتش می‌سوخت. نیره واقعاً تحت ظلم بود اما قادر نبود شرایط را عوض کند. کارش فقط سکوت بود و گریه. چاره دیگری هم نداشت. نیره آن قدر مظلوم است که حتی تراب هم برایش دل می‌سوزاند اما در عین حال نمی‌توانست از عشق به وارش هم چشم‌ پوشی کند.


آنا: خودتان اگر به شکل واقعی در موقعیت نیره قرار داشتید چه می کردید؟


سماواتی: قطعاً زیر بار حرف زور نمی‌رفتم و سعی می‌کردم کاری کنم اما باید همه چیز را در ظرف زمانی‌اش در نظر گرفت. الان من می‌گویم اگر جای نیره بودم حتماً از حقم دفاع می‌کردم و زیر بار حرف زور نمی‌رفتم. اما باید دید اگر در آن مقطع زمانی هم زندگی می‌کردم چنین حرفی را می‌زدم یا اگر قصدش را هم داشتم امکانی برای ابرازش وجود داشت.


آنا: چه مدت درگیر بازی در سریال وارش بودید؟


سماواتی:نزدیک هشت ماه.


آنا: پس از پخش سریال از نتیجه کار راضی بودید؟


سماواتی: بله، همکاری با آقای کاوری تجربه خیلی خوبی بود. بازیگران با تجربه و توانمندی در سریال حضور داشتند. حتی نقش‌های فرعی سریال را هم هنرپیشه‌های حرفه ای بازی می‌کردند که به نظرم از نقاط قوت وارش محسوب می‌شود. نقش را با وجودی که از جمله نقش‌های اصلی سریال نبود دوست دارم. واقعاً با نیره همراه شدم و با او زندگی کردم.


آنا: با چه بازخوردهایی از سوی مخاطبان سریال مواجه شدید؟


سماواتی: وارش سریالی پربیننده بود و مخاطبان زیادی داشت. بازخوردهای خیلی خوبی هم از بینندگان سریال گرفتم. اکثراً تعریف می‌کردند و حتی می‌پرسیدند که آخر و عاقبت نیره چه می شود؟


آنا: همان طور که خودتان هم اشاره کردید وارش از جمله سریال‌های پرمخاطب تلویزیون در چند سال اخیر است. نقاط قوت این سریال را در چه می ‌بینید؟


سماواتی: قوت اصلی این سریال به قصه فوق العاده‌اش باز می ‌گردد. قصه ‌ای که یک عشق را در گذر تاریخ روایت می‌کند. قبلاً هم گفته‌ام که وارش اصولاً یک سریال زنانه است و نقش زنان در قصه، بسیار پررنگ و تأثیرگذار به نظر می‌رسد. همه زنان سریال چه آنها که مثل وارش نقش اصلی دارند و چه شبیه نیره که فرعی هستند شخصیت مستقل و سرگذشت خودشان را دارند و به یک هویت مستقل رسیده اند. 


آنا: از آنجا که قصه اصلی سریال وارش بر محور زندگی زنی به همین نام است، نگران نبودید که کاراکتر نیره و طبیعتاً نقش آفرینی شما در قالب این شخصیت دیده نشود؟


سماواتی: نه، چرا که کاراکتر نیره به اندازه خودش جذاب و پیچیده بود. اتفاقاً نقش نیره می‌تواند برای هر بازیگری جذاب و چالش برانگیز باشد، چرا که او حتی دیالوگ چندانی هم ندارد و یک بازی زیرپوستی را طلب می‌کند. اوج مظلومیت نیره آنجاست که حتی بر فرزندانش نیز نفوذ کلامی ندارد و به قول معروف، کسی حرفش را نمی‌خواند. این در حالی است که تمام دلخوشی نیره فرزندانش هستند و او به مادر بودن اکتفا کرده است. به نظرم نقش نیره حتی جای کار بیشتری هم داشت و می‌توانست سهم پررنگ‌تری در قصه داشته باشد. در مجموع، نقشم در سریال وارش را خیلی دوست داشتم.


آنا: این روزها مشغول چه کاری هستید؟


سماواتی: اخیراً تئاتر «ننه شهرزاد در سرزمین عجایب» را در تالار هنر برای کودکان بر روی صحنه داشتم. این روزها هم فعلا در خانه هستم.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب