دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نسرین بابایی در گفتگو با آنا:

برخلاف «وارش»، شخصیت «مکرّمه» از من فاصله داشت/ هر‌چه دردسر نقش بیشتر باشد برایم جذاب‌تر است

بازیگر نقش «مکرّمه» در سریال «بیگانه‌ای با من است» از چگونگی ایفای نقش در این مجموعه تلویزیونی می‌گوید.
کد خبر : 553078
637238010889372484_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا سریال «بیگانه‌ای با من است» به کارگردانی احمد امینی، این شب‌ها از شبکه دو سیما  پخش می‌شود. نسرین بابایی یکی از بازیگران این مجموعه تلویزیونی در نقش زنی بوشهری به نام «مکرمه» است.


او که بیش از دو دهه است در عرصه بازیگری تئاتر، سینما، تلویزیون و نمایش‌های رادیویی فعالیت دارد،  سال گذشته با حضور در سریال «وارش» در برای مخاطبان تلویزیون نام‌آشنا شد.او درهمان زمان فیلم سینمایی «لیلاج» به کارگردانی داریوش یاری را نیز روی پرده داشت.


بابایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این‌که ایفای نقش «مکرمه» یک چالش سخت برای او بوده  افزود: من اصالتاً گیلانی هستم و در چند کار مختلف هم با لهجه شمالی بازی کرده‌ام،بنابراین بازی در نقش یک خانم بوشهری برایم یک چالش و یک فرصت تازه بود.


بازیگری از شمال که  یک زن بوشهری شد


وی اظهار کرد: برای یک بازیگر، خلق یک شخصیت متفاوت کار سختی است و ظرافت‌های خاص خودش را دارد. اگر پشت این فرایند یک پیشینه پژوهشی باشد، شخصیت م برای مخاطب باورپذیر می‌شود. به عبارت دیگر، بسیاری از مخاطبان خودشان را در آن نقش می‌بینند. این موضوع برای من  هم در سریال «وارش» و هم در «بیگانه‌ای با من است» بارها اتفاق افتاد.  گاهی خانم‌هایی که بیرون  من را می‌دیدند می‌گفتند که شما خودِ ما را بازی کرده‌اید.



بابایی افزود: برخلاف «وارش» که با فرهنگ و محیط جغرافیایی آن آشنا بودم، شخصیت «مکرمه» در «بیگانه‌ای با من است» خیلی از من دور بود. به همین خاطر، دی‌ماه سال گذشته و پس از جلسات اولیه با آقای امینی بار سفر بستم. برای اولین بار بود که به بوشهر می‌رفتم و یک هفته آنجا ماندم  تا از نزدیک درباره زنان بوشهری تحقیق کنم.


این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: می‌خواستم ببینم فرهنگ زنان بوشهری چگونه است، چه باورها و رفتارهایی دارند، تکیه‌کلام‌هایشان چیست؟ نشست و برخاستشان چطور است؟ چه موسیقی‌هایی گوش می‌دهند و... در این مدت، آقای حسین دهجان معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان این استان  من را به تعدادی از بانوان کارآفرین و فعالان اجتماعی بوشهر معرفی کردند. این فضا را فراهم کردند که من در این یک هفته یک تحقیق مفید داشته باشم. چند فایل صوتی طولانی از لهجه خانم‌های بوشهری ضبط کردم. به روضه‌های زنانه رفتم و نشست و برخاست داشتم.



دوبله صدای بازیگر نقش «سلیم»  بی‌تدبیری بود



بازیگر سریال «بیگانه‌ای با من است» گفت:  به این ترتیب توانستم یک بایگانی کامل از شخصیت یک زن بوشهری به دست بیاورم. خدا را شکر  در بازخوردهایی که داشتم و نظراتی که مردم عزیز در صفحه شخصی من درج کردند دیدم که زحماتم نتیجه داده است.


دوبله «سلیم» زحمات بازیگر آن را هدر داد


او درباره همبازی‌شدن با پیام احمدی‌نیا بازیگر نقش سلیم در این مجموعه تلویزیونی نیز عنوان کرد: آقای احمدی‌نیا از آن دسته بازیگران باهوش، شش‌دانگ و خلّاقی است که  هم در کلیت یک اثر و هم در بازی سایر بازیگران تأثیرمثبت دارد. سعی می‌کردیم برای بهترشدن  سکانس‌هایی که باهم داشتیم بدون هیچ خساستی  به هم کمک کنیم. این‌که یک بازیگر در هنگام ایفای نقش،  بازیگر مقابل خود را ببیند و بشنود بسیار مهم است و آقای احمدی‌نیا واقعاً این ویژگی را داشتند.



بابایی با اشاره به دوبله‌شدن صدای احمدی‌نیا در این مجموعه نیز گفت: من از این موضوع خیلی ناراحت شدم. خود آقای احمدی‌نیا هم دلگیر شدند؛ حتی چند روز مانده به پخش سریال با من تماس گرفتند و با ناراحتی گفتند دیدی آن همه زحمت که برای لحن و لهجه این شخصیت کشیدم به باد رفت!


وی اظهار کرد:  بهانه این تصمیم هم جالب بود؛ این که ممکن است مردم بوشهر از این‌که  یک شخصیت منفی با لهجه بوشهری صحبت می‌کند ناراحت شوند.این  یک بی‌تدبیری محض بود! متأسفانه فضایی  سال‌ها به غلط در سینما و تلویزیون ما شکل گرفته و نمی‌دانم چرا اصلاح نمی‌شود.ما یک قصه داریم که قهرمان و ضدقهرمان دارد. خُب، گاهی این  قصه در یک جغرافیای خاص رخ می‌دهد و شخصیت‌ها نیز باید مطابق همان منطقه باشند.



قبل از بازی در «بیگانه‌ای با من است» یک هفته در بوشهر بودم تا از نزدیک درباره زنان بوشهری تحقیق کنم



این بازیگر سینما و تلویزیون اظهار کرد:اگر من یک زن تهرانی باشم و در فیلمنامه نقش یک قاتل را داشته باشم، به این معناست که زنان تهرانی همه قاتل هستند؟


بابایی گفت: من مردم بوشهر را می‌شناسم با آنها زندگی کرده‌ام. آنها بسیار فهیم، فرهنگ‌دوست اهل موسیقی و هنر و بسیار غیرتمند و با شعور اجتماعی بالا هستند.ما در این سریال با «سلیم» مواجهیم. مرد بوشهری که روی لنج کار می‌کند و  پوشش، لحن و حتی حرکات بدنش منطبق با این شخصیت است؛ زمانی که لحن و زبانش فارسی می‌شود، برای مخاطب باورپذیر نیست.


وی عنوان کرد: شاهدبودم که آقای احمدی‌نیا چقدر برای درآوردن این نقش زحمت کشید که با یک دوبله نامناسب هدر رفت؛ البته با شناختی که از آقای امینیب هعنوان یک کارگردان باسواد و حرفه‌ای و آقای مفید که یک تهیه‌کننده زحمتکش هستند دارم، می‌دانم که این تصمیم از طرف آنها نبوده  و چاره‌ای نداشته‌اند.


سریال افرا


تجربه بازی در «افرا»


بابایی با اشاره به این که این روزها مشغول بازی در سریال « افرا» به کارگردانی بهرنگ توفیقی است افزود: من از طریق آقای دارابی که تهیه‌کننده سریال «افرا»بودند به این کار دعوت شدم. ایشان مجری‌طرح سریال «وارش» بودند؛ خوشحالم که دوباره به من اعتماد کردند.


وی اظهار کرد: بهرنگ توفیقی کارگردانی است که برای هر بازیگر یک تحلیل دارد و برمبنای همان تحلیل، کار را جلو می‌برد. یک ویژگی دیگر بهرنگ توفیقی شناخت خوبی است که از قاب بندی دارد. یادم هست در یک سکانس، نمایی را برای من بسته بودند. در ابتدا با خودم گفتم چطور می‌توانم در این نمای خاص بازی کنم و تردید داشتم؛ اما وقتی خروجی کار را روی مانیتور دیدم، فهمیدم که چقدر این قاب‌بندی زیبا، شاعرانه و جاندار است.



بابایی گفت: من در سریال «افرا» نقش پروین همسر حاج محمود (مهدی سلطانی) را دارم. هم شخصیت و هم جنس بازی من در این سریال متفاوت است. فکر می‌کنم کارم در این سریال تا پایان فروردین ماه سال آینده طول بکشد.


 نقش‌های مکمل اما تأثیرگذار و چالشی


این بازیگر سینما و تلویزیون درباره بازی در نقش‌های مکمل نیز گفت: طبیعی است که هر بازیگری دوست دارد نقش اصلی یک کار باشد و اگر بگوید برایم مهم نیست، خودش را گول زده؛ وقتی نقش اصلی هستی، بهتر می‌توانی ظرفیت‌های خودت را نشان بدهی.  خدا را شکر در طول این سال‌ها نقش‌های مکملی که به عهده من گذاشته شده، نقش‌های تأثیرگذار و پرچالش بودند و خصلت تزئینی و دم‌دستی نداشتند. نقش‌هایی بودند که برای رسیدن به آنها باید زحمت کشید، جستجو کرد و درگیر شد.



بهرنگ توفیقی کارگردانی است که برای هر بازیگر یک تحلیل دارد و برمبنای همان تحلیل، کار را جلو می‌برد



 وی افزود: برای همین، من نقش‌های خنثی را قبول نمی‌کنم؛ چون در مسیر داستان اتفاقی را رقم نمی‌زنند. هر‌چه دردسر نقش بیشتر باشد برایم جذاب‌تر است.


 بابایی گفت: پدرام پورامیری به عنوان طراح قصه و فرزاد فرزانه در مقام فیلمنامه‌نویس «افرا» به‌گونه‌ای شخصیت‌ها را طراحی کرده‌اند که همه طیف‌های سنی می‌توانند با مجموعه ارتباط بگیرند. با وسواسی هم که آقای توفیقی دارد، مطمئن هستم بینندگان از دیدن یک اثر درجه یک لذت خواهند برد.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب